Muziek

't Blok

't Blok is de basis van Stichting Jeugdwerk Zuidplas. In 't Blok aan het IJsermanpad 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel is het kantoor, maar vooral is er van alles te doen voor jongeren. De activiteiten, concerten en feesten zijn toegankelijk voor iedereen, tenzij er een specifieke leeftijd bij staat vermeld. Op deze site is alles te vinden over wat er allemaal te doen is en hieronder kun je indien gewenst alvast even virtueel rondwandelen in 't Blok.

adres: 

IJzermanpad 1, 2911 PH Nieuwerkerk aan den IJssel

Postadres: Postbus 151

2010 AD Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-310350

Afslag 9

De slagwerkgroep van De kleine Trompetter opereert onder de naam “Afslag 9” genoemd naar de afrit Zevenhuizen aan de A12.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

Postadres De Kleine Trompetter:Rozenstraat 24, 2761 GH Zevenhuizen

telefoon: 
0180-756731
contactpersoon: 
Wesley Adegeest

Anthem

Het jongerenkoor Anthem uit Nieuwerkerk aan den IJssel staat onder leiding van Vincent Spoeltman en zingt voornamelijk Nederlandstalige liederen, maar ook Spaanse, Franse, Latijnse en Hebreewse liederen. De repetities van het koor zijn op zondagavond in het Ontmoetingscentrum in Nieuwerkerk aan den IJssel.

adres: 

Repetitie locatie: Bospolderstraat 10 

Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-321027
contactpersoon: 
Lisanne Solleveld (secretaris)

Asaf, Nethanja en Asarela

Asaf is het gemengd koor verbonden met de Gereformeerde Gemeente in Moerkapelle. Naast het gemengd koor bestaat de zangvereniging ook nog uit het jongerenkoor Nethanja en het jeugdkoor Asarela.

adres: 

Westland 27

2751 EL Moerkapelle (seretaris)

telefoon: 
079-3218577
contactpersoon: 
Anja Bregman

Bethel koor

Christelijk gemengd koor Bethel Moordrecht.

adres: 

Bertha van Moerdregtpad 34

2841 SK Moordrecht

telefoon: 
0182-349571
contactpersoon: 
Mevr. P. van der Slikke

Bethelzangertjes

Kinderkoor De Bethelzangertjes uit Moordrecht is verbonden aan de Beth-El kerk. Het doel is dat kinderen samen op ontspannen wijze liederen zingen tot eer van God en deze liederen een aantal keren per jaar ten gehore brengen, onder andere in de eigen kerk. De leeftijd van de kinderen is tussen de 4 en 12 jaar.

adres: 

Beth-El gemeente
Kerklaan 2
2841 XJ Moordrecht

telefoon: 
0182-375439
contactpersoon: 
Mevr. H. de Boer (dirigente)

Camerata

Camerata, het kerkkoor van de katholieke kerk in Nieuwerkerk aan den IJssel repeteert in de St. Jozefkerk op maandagavond van 20.00 - 22.00 uur. Camerata heeft een breed repertoire. Zij zingen van spiritual tot latijn, veelal meerstemmig. Door het brede repertoire is er voor ieder wat wils.

contactpersoon: 
Mevr. C. Ruigrok

Cantemus Domino

adres: 

Klutendreef 50

2841 PG Moordrecht

telefoon: 
0182-373118
contactpersoon: 
A.A. Vermeij

Choice

De leden van de praisegroep Choice komen uit Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving en zijn lid van verschilldende kerken en evangelische gemeenten. Het repertoire van Choice is Nederlands- en Engelstalig en bevat ook praise- en opwekkingsliederen.

Choice treedt meestal op tijdens praise-avonden en jeugddiensten.

adres: 

Hunze 39, 2911 EG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-313500 of 06-22921415
contactpersoon: 
Dhr. D. Verhoef

Da Capo, Symfonisch Blaasorkest

Het Symfonisch Blaasorkest Da Capo is gevevstigd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het orkest is een mooie gelegenheid voor mensen die al een instrument bespelen, maar ook voor mensen die een instrument willen gaan bespelen. Het is toch fantastisch om samen een orkest te vormen en vervolgens met het orkest een concert te geven.

Da Capo vormt met jong en oud een enthousiaste groep, die als doel heeft: met veel plezier muziek maken. Da Capo is een zittend orkest en heeft geen uniformen.

adres: 

Oefenlocatie: Gebouw Con Musica, Sportpark Dorrestein, Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315734
contactpersoon: 
Co van der Vlier (secretaris)

Dameskoor Eigen Wijs

Dameskoor Eigen Wijs  te Moordrecht is opgericht op 19 september 2012. Dirigente Jolanda Warmenhoven had al eerder bij een dameskoor de muzikale begeleiding gedaan en liep hierdoor met de gedachte dat dit toch ook leuk en mogelijk zou moeten zijn in Moordrecht.  Op het moment van dit schrijven zijn we al uitgegroeid tot 25 dames die uit volle borst zingen, 2 accordeonistes en de dirigente die zelf  ook accordeon speelt. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Het repertoire bestaat uit bekende liedjes. Zowel oudere als jongere hits. Liedjes die iedereen gezellig mee kan zingen. Het zijn zowel meezingers als mooie luisterliedjes maar ook liedjes waar je gezellig bij mee kunt deinen. Met ons repertoire kunnen wij voor een ieder wat wils een gezellig optreden verzorgen.

contactpersoon: 
Mevr. Henny Vollebregt, secretaris

De Drumkit

De Drumkit staat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier kan je drumles volgen. De lessen worden gegeven door Rob Wijtman en vinden wekelijks plaats in een geisoleerde ruimte van 4x4 meter.

De drumlessen zijn voor alle leeftijden. Prive of groepslessen behoren tot de mogelijkheden. Ook voor bandcoaching en djembegroepslessen kun je in de Drumkit terecht.

adres: 

De Drumkit, Mozartstraat 1, 2912 XH Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06- 29072926
contactpersoon: 
Rob Wijtman
overig: 

Rob Wijtman speelt/speelde in in stadions met Guus Meeuwis, op TV en in alle theaters van Nederland met Ocobar, Wilfried de Jong, Leo Blokhuis & Ricky Koole, Freek de Jonge e.v.a.

De kleine Trompetter

De Kleine Trompetter is een bruisende muziekvereniging in de gemeente Zuidplas en gevestigd in Zevenhuizen. De vereniging bestaat uit twee afdelingen; namelijk een harmonieorkest onder leiding van Joop Nijholt en een slagwerkgroep onder leiding van Linda Blom. De slagwerkgroep opereert onder de naam “Afslag 9” genoemd naar de afrit Zevenhuizen aan de A12. Beide afdelingen hebben een eigen opleidingsorkest, waar de leerlingen van De Kleine Trompetter zich kunnen bekwamen op het gebied van samenspel.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

Postadres De Kleine Trompetter:

Rozenstraat 24

2761 GH Zevenhuizen

telefoon: 
0180-756731
contactpersoon: 
Linda van Dam

De MoordtZangers

Shantykoor De MoordtZangers uit Moordrecht is opgericht in december 2010 en staat onder leiding van Jolanda Warmenhoven.

Shantykoor De MoordtZangers kenmerkt zich door een eigen stijl die tot uitdrukking komt door het enthousiasme en plezier waarmee wordt gezongen en in de interactie met het publiek. Bij de repetities is een goed evenwicht gevonden tussen plezier in zingen en muziek maken en hard werken aan kwaliteit bij het optreden. Als shantykoor wordt een liedrepertoire gebracht waarvan de echte werkliederen, de shanty’s, een belangrijke onderdeel uitmaken. Daarnaast zijn er ook andere zeemansliederen en, niet te vergeten, de echte “meezingers“.

 

telefoon: 
06 - 16929070
overig: 

Oefenlocatie: Sportlaan te Moordrecht (Oefenruimte KNDA)

DE ZEVEN MUZEN

Stichting De Zeven Muzen te Zevenhuizen heeft tot doel het coördineren en stimuleren van activiteiten op het gebied van cultuur en creativiteit. De muzieklessen van De Zeven Muzen worden vanaf 1 september 2012 georganiseerd door de stichting MOZ-Art.

De Zeven Muzen organiseert daarnaast diverse workshops en andere kortlopende activiteiten zoals Tekenen & Schilderen, Lol met wol, Literaire leeskring, etc. Alle lessen worden gegeven door professionele vakleerkrachten. In samenwerking met de Bibliotheek De Groene Venen te Zevenhuizen worden schrijvers- en poëzieavonden en literaire cursussen georganiseerd.

contactpersoon: 
Tosca van der Meer

De Zingerij

Bij kamerkoor De Zingerij uit Zevenhuizen liggen de accenten op een gezellige manier meerstemmig zingen, op een gezonde manier gebruik maken van de stem en het zelfstandig kunnen zingen van koorpartijen.

adres: 

Oefenlocatie: Vrijzinnig Hervormde Kerk, Dorpsstraat 139, Zevenhuizen (om de veertien dagen)

telefoon: 
06-81885354
contactpersoon: 
Ellen Plugge, secretaris

Door Kunst Verkregen (DKV)

De drumfafare DKV uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft circa 40 leden van alle leeftijden. Als enige muziekvereniging in de Zuidplas verzorgd DKV voornamelijk buitenoptredens en serenades zowel in Nieuwerkerk als ook in andere gemeenten. Het repertoire is afwisselend en bestaat voornamelijk uit popnummers, musicalnummers en filmhits, maar bevat ook traditionele marsen.

adres: 

Secretariaat: J.A. Beijerinkstraat 7, 2912 AA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-323010

Duo Dal Cuore

Heleen Vlietstra vorm met Desiree van Daalen (mezzo-alt) het duo Dal Cuore.

Heleen geeft ook graag les op het gebied van haar twee passies; muziek en kunst.  En zij is actief als beeldend kunstenaar, haar broer Wouter is voor haar onder meer een belangrijke inspiratiebron. Schilderijen van haar hand kunt u ook bekijken op haar website.

 Met duo Dal Cuore ontwikkelde zij een educatieve operatheater voorstelling voor kinderen. h.m.vlietstra@tele2.nl

contactpersoon: 
Heleen Vlietstra

El Jakim

Interkerkelijk gospelkoor El Jakim uit Zevenhuizen wil door het zingen van gospels, ballades en negrospirituels het woord van God uitdragen. Het koor treedt regelmatig op tijdens vieringen en kerkdiensten  en participeren in concerten van collega-koren en streven ernaar minstens één keer in de twee jaar een eigen concert te geven.

contactpersoon: 
Wilma Hof, voorzitter

Euterpe

Op het repertoire van het gemengd koor Eurterpe staat onder andere wereldmuziek maar ook muziek uit de kerk en de kroeg. Het koor verleent medewerking aan evenementen en projecten zoals de Molendag, het Boekenbal en het Nieuwerkekse Muziekfestival. Euterpe staat onder leiding van Corry de Klepper.

adres: 

Lesgebouw: Schubertstraat 50

2912 VG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315462
contactpersoon: 
Mevr. C. de Klepper

Harmonie Kunst na de Arbeid (KNDA)

Harmonie Kunst na de Arbeid uit Moordrecht (kortweg KNDA) is een muziekvereniging met de volgende onderdelen: Harmonieorkest, Slagwerkgroep en het Leerlingenorkest Decibel.

adres: 

Sportlaan 5

Moordrecht

telefoon: 
0182-373104

Het Kraaiennest

Shantykoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen bestaat uit 35 zangers en een combo van 5 personen. Naast de alom bekende sganties heeft het koor ook Ierse liederen en Nederlandstalige nummers op het  repertoire staan. Enelstalige en Nederlandse meezingers, gevoelige ballades wisselen elkaar af in een wervelende show.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla

Zevenhuizen

telefoon: 
010-8883777
contactpersoon: 
Dhr. T. van 't Hoen

Immanuel

NGPMB kerkkoor Immanuel is gevestigd in Moordrecht.

adres: 

Meester Lallemanstraat 49

2841 CB Moordrecht

telefoon: 
0182-373601
contactpersoon: 
Mevr. S. Pelaonia - de Fretes

Input 18, muziekdocent André Bil

André Bil is een muzikant, geboren en getogen in Zevenhuizen (ZH). Hij maakt al vanaf zijn 9e levensjaar muziek op een Hammond orgel. 

Tijdens de lagere en middelbare school volgde hij orgel- en pianoles. Om vervolgens toetsen en muziekproductie te gaan studeren aan het conservatorium in Rotterdam (nu Codarts).
Hij studeerde toetsen en muziekproductie bij Skip van Rooij en Peter van der Sande. In het voorjaar van 2004 studeerde hij af als audio engineer.
André is werkzaam als docent aan de Rotterdam Pop Academy van Codarts.
Hij heeft al zo’n 20 jaar ervaring als docent. André geeft les op diverse toetsinstrumenten in lichte en klassieke muziek.
Zijn doel is om jong en oud zo snel mogelijk goed in het gehoor liggende en bij hen passende muziek te laten spelen. Diverse lesmethodes worden gecombineerd tot een methode op maat voor iedere leerling.

Jong en oud is welkom, beginners en gevorderden. Van Bach tot Boogie Woogie,  van Lady Gaga tot One Direction. Alles kan!

adres: 

Swanlaweg 48, 2761 BC, Zevenhuizen

telefoon: 
06-54210865
contactpersoon: 
André Bil
overig: 

Volledig ingerichte studio voor het opnemen van voiceovers, muziek en al het andere geluid voor commercials. Ook mobiele studio voor opnames op locatie.

Intermezzo

Projectkoor Intermezzo uit Nieuwerkerk aan den IJssel is een gemend koor en staat garant voor inspirerende concerten met bijzondere koormuziek. Het koor richt zich voornamelijk op koorwerken die minder bekend zijn bij het grote publiek. Het koor staat onder leiding van Nicky Bouwers.

adres: 

Lupineveld 19

2914 CE Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-313512
contactpersoon: 
Dhr. R. Rabbelier, voorzitter
overig: 

De repetities vinden plaats in basisschool De Terp, Dorpsstraat 6 te Nieuwerkerk aan den IJssel op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Jester of the King

Singer-songwriter Jester of the King (Judith Moerman) maakt frisse popliedjes met folk- en jazz-invloeden. Het nieuwe album "Gravitation" is net af. Jester speelde eerder bij Radio 2, 3FM en diverse andere radiostations.

Kamerkoor Carajillo

Kamerkoor Carajillo is opgericht in januari 2011 door Jos Vlietstra , die na jarenlang in allerlei formaties en muzikale funkties zangers en instrumentalisten te hebben begeleid, het tijd vond, nu zelf eens te verkennen wat het is om een koor te leiden en te coachen. Het repertoire van het koor is gevarieerd, van hedendaagse popsongs tot klassieke muziekstukken. 

Het koor repeteert iedere dinsdagavond in de Neptunuszaal van De Romeynshof, Hendersonplaats 8 , Rotterdam. Bij Carajillo is de website het digitale hart van het koor. Daar vinden de koorleden live ingezongen koorpartijen, bladmuziek, teksten ook fonetisch, filmpjes en alle informatie die ze nodig hebben om thuis en als stemgroep te oefenen. Op de wekelijkse koorrepetitie wordt verwacht van de koorleden dat zij hun partij kunnen zingen, zodat geen tijd verloren gaat aan het instuderen van aparte stemgroepmelodieen. Carajillo streeft ernaar uit te groeien tot een koor van maximaal 24 koorleden verdeeld in 4 stemgroepen. Van aspirant koorleden wordt verwacht dat zij kennis hebben van de elementaire muziektheorie (noten lezen, ritmisch en melodisch) .

contactpersoon: 
Jos Vlietstra

Kamermuziek aan den IJssel

Kamermuziek a/d IJssel in Nieuwerkerk aan den IJssel orgniseert één avond per jaar, meestal op de derde zaterdag in januari een open-podium concert.

adres: 

Gouwe 15, 2911 GA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-318897
contactpersoon: 
Dhr. G. Bromet

Loch Ness

Het koor Loch Ness is opgericht in 2014. Het koor staat onderleiding van Jos Vlietstra uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Het repertoire van het koor is gevarieerd, van bekende en onbekende liederen . Ook Rotterdam wordt bezongen, alles in meestal eigen arrangementen, gemaakt door vocal coach Jos Vlietstra.

 

adres: 

Zeemanstraat 1, 2912 BK Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-23640068
contactpersoon: 
Jos Vlietstra

Mannenkoor Nieuwerkerk aan den IJssel

Mannenkoor Nieuwerkerk in het spoor van de joodse traditie. Zang uit de synagoge is waard om gehoord te worden. Het Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel onder leiding van Gerard Lange voorziet daarin. Het vormt een rijk geschakeerd gezelschap, van kerkelijke en niet-kerkelijke zangers. Zij komen uit Nieuwerkerk tot ver daarbuiten.

telefoon: 
0180-313329
contactpersoon: 
Dhr. A. Prinsen, lid bestuur (PR)

Moordrecht Klassiek

Stichting Moordrecht Klassiek (SMK of kortweg MK) is een organisatie die zich ten doel stelt het beoefenen en genieten van klassieke en lichtklassieke muziek in Moordrecht middels het organiseren van concerten met exposities door amateurs en professionals. In deze concerten kunnen naast muziek ook andere vormen van kunst aan de orde komen waaronder proza en poëzie.

telefoon: 
0182-374789
contactpersoon: 
Trudi Bos

MOZ-Art

MOZ staat voor Muziek Onderwijs Zuidplas. De toevoeging Art geeft aan dat MOZ-Art een dynamische instelling wil zijn en ook verbindingen wil aangaan met andere muzen.

De stichting heeft ten doel het zonder winstoogmerk bevorderen van de muziekcultuur in de gemeente Zuidplas in het bijzonder het geven van muziek-  en dansonderwijs aan inwoners van de gemeente Zuidplas waaronder leden van muziekverenigingen in deze gemeente. Daar waar mogelijk worden de muzieklessen, m.n. voor de jeugd, in de dorpskernen aangeboden.

De muziekopleidingen van de muziekverenigingen Kunst na de Arbeid (KndA in Moordrecht) en De Kleine Trompetter (DKT in Zevenhuizen) worden door MOZ-Art verzorgd.

adres: 

Lesgebouw: Schubertstraat 50, 2912 VG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315462
contactpersoon: 
Mevr. Bastienne Prins, directeur

Mr. Mitch's Groove Sensation

Dit is de officiële website van Mr. Mitch’s Groove Sensation ft. the Sweet Lake City Horns, een swingende,  elfkoppige formatie die voornamelijk disco, soul en funk uit de jaren zestig en zeventig ten gehore brengt.

Onze zangeressen en zanger worden begeleid door de superstrakke Groove Sensation en verder omlijst door de spetterende Sweet Lake City Horns om zo uw bruiloft of ander feest op swingende wijze luister bij te zetten. Van het begin tot het einde van de avond zal de dansvloer gevuld zijn!

telefoon: 
06-14408159 - 0180-310703
contactpersoon: 
Dhr. M. Laan

Musica Quinta

Musica Quinta is een zanggroep uit Moordrecht, bestaande uit 8 personen. De zanggroep zingt veelal 4-stemmig, mogelijk oplopend tot 8-stemmig. Ze zingen zowel populaire muziek, als gospel en klassiek. Vereist is dat noten gelezen kunnen worden en dat zelfstandig gestudeert kan worden.

adres: 

 

 

telefoon: 
06-50413658
contactpersoon: 
Marga Ruygrok

Muziekerie, praktijk voor muziekles en muziektherapie

Muziek als therapeutisch middel.
Muziektherapie is een gerichte toepassing met muziek als middel om zo een bijdrage te leveren aan het welbevinden van een cliënt, of om het gedrag van een cliënt positief te beïnvloeden of te ondersteunen bij bijvoorbeeld ontwikkelings-problematiek.

Bij muziektherapie gaat het niet in eerste instantie om een goedklinkend resultaat maar om het bereiken van een voorop gesteld doel door middel van zelf actief meedoen en door te luisteren naar muziek. Bewustwording en verwoording van ervaringen zijn belangrijk in de therapie. De muzikale processen en ervaringen kunnen dan vertaald worden naar vergelijkbare ervaringen en processen in het dagelijkse leven van een cliënt.

adres: 

Uiterwaard 99

2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-374789
overig: 

Zie ook: Moordrecht klassiek wordpress.moordrechtklassiek.nl

Nederlands Pijpersgilde

Een fluit van bamboe maken? De methode die wij hanteren is uniek: de leerlingen bouwen een eigen fluit en leren er tijdens het bouwen op spelen. De fluit wordt steeds uitgebreider in omvang, er komt steeds een vingergaatje bij, en zo wordt stap-voor-stap de muzikale kennis uitgebreid.

Behalve landelijke cursussen van een weekend of een week zijn er ook over langere tijd gespreide cursussen op veel plaatsen in het land. Er zijn cursussen voor zowel kinderen als volwassenen en voor elk niveau.
Gevorderden die meerdere fluiten hebben gemaakt, spelen vaak in ensembles.

Informatie over de landelijke activiteiten vindt u onder activiteiten.
Voor de plaatselijke workshops en cursussen kunt u informatie krijgen bij een regiovertegenwoordiger (zie contacten).

adres: 

Muziekcommissie: Corry de Klepper

Schoolstraat 22

2912 CR Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-313806
contactpersoon: 
Corry de Klepper

New Coat of Paint

New Coat of Paint is… een 5-mens band met een breed repertoire van in meer of mindere mate naar eigen stijl bewerkte covers en een enkel eigen lied. De band heeft zijn basis in de regio Den Haag/Rotterdam.

In het bijzonder is de show van NCOP gericht op… Muziek- en Grand cafe’s, (kleine) theaters, recepties, bruiloften en openbare evenementen.

Het repertoire… bestaat uit pop, blues, soul, funk en jazznummers, die van een nieuwe laag verf zijn voorzien. Soms volstaat een licht vernisje, soms is het schuren, plamuren, gronden en aflakken geblazen. Inspiratie wordt uit het volledige wereldrepertoire gehaald, waarbij we –bijna- niets uit de weg gaan.

telefoon: 
06-14408159
contactpersoon: 
Menno Laan

Nieuwerkerks Vrouwenkoor

Het Nieuwerkerks Vrouwenkoor probeert een zo gevarieerd mogelijk repertoire neer te zetten. In de praktijk betekent dat, dat er afwisselend gewerkt wordt aan (licht) klassieke stukken en aan modernere werken (lichte muziek) of musicals. Ook voor de kerstperiode werken we met een mooi gevarieerd repertoire, zowel de klassieke kerstliederen als de echte kerst carols komen aan bod. En als we een mooi stuk tegenkomen dat niet in één van deze categorieën valt dan is het toch van harte welkom op ons repertoire! Het repertoire wordt regelmatig aangevuld met nieuwe muziekstukken zodat het voor de koor steeds een uitdaging blijft om aanwezig te zijn op de repetities.We presenteren regelmatig en met plezier een selectie uit ons repertoire aan publiek.

Vanaf augustus 2018 staat het koor onder leiding van Gerard Lange. Gerard Lange studeerde zang, piano en koor­directie aan de conserva­toria te Rotterdam en Den Haag. Hij heeft in de loop der jaren een reeks van koren onder zijn hoede gehad, variërend van kamer­koor tot oratorium­koor, waarbij hij een voorkeur aan de dag legde voor onbekende en weinig of nooit uitgevoerde koormuziek. Hij heeft ervaring in het leiden van diverse workshops voor zowel koor­zangers als dirigenten, jureerde bij concoursen, en was aktief met muziek voor en met verstande­lijk gehandi­capten. Thans is hij als docent muzikale vorming ver­bonden aan de Hogeschool Rotterdam en is hij dirigent van verschillende koren in de regio.

adres: 

Oefenavonden zijn op donderdagavond in Dianthus (Mezendaal in de recratiezaal), Nieuwerkerk aan den IJssel van 20.00 tot 22.00 uur.

telefoon: 
0180-312016 en 0180-315152

Oogstfeest

Of u nu jong bent of al wat ouder, de eerste zaterdag van september staat bij velen als eerste in de nieuwe agenda: Het Oogstfeest! Zo net na de (school)vakanties is het ieder jaar een gezellig samenzijn met en een weerzien van oude bekenden;
Oude tijden herleven. Dankzij de enthousiaste medewerking van heel veel vrijwilligers en de financiële bijdragen van veel bedrijven en de gemeente Zuidplas is het ook dit jaar mogelijk u een gevarieerd Oogstfeestprogramma aan te bieden. Jaarlijks terugkerende attracties aangevuld met nieuwe elementen zorgen ervoor dat het Oogstfeest in Zevenhuizen herkenbaar, maar ook verrassend blijft. Dit alles georganiseerd door de stichting Oogstfeest.

De vrijdagavond vóór het Oogstfeest staat vanaf 20.15 uur in het teken van de Night of Harmony. Een groot openlucht-muziek-spektakel voor jong en oud op het grote podium op het Dorpsplein van Zevenhuizen.

adres: 

Dorpsstraat en directe omgeving in Zevenhuizen.

Pistache

Salonorkest Pistache bestaat uit amateurs uit de regio.  Pistache speelt tango's, folkloristisch getinte stukken, marsen et cetera. De akoestische muziek leent zich uitstekend voor achtergrondmuziek.

Op het muzikaal menu van Pistache staat de amusementsmuziek van vroeger, vergelijkbaar met het repertoire van het orkest van Adré Rieu. Het is de muziek die klonk aan boord van de Titanic, in vooroorlogse restaurants en cafés en in bioscopen met stomme films. Uit deze rijke historie speelt het orkest in ieder geval tango’s, zigeunermelodieën en Weense klassiekers.

Pistache heeft in de 29 jaar van haar bestaan opgetreden in binnen- en buitenland en bestaat uit muzikanten uit Gouda en omgeving. Gerard Spijkerman, een van de musici van Pistache, is voorzitter van Kunst na de Arbeid, de muziekvereniging uit Moordrecht.

adres: 

 

contactpersoon: 
Gerard Spijkerman

Pokomotions

Popkoor Pokomotions uit Moordrecht brengt aantrekkelijke muziek voor een groot publiek, ten gehore gebracht door ca. 50 enthousiaste zangers en zangeresen, o.l.v. Maria de Bruin.

Onze uitgangspunten zijn: gezelligheid, saamhorigheid en kwaliteit. Een groot aantal van onze leden draagt zijn of haar steentje bij in één of meerdere commissies.

Het repertoire bestaat uit popsongs van alle tijden, geschikt gemaakt voor koorzang en passend bij iedere gelegenheid. Een kleine impressie is hier te vinden.

adres: 

Zalencentrum de Zespunt, Molenlaan te Moordrecht, elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Popkoor Ameezing

Iedereen die houdt van Pop, Soul & Gospel muziek en het leuk vindt om te zingen is welkom bij Popkoor Ameezing in Nesselande. Meerdere inwoners van de gemeente Zuidplas maken deel uit van het koor.

adres: 

Oefenlocatie: Multifunctioneel Centrum De Kristal

Cypruslaan 400-412, 3059 XA Rotterdam-Nesselande

telefoon: 
06-22413758
contactpersoon: 
Xandra Willis - Verkroost

Popkoor S1Voice

Popkoor "S1VOICE" (lees as one voice) uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Popkoor S1Voice uit Nieuwerkerk aan den IJssel, opgericht in oktober 2006 is een onderdeel van het Charles Vermeer Zanginstituut.
Voor het koor staat Celina Schrotz die met veel enthousiasme S1Voice leidt. 
Het koor telt inmiddels 100 leden, de jongste is 24 en de oudste 82. Daar kun je uit opmaken dat het zingen van popnummers tijdloos is.
S1Voice is een gezellig koor waar lekker met elkaar zingen en genieten voorop staat.
Wil je meer weten over S1Voice, kijk dan op onze website.

S1Voice is een onderdeel van het Charles Vermeer Zanginstituut waar meer informatie te vinden is over de koren in de regio www.charlesvermeer.nl

adres: 

Muziekschool Moz-Art, Schubertstraat 50 te Nieuwerkerk aan den IJssel,

Elke dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur m.u.v de schoolvakantie.

telefoon: 
06-21429752
contactpersoon: 
Bea Dekker

Popschool The Fox

De culturele vereniging Hotel Vos in Zevenhuizen is gestart met een popschool. De popschool richt zich op de popmuziek.
Er zijn lessen in zang, gitaar en toetsen en drums. De lessen worden gegeven door docenten die aan de popacademie geschoold zijn. Popschool The Fox biedt via BRAins 2 cursussen aan.
De lessen zijn in een studioachtige ruimte. Alle audioapparatuur is aanwezig: gitaar, keyboard, drums, microfoons, geluidsversterkers, mengpaneel. Er wordt gebruik gemaakt van audiovisuele middelen: geluidsbanden, internet, Youtube, beamer.
In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

adres: 

Nordelijke Dwarsweg 2

2761 GA Zevenhuizen

contactpersoon: 
Dhr. B.W.J. Verbakel

River Bigband

Zin in een Jazz experience? Ervaar onze vibe en kom luisteren of meespelen!

De River Bigband is een swingende band met enthousiaste amateur muzikanten uit de hele regio. De band kent een traditionele bigband-formatie, met een complete rhythm-sectie en een zangeres, die swingende nummers en ballads zingt.
Wij spelen zowel jazz uit de ‘roaring twenties’ als Swing en Latin.
Maak van een evenement een feestje! Wij spelen op bedrijfsfeesten, recepties, jubilea, bruiloften etc. Eventueel met een kleinere combobezetting.

De band staat onder leiding van professional David Rockefeller en wil groeien naar een bezetting van 16 tot 20 muzikanten, vooral trompetten en trombones zijn hartelijk welkom.

Muzikanten die geïnteresseerd zijn in de River Bigband dagen wij uit!!
Welke drummer durft de uitdaging aan de band op te zwepen???
Welke trompettisten gaan de uitdaging van een spetterende solo niet uit de weg???
Welke trombonisten kunnen de uitdaging van een fikse stem in het lage register aan???

telefoon: 
06-53755952
contactpersoon: 
Trudy Hess

Singend Goetje

De ongeveer 20 leden van dameskoor Singend Goetje uit Zevenhuizen brengen niet alleen Nederlandse volksmuziek ten gehore maar ook licht klassiek, popmuziek en musical liederen. Tijdens de optredens in onder andere bejaardentehuizen worden de liederen door het koor verpakt in een stukje theater.

telefoon: 
0180-632829

Sootjevisch

Viswijvenkoor Sootjevisch uit Zevenhuizen is een gezellig koor bestaande uit 40 zingende vrouwen onder leiding van dirigent: Willem Blonk.

Ons repertoire bestaat voor het grootste gedeelte uit liedjes over de zee en traditionele oud Hollandse liedjes. De liedjes worden in een meerstemmige zetting en ritmisch gezongen waardoor het geheel goed in het gehoor ligt. De "viswijven" zijn daarbij veelal gekleed in originele kleurige klederdracht afkomstig uit diverse vissersplaatsen.

Tijdens het zingen worden wij instrumentaal begeleid door een combo bestaande uit bestaat uit 4 dames.  
 

 

 

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

telefoon: 
06-41903842
contactpersoon: 
Gonny Jansen, secretaris

Steps on Stage

‘Steps on Stage’ is een musicalgroep waar kinderen tussen 7-18 jaar iedere week les krijgen in dans, zang en drama.  Tijdens de lessen, maar ook bij het oefenen voor de producties, ontwikkelen de kinderen hun sociale vaardigheden. Een voorstelling op de planken zetten gaat het beste wanneer je elkaar helpt.

Bij ‘Steps on Stage’ gaat het vooral om het plezier. Vakbekwame docenten begeleiden de ontwikkeling van ieder kind. Wij vinden dat ieder kind een plekje op het podium verdient. Stapje voor stapje ontwikkelen alle kinderen zich. Door ieder kind vertrouwen te geven, zijn er al mooie producties neergezet en hebben we vele sterren op het podium zien staan.

adres: 

Oefenlocaties: Hervormd Centrum

Dorpsstraat 196, Zevenhuizen

Dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg

Stichting Cantare Con Piacere

De stichting Cantare Con Piacere te Nieuwerkerk aan den IJssel biedt zangtalent een podium om op te treden. De stichting organiseert muzikale themadagen, muziekproducties en workshops.

adres: 

Zeemanstraat 1, 2912 BK Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-23640068
contactpersoon: 
Jos Vlietstra

Stichting Evenement Nieuwerkerk

Stichting Evenement te Nieuwerkerk aan den IJssel heeft ten doel het organiseren, stimuleren en coördineren van evenementen op onder andere feest- en gedenkdagen en bij andere bijzondere plaatselijke gebeurtenissen in Nieuwerkerk aan den IJssel, gemeente Zuidplas, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Zo wordt jaarlijks de vlootschouw georganiseeerd met muzikale omlijsting.

Stichting Orgelcultuur Zuidplas

In de kerken van Nieuwerkerk a.d. IJssel,Moerkapelle, Moordecht, Oud Verlaat en Zevenhuizen staan een tiental heel verschillende orgels, waarvan enkele zelfs van historische waarde. De Stichting Orgelcultuur Zuidplas (SOZ) organiseert jaarlijks in ieder dorp een concert op een van de orgels,dikwijls samen met muziek met andere instrumenten. Op die manier wil de SOZ het orgelbezit in Zuidplas onder de aandacht brengen aan een breed publiek en de orgelcultuur bevorderen.

adres: 

Wilgenlaan 20, 2761 TM Zevenhuizen.

contactpersoon: 
Herman Vos
overig: 

Facebook: Orgelcultuur Zuidplas 

Stichting Torenmuziek Moordrecht

De Stichting Torenmuziek Moordrecht is opgericht om de restauratie en uitbreiding van het carillon, in zomer 2011, in goede banen te leiden. Doel van de Stichting is het carillon een centrale plaats in het culturele leven van Moordrecht te geven. Het resultaat is een carillon met 38 klokken, bespeeld vanaf een origineel stokkenklavier met pedalen, gebouwd in een sjieke cabine en geplaatst in de toren van de Dorpskerk in Moordrecht.

De Stichting Torenmuziek Moordrecht bestaat uit afgevaardigden van de Gemeente Zuidplas, de Historische Vereniging Moordrecht, de Harmonievereniging Kunst na de Arbeid, de Dorpskerk, de ondernemers van Moordrecht en de beiaardier van Moordrecht.

telefoon: 
06-53656167
contactpersoon: 
Ron Gast

Stichting V.E.D.J.

St.VEDJ is een vrijwillige organisatie die bestaat uit een grote groep dorpsgenoten.  Zij zetten zich alle belangeloos in. 

St.VEDJ onderscheid zich van andere jongeren organisaties door de leden en de jeugd centraal te zetten en niet voor eigen gewin te gaan. St.VEDJ speelt in op de vraag en de wens en niet op externe status. St.VEDJ is geboren op 28 juli 2004 

Doelstelling van stichting V.E.D.J. 

  • Het organiseren van activiteiten voor en door jongeren 
  • Het bieden van een ontmoetingsmogelijkheid 
  • Het ondersteunen van het vinden van een plaats in de samenleving 
  • Het bevorderen van groei naar zelfstandigheid Het leren dragen van verantwoordelijkheid Het bevorderen van sociale binding en participatie van jongeren, uitgaande van de eigen jongerencultuur 

Naast Explosion Streetdance en de DanceParade is VEDJ ook bekend door de buitenlandse excursies gerelateerd aan W.O. II

adres: 

 Vrijheidslaan 40, 2912EB, Nieuwerkerk aan den IJssel

 

telefoon: 
06-14606126
contactpersoon: 
Jaqueline van Gelderen

Symfonie Orkest Midden Holland

Het Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) staat onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid en is een leuk, jong en ambitieus orkest waarin vergevorderde amateur-muzikanten worden ondersteund door jonge studerende en/of professionele musici. Met out-of-the-box concerten brengen we een breed repertoire en onderscheiden we ons in de samenwerking met andere kunstdisciplines waaronder theater, film, dans en poëzie. Regelmatig spelen we op bijzondere locaties zoals Paradiso in Amsterdam of de Noorse Kerk in Rotterdam. Gevarieerd en vernieuwend!

Sinds eind 2014 is het SOMH een stichting waarbij ook enkele orkestleden zitting hebben in het stichtingsbestuur.

De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 22.15 in Nieuwerkerk ad IJssel.

adres: 

 

 

contactpersoon: 
Anita Flach (secretaris)
overig: 

Bekijk ook ons profiel op Facebook en LinkedIn

Telekids musicalschool

Zin van Bewegen is officieel partner geworden van de Telekids musicalschool en de RTL Talentschool. Zingen, acteren en dansen wordt aangeleerd door professionele docente. De kinderen gaan meedoen aan musicals in het gehele land.

De lessen voor de allerkleinste vinden plaats bij Zin van Bewegen in Moordrecht. http://www.telekidsmusicalschool.nl en http://www.zinvanbewegen.nl

telefoon: 
0182-376177

Tineke Geurts, schilderijen, workshops

adres: 

Burg. van Heugtenlaan 95, 2911 HA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-325750
contactpersoon: 
Tineke Geurts

Vivace

Voor de jeugd die het leuk vindt om muziek en zang op projectbasis te verzorgen bij vieringen in onze kerk, de St Jozephparochie in Nieuwerkerk aan den IJssel

Vivace een erg gezellige groep. In ons gezelschap kun je deelnemen vanaf groep 3 van de basisschool tot en met de middelbare school. Onze grotere deelnemers vinden het leuk om de jongsten te coachen. Je kunt je voor elk project apart aanmelden, maar als je bent aangemeld gaan we er wel vanuit dat je alle repetities en de uitvoering meedoet.

adres: 

Oefenlocatie: St. Jozeph kerk

Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-312263

Vocaal Ensemble Nieuwerkerk aan den IJssel

Al een jaar of vijf houdt een achttal enthousiaste vrouwen en mannen zich bezig met het zingen van prachtige meerstemmige oude muziek.

Dat gebeurt elke maandagmiddag op de muziekschool MOZ-Art in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij vormen samen het Vocaal Ensemble Nieuwerkerk aan den IJssel. Tineke van Geuns, zangdocente aan de muziekschool, begeleidt en coacht dit dubbelkwartet.

Het repertoire van het ensemble bestaat 3- en 4-stemmige muziekstukken uit de middeleeuwen tot en met de barok. Maar ze maken ook uitstapjes naar later werk: o.a. Mozart, Mendelssohn, Brahms en ook wel eens iets moderns.

Soms doet zich een gelegenheid voor om voor publiek op te treden. Dat doet het ensemble dan graag maar, ziet dat niet als hoofddoel.

Helaas stoppen enkele leden van het dubbelkwartet komend seizoen. Het ensemble is daarom op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste versterking van zijn gelederen. Er is nog plaats voor een tenor en een bas. Enige ervaring of affiniteit met het type muziek van het ensemble zou natuurlijk fijn zijn.

telefoon: 
06 13526316
contactpersoon: 
Hans Sluijs

Vrouwen van Nu Moordrecht

De vereniging heeft ten doel door vorming en ontwikkeling van vrouwen hun besef van verantwoordelijkheid voor en deelname aan de samenleving te bevorderen, in het bijzonder in plattelandsgebieden.De vereniging staat open voor vrouwen van alle gezindten en onthoudt zich van partijpolitiek.

telefoon: 
M.A. Hoogendoorn-Minnee 0182-883335
contactpersoon: 
M.A. Hoogendoorn-Minnee

Vrouwen van Nu Nieuwerkerk

Onze vereniging is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die lid worden voor de contacten en de gezelligheid en daarbij deelnemen aan allerlei activiteiten. Elke maand organiseert onze afdeling in een goede sfeer van vriendschap en ontspanning een informatieve bijeenkomst over een maatschappelijk of cultureel onderwerp. Vrouwen delen verschillende hobby’s met elkaar in onze zogenaamde ‘interessegroepen’. Wij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken. U zult zich snel thuis voelen.

Via onze website hopen wij ook vrouwen te bereiken die nog geen lid van onze afdeling zijn. Wij bieden een gevarieerd programma en iedereen is welkom. Wanneer u graag meer wilt weten, kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden maar u kunt natuurlijk ook tijdens een thema-avond of koffieochtend kennis met onze vereniging maken!

Vrouwen van Nu heeft als missie om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De vereniging heeft geen politieke of religieuze kleur. Met circa 46.000 leden georganiseerd in ruim 525 afdelingen zijn we de grootste vrouwenvereniging van Nederland.

Ons uitgebreide ledenbestand en netwerk stellen ons in staat om actief en betrokken te zijn bij zaken die vrouwen van nu bezig houden en belangrijk vinden. Vrouwen van Nu staat bekend als een kweekvijver van bestuurlijk talent. Je komt ons tegen in Gemeenteraden, Waterschappen, de Tweede Kamer en tal van besturen, commissies en inspraakorganen

 

Zanggroep Acordes

Zanggroep Acordes heeft als doel zingen tot een plezierige ervaring te maken. Zingen op zich is natuurlijk al leuk, maar het wordt nóg leuker als je jezelf steeds probeert te verbeteren. Zonder nu meteen enorm ambitieus te zijn, nee, gewoon eruit halen wat er in zit en daar plezier aan beleven! Om dit te bereiken worden de koorleden getest door onze dirigent zodat zij in de juiste stemgroep terecht komen, eventueel wordt ook advies gegeven over het vormen van de stem.

Acordes start als dameskoor. Bij voldoende interesse maken we er graag een gemengd koor van

adres: 

Oefenavonden op donderdag in de St. Jozephkerk, Kerklaan 20 te Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-11402286

Zuidplas MuziekFestival (ZMF)

Wat is het Zuidplas MuziekFestival (ZMF)?

In 2002 werd voor het eerst de Nieuwerkerkse Muziekweek georganiseerd. Dit evenement werd georganiseerd vanuit de Stichting Cultureel Netwerk Nieuwerkerk (SCNN). Het festival werd toen uitgespreid over een week waarin diverse muzikale activiteiten werden gepland, waaronder een avond waarin orkesten en koren uit Nieuwerkerk een gezamenlijk programma neerzetten.

Na de fusie tot Zuidplas (Moordrecht, Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel) fuseerde ook de muzikale samenwerking van de dorpskernen. Zo beleefde het Zuidplas MuziekFestival in 2010 zijn eerste uitvoering, deze vond plaats in de dorpskerk van Moordrecht.

Het thema voor deze muzikale samenwerking is 'Muziek (net)werkt'. Dit thema staat voor zowel het netwerk dat op deze manier wordt opgebouwd, maar ook voor het feit dat het werkt om via de muziek tot een goede samenwerking tussen de dorpskernen te komen.

Er wordt elk jaar naar een nieuwe invalshoek gezocht. Zo zijn thema's als 'Reis door de wereld', 'Kleur' en 'Mozart' aan de orde geweest. Na de fusie werd in navolging van het thema 'Muziek (net)werkt' het festival over de verschillende dorpskernen verspreid, zodat alle inwoners van Zuidplas betrokken konden worden bij het festival.

In 2015 is voor het eerst gekozen om de korenmiddag plaats te laten vinden in de vorm van "beKOORlijk 7huizen", een actieve en afwisselende opzet die zich afspeelt in de Dorpsstraat in Zevenhuizen. De orkestenavond vond in 2015 plaats in de kleine sporthal van Swanla (ook in
Zevenhuizen'.

De opzet van beKOORlijk 7huizen werd bijzonder goed gewaardeerd en is dan ook zeer voor herhaling vatbaar. In 2016 is besloten om de orkestenavond te laten versmelten met de korenmiddag (zoals oorspronkelijk eigenlijk ook het geval was!). Zaterdag 1 oktober wordt het Zuidplas MuziekFestival alweer voor de zevende keer gehouden. Ondanks de aanwezigheid van orkesten blijft de naam "beKOORlijk 7huizen" vooralsnog in gebruik, vooral ook omdat het zo vriendelijk klinkt. Navigeer naar 2016 om meer te lezen over de voorbereidingen voor het festival 2016.

De organisatie van het Zuidplas Muziekfestival bestaat uit

Voorzitter: Bastienne Prins, Penningmeester: Ron Rabbelier, PR en website: Margriet van Tol, Locatieleider koren: Corry de Klepper,  Locatieleider orkesten: Gerard Spijkerman

Neem contact op per e-mail voor meer informatie.

adres: 

Schubertstraat 50, 2912 VG Nieuwerkerk a/d IJssel
 

telefoon: 
0180 315 462
contactpersoon: 
Mevr. Bastienne Prins, directeur MOZ-Art