Theater Drama

Dramacoach

Dramacoach is een groeiende en innovatieve onderneming met een enthousiast team van goed opgeleide en klantgerichte trainers, theatermakers en dramadocenten. Voor zowel zakelijke als particuliere klanten en voor het onderwijs biedt Dramacoach een uniek pakket aan diensten aan. Naast auditiebegeleiding, acteerlessen en regievoering is Dramacoach ook in het onderwijs actief met een variatie aan (brede school) activiteiten.

adres: 

Bezoekadres en trainingslocatie:

De Vijf Boeken 1 H

2911 BL Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-721581 of 06-51568320
contactpersoon: 
Esther Erdtsieck-Blaaser

Theater Swanla

Het theater in Dorpshuis Swanla biedt ruimte aan 200 toeschouwers en is voorzien van de nodige technische snufjes om uw voorstelling tot een succes om te dopen.

In Theater Swanla hebben we voorstellingen die zijn georganiseerd en worden uitgevoerd door toneelverenigingen en -gezelschappen. Daarnaast zijn er ieder theaterseizoen een aantal voorstellingen van bijvoorbeeld cabaret en bands.

De afgelopen 10 jaar is het Theater Swanla menigmaal het toneel geweest van landelijk bekende bands en cabaretiers. 

 

adres: 

Burgemeester Klinkhamerweg 86

2761 BJ Zevenhuizen

telefoon: 
0180-631989
contactpersoon: 
Dhr. Fred de Kreek, beheerder

Theater voor Iedereen (TVI)

Theater Voor Iedereen (TVI ) is een theatergroep door iedereen en voor iedereen, die jaarlijks theaterproducties en musicals uit eigen hand maakt. Zowel script,kostuums,muziek en decor worden door de stichting zelf bij elkaar gebracht. Sinds onze oprichting in 2011 hebben wij als doel spelers uit verschillende dorpen van de zuidplas samen te brengen en samen te laten werken om een prachtige voorstelling neer te zetten.

Heb je altijd al mee willen spelen in een musical en lijkt het je leuk om mee te doen aan onze volgende productie?

Neem dan contact met ons op!

adres: 

Watermunt 3, 2841 SN Moordrecht

telefoon: 
06-41882643
contactpersoon: 
Dhr. P. Blonk, voorzitter

Theaterhuis 010

Theaterhuis010 is een organisatie in theatrale ondersteuning. Deze theatrale ondersteuning is de core business van Theaterhuis010. Hieronder verstaan we het uitvoeren van een regie, het geven van lessen en het ondersteunen en uitvoeren theatrale concepten en acts. Naast de theatrale ondersteuning maakt Theaterhuis010 ook zelfstandig producties. Dit gebeurt zowel op het commerciële als sociaal-culturele vlak.

Al deze activiteiten van Theaterhuis010 gaan de verbinding aan met de partner of de omgeving.

Grote ontdekkingen en verbeteringen zijn altijd het gevolg van de samenwerking tussen vele denkvermogens. Alexander Graham Bell

Theater in zijn vele facetten kan het publiek laten zien en  laten ervaren wat geen ander medium kan. Van lachsalvo’s tot en met timide stiltes. Theater  om met het publiek en de regio een idee, concept of ervaring te delen. Wij gaan een verbinding aan met elkaar. Deze verbinding aangaan is dan ook wat Theaterhuis010 kenmerkt in haar producties en projecten.

telefoon: 
06 13359462
contactpersoon: 
Sander van den Brink

Turf

In 2009 is de Stichting opgericht om de Musical Turf op de planken te brengen in het kader van het ontstaan van de gemeente Zuidplas (ZH). Sindsdien is tevens het toneelstuk De Ingebeelde Zieke (november 2011) uitgevoerd en de familievoorstelling Minoes (maart 2013). 

De nieuwste productie van Stichting Turf is "Lang Leve de Koningin" naar het boek van Esmé Lammers. Dit verhaal zal door regisseur Esther Erdtsieck-Blaaser worden bewerkt tot een musicalscript met liedjes uit "Ja zuster, nee zuster". Ina Bannink zal het instuderen van de liedjes voor haar rekening nemen. De voorstellingen zijn uitgevoerd op 11, 12 en 13 april 2014.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen.

Uitvoeringen in theater Swanla.

contactpersoon: 
Harmen Witkamp

Vrouwen van nu Moerkapelle

De afdeling Moerkapelle komt bijeen op de derde woensdag van de maand in Dorpshuis Op Moer te Moerkapelle.

De organisatie van de Theaterclub met ingang van het nieuwe seizoen overgenomen door Anneke Schep, Pamela Pothecary en Corrie Treurniet, met dank aan Ineke Everaart en Janny Zuidema, die de organisatie jarenlang hebben verzorgd. 

Ook voor het seizoen 2018-2019 heeft de Theaterclub weer enkele voorstellingen in optie bij het Stadstheater te Zoetermeer.

telefoon: 
06-10873733
contactpersoon: 
Wil de Heer

Wijkcentrum De Kroon

De Kroon is een wijkservicecentrum van de Gemiva-SVG Groep in Moordrecht. In De Kroon zijn een dagopvang voor ouderen uit de omgeving en een inloop voor wijkbewoners gevestigd.

adres: 

Land voor Water 3, 2841, Moordrecht

telefoon: 
0182/724915