INFORMATIE OVER THEATERTOUR KONING ZUIDPLAS

SCNZ organiseert op 30 juni 2018 theatertour Koning Zuidplas, mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds van de gemeente Zuidplas, welke tour de verbinding tussen de verschillende dorpen binnen onze mooie gemeente, op een creatieve wijze vorm geeft en waarbij de finale mét een bekende Nederlander op een geweldige wijze zal worden gevierd.

Koning Zuidplas heeft vier dochters, Moeré, Zuis, Moré en Nieuwertje. Een van de dochters gaat de koning opvolgen, dat moeten ze verdienen en dan begint de strijd. Elke dochter laat het mooiste uit haar dorp zien aan de inwoners en de meereizende gasten. Ook Prins Oud Verlaat laat van zich horen, intriges alom!

SCNZ organiseerde de afgelopen 5 jaar de Z-Uitmarkt, een cultureel evenement waarbij aan alle beoefenaren van enigerlei vorm van culturele uiting (zang, dans, podiumkunst, beeldende vorming, erfgoed, muziek, etc.) de mogelijkheid werd geboden zich tijdens de Z-Uitmarkt te presenteren. Al eerder werd duidelijk, dat door de sloop en nieuwbouw van het Gemeentehuis in augustus 2018 het Raadhuisplein geen ideale plek zou zijn een bruisend evenement , zoals de Z-Uitmarkt, te organiseren.

Daarom zijn we blij met de theatertour Koning Zuidplas. Rondom de optredens in de dorpen presenteren zich groepen, artiesten, kunstenaars etc, die in voorgaande jaren acte de présence gaven tijdens de Z-Uitmarkt, nu op 30 juni 2018. Een ‘Z-Uitmarkt on tour’ en zo blijft daarvan toch nog een en ander bewaard.

Op de wijze waarop u mee kunt doen of wilt meereizen met deze theatertour volgt later meer informatie en details!
Houdt u ook onze facebook pagina in de gaten www.facebook/koningzuidplas.com

Kunt u niet wachten, meld u zich dan aan via koningzuidplas@gmail.com of info@scnz.nl

Raadhuisplein en in het gemeentehuis te Nieuwerkerk aan den IJssel

 INFO@SCNZ.NL wanneer u vragen heeft!

Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ)

GEMEENTE ZUIDPLAS HEEFT EEN RIJK CULTUUR LEVEN

"Kunst en cultuur zijn een weerspiegeling van de maatschappij", aldus voorzitter Rien van der Linde van SCNZ (Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas). De gemeente Zuidplas heeft een rijk kunst en cultuur leven en dat zal ook weer te zien zijn op de 4e Z-Uitmarkt. Net zoals de succesvolle eerdere edities wordt deze Z-Uitmarkt op 27 augustus 2016 wederom georganiseerd door SCNZ. Van der Linde: "De stichting organiseert de Z-Uitmarkt ten behoeve van het culturele leven in de gemeente Zuidplas. Er is een grote rijkdom en variété aan culturele stichtingen, verenigingen, groepen en personen in de gemeente".

SCNZ biedt met deze markt een podium voor de verschillende organisaties en individuen, die kunst en cultuur aanbieden. Op het Raadhuisplein, in de raadzaal en in de hal van het gemeentehuis zullen ook dit jaar weer tal van activiteiten georganiseerd worden". 

De stichting coördineert, organiseert en faciliteert, maar alle kunst en cultuurstichtingen en -verenigingen maken zelf hun programma voor deze Z-Uitmarkt.

Op 27 augustus 2016 staat het bol van activiteiten, optredens, workshops voor jong en oud. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid een hapje en drankje te gebruiken onder het genot van al deze activiteiten. 

SCNZ heeft als doel kunst en cultuur activiteiten in de gemeente Zuidplas te promoten en te bevorderen. Daarvoor is onder meer in samenwerking met Kunstpunt Gouda een educatie-programma ontwikkeld voor de basisscholen, dat alweer twee jaar succesvol wordt uitgevoerd. Via de website van de SCNZ worden de activiteiten van de verenigingen in de gemeente Zuidplas in een brede context gepromoot. De stichting heeft regulier overleg met wethouder Rik van Woudenberg en de ambtenaren over allerlei activiteiten rondom kunst en cultuur en daarnaast organiseert zij elk jaar de cultuurbijeenkomst voor alle aan kunst en cultuur gerelateerde verenigingen.

"De support van de gemeente Zuidplas is van groot belang", aldus Van der Linde". In 2016 zal de eerste cultuurprijs van de gemeente Zuidplas worden uitgereikt, wederom een prachtige samenwerking, waaruit blijkt, dat kunst en cultuur hoog op de gemeentelijke agenda staan.

Impressies Z-Uitmarkt 2013, 2014 en 2015

https://www.youtube.com/watch?v=7TDpgbNy-7U    Impressie 2013

https://www.youtube.com/watch?v=MDx-4okIczs      Impressie 2014     

https://www.youtube.com/watch?v=                           Impressie 2015

Geslaagde Z-Uitmarkt 2017