Programma Z-Uitmarkt 2017

Klik hier voor meer informatie en een groter formaat van het programma.

 

Z-Uitmarkt 2017, 1e lustrum

Het eerste lustrum van de Z-Uitmarkt wordt gehouden op zaterdag 26 augustus 2017 en wederom in en rondom het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Zoals u weet, is uw deelname van groot belang en we hopen natuurlijk weer op uw enthousiaste deelname tijdens deze vijfde editie van de Z-Uitmarkt.

De opzet zal in basis hetzelfde zijn als voorgaande jaren, gezellige kraampjes en optredens, wisselend op de podia op het Raadhuisplein, in het gemeentehuis kunst bekijken en naar muziek luisteren.

De aanvangstijd is gepland om 12.00 uur en rond 17.00 uur zal het laatste optreden zijn.

Uiteraard zijn er weer lekkere hapjes en drankjes te verkrijgen, maar daarover later meer!

De du

Dit is een eerste oproep voor deelname. Graag een spoedige reactie, wanneer u van plan bent opnieuw of voor de eerste keer deel te nemen aan de Z-Uitmarkt 2017.

 
Uw reactie over deelname verwachten we graag vóór 22 mei 2017 in een mailbericht aan: info@scnz.nl

Bij deelname aan de Z-Uitmarkt 2017 ontvangen we graag de volgende informatie van u:

  • Naam vereniging/stichting/groep/persoon/personen
  • Wat wilt u presenteren/uitvoeren  à zang, dans, expositie, muziek, schilderen etc….
  • Wat u nodig heeft uw presentatie/optreden te kunnen realiseren

Op basis van de aanmeldingen zal de programmering worden opgesteld.
We rekenen op u, zodat we een zo gedifferentieerd mogelijk aanbod hebben.

Het streven is de programmering voor 15 juni rond te hebben.

Vanuit SCNZ zullen we de nodige PR activiteiten ontplooien om de Z-Uitmarkt 2017 breed onder de aandacht van de inwoners van de gemeente Zuidplas te brengen. Natuurlijk kunt u ook de Z-Uitmarkt 2017 promoten onder uw leden etc.

Op een later moment zal worden aangegeven op welke wijze de communicatie tussen de deelnemers en de organisatie verder zal verlopen. De feitelijke organisatie en de uitwerking van de programmering van de Z-Uitmarkt 2017 is ook nu weer in handen van Jeroen Wijtman van Wijtman Events uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

In de verwachting dat vele cultuuraanbieders in de gemeente Zuidplas zich zullen aanmelden voor de Z-Uitmarkt 2017, gaan we ervan uit, dat het eerste lustrum een geslaagd evenement zal worden.

We zien uw reacties graag op:  info@SCNZ.nl

Raadhuisplein en in het gemeentehuis te Nieuwerkerk aan den IJssel

 INFO@SCNZ.NL wanneer u vragen heeft!

Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ)

GEMEENTE ZUIDPLAS HEEFT EEN RIJK CULTUUR LEVEN

"Kunst en cultuur zijn een weerspiegeling van de maatschappij", aldus voorzitter Rien van der Linde van SCNZ (Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas). De gemeente Zuidplas heeft een rijk kunst en cultuur leven en dat zal ook weer te zien zijn op de 4e Z-Uitmarkt. Net zoals de succesvolle eerdere edities wordt deze Z-Uitmarkt op 27 augustus 2016 wederom georganiseerd door SCNZ. Van der Linde: "De stichting organiseert de Z-Uitmarkt ten behoeve van het culturele leven in de gemeente Zuidplas. Er is een grote rijkdom en variété aan culturele stichtingen, verenigingen, groepen en personen in de gemeente".

SCNZ biedt met deze markt een podium voor de verschillende organisaties en individuen, die kunst en cultuur aanbieden. Op het Raadhuisplein, in de raadzaal en in de hal van het gemeentehuis zullen ook dit jaar weer tal van activiteiten georganiseerd worden". 

De stichting coördineert, organiseert en faciliteert, maar alle kunst en cultuurstichtingen en -verenigingen maken zelf hun programma voor deze Z-Uitmarkt.

Op 27 augustus 2016 staat het bol van activiteiten, optredens, workshops voor jong en oud. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid een hapje en drankje te gebruiken onder het genot van al deze activiteiten. 

SCNZ heeft als doel kunst en cultuur activiteiten in de gemeente Zuidplas te promoten en te bevorderen. Daarvoor is onder meer in samenwerking met Kunstpunt Gouda een educatie-programma ontwikkeld voor de basisscholen, dat alweer twee jaar succesvol wordt uitgevoerd. Via de website van de SCNZ worden de activiteiten van de verenigingen in de gemeente Zuidplas in een brede context gepromoot. De stichting heeft regulier overleg met wethouder Rik van Woudenberg en de ambtenaren over allerlei activiteiten rondom kunst en cultuur en daarnaast organiseert zij elk jaar de cultuurbijeenkomst voor alle aan kunst en cultuur gerelateerde verenigingen.

"De support van de gemeente Zuidplas is van groot belang", aldus Van der Linde". In 2016 zal de eerste cultuurprijs van de gemeente Zuidplas worden uitgereikt, wederom een prachtige samenwerking, waaruit blijkt, dat kunst en cultuur hoog op de gemeentelijke agenda staan.

Impressies Z-Uitmarkt 2013, 2014 en 2015

https://www.youtube.com/watch?v=7TDpgbNy-7U    Impressie 2013

https://www.youtube.com/watch?v=MDx-4okIczs      Impressie 2014     

https://www.youtube.com/watch?v=                           Impressie 2015

Geslaagde Z-Uitmarkt 2017