Dans

De Vierkap

De Vierkap is het multifunctionele buurthuis in Oud Verlaat waar het verenigingsleven hoogtij viert en ook de Peuterspeelzaal dankbaar gebruik van maakt.
Het buurthuis ligt pal aan het recreatiegebied Rottemeren en wel aan de Zevenhuizerplas wat het buitenleven, buitensporten etc. allemaal mogelijk maakt in Oud Verlaat.

adres: 

Stichting De Vierkap

Vlietkade 37

2761 DT Oud Verlaat

telefoon: 
06-53139211
contactpersoon: 
Dhr. Hans de Vroedt

DNA Dance Studio

Wij zijn Nathalie en Ilse van DNA Dance Studio. Naast dat wij zussen zijn delen wij ook dezelfde liefde en passie voor dans. Van jongs af aan zit dans in ons hart, we willen en kunnen niet zonder. Dans is ‘a way of living’. Wanneer wij dansen voelen wij ons gelukkig. Ditzelfde gevoel willen wij onze leerlingen laten ervaren.

In DNA Dance Studio voel je dat je er mag zijn, is ieder individu belangrijk en staat respect voor elkaar centraal. Dans brengt ons samen en verbind ons door te delen. Voel je welkom bij ‘de dansfamilie’ DNA Dance Studio. Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht voor kwaliteitsvolle danslessen in verschillende dansdisciplines. Dans is niet alleen danspassen leren, je leert je eigen lichaam kennen, op welke manieren je kunt bewegen, het vermindert stress, het laat je ontspannen, het geeft je zelfvertrouwen, het geeft je hernieuwde energie, fysieke uitdagingen, flexibiliteit, coördinatie, balans, kracht en is grensverleggend.

Nathalie en Ilse

adres: 

Sportlaan 3A, 2841EB, Moordrecht

telefoon: 
06 21277911

Explosion Dance, Streetdance

Explosion staat voor plezier in dansen, saamhorigheid, respect en pret met en naar de andere.
Ook voor de deelnemers met ADHD, ADD, enz. Deze zijn net zo welkom als elk ander. Dit omdat Explosion van mening is dat mensen niet in hokjes geplaatst zouden moeten worden.

Explosion dance onder leiding van Linda Cramer & Lisa van Lent geeft vonken af, want als je de groepen ziet dansen is dat duidelijk “Explosion”.

Algemene gegevens

Explosion dance onder leiding van Linda Cramer & Lisa van Lent geeft vonken af, want als je de groepen ziet dansen is dat duidelijk “Explosion”. Maar vooral staan deze lessen voor plezier in dansen, respect, pret met en naar de andere en saamhorigheid.

adres: 

Locatie: Con Musica, Sportpark Dorrestein 5, (2e gebouw op de voetbalvelden) in Nieuwerkerk a/d IJssel.

telefoon: 
06-47560591
contactpersoon: 
Linda Cramer

Fabia Dance Center

Fabia Dance Center is een dansschool in Nieuwerkerk aan den IJssel waar iedereen terecht kan voor danslessen. Een dansschool waar veel aandacht besteed wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Een ontmoetingsplaats waar bekwame enthousiaste vakdocenten garant staan voor lessen die niet enkel gericht zijn op de kwaliteit van de dans, maar ook op de artistieke ontplooiing van elke leerling individueel.

Onze doelstelling is leuke en degelijke danslessen garanderen waar kwaliteit, plezier, persoonlijke begeleiding en sociaal contact centraal staan. Binnen deze doelstelling is het zeer belangrijk ervoor te zorgen dat de leerlingen in zichzelf geloven en zich bewust worden van het feit dat de non verbale taal een van de sterkste middelen is om te communiceren. Dans kan jongeren zelfverzekerder maken. Door te dansen ontdekken ze hun eigen lichaam en ontwikkelen ze doorzettingsvermogen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Elementen die ook in het dagelijks leven van pas zullen komen.

adres: 

Bospolderstraat 10, 2912 PD Nieuwerkerk a/d IJssel

telefoon: 
06-28611097
overig: 

Genomineerd voor de cultuurprijs gemeente Zuidplas 2017

Just Dance, OSS "Be Fit"

Just Dance, een onderdeel van trimsportvereniging OSS "Be Fit" uit Zevenhuizen, staat onder leiding van Kirsten van der Meer en Manouk Heemskerk.

contactpersoon: 
Gerard van der Ham

MOZ-Art

MOZ staat voor Muziek Onderwijs Zuidplas. De toevoeging Art geeft aan dat MOZ-Art een dynamische instelling wil zijn en ook verbindingen wil aangaan met andere muzen.

De stichting heeft ten doel het zonder winstoogmerk bevorderen van de muziekcultuur in de gemeente Zuidplas in het bijzonder het geven van muziek-  en dansonderwijs aan inwoners van de gemeente Zuidplas waaronder leden van muziekverenigingen in deze gemeente. Daar waar mogelijk worden de muzieklessen, m.n. voor de jeugd, in de dorpskernen aangeboden.

De muziekopleidingen van de muziekverenigingen Kunst na de Arbeid (KndA in Moordrecht) en De Kleine Trompetter (DKT in Zevenhuizen) worden door MOZ-Art verzorgd.

adres: 

Lesgebouw: Schubertstraat 50, 2912 VG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315462
contactpersoon: 
Mevr. Bastienne Prins, directeur

Oogstfeest

Of u nu jong bent of al wat ouder, de eerste zaterdag van september staat bij velen als eerste in de nieuwe agenda: Het Oogstfeest! Zo net na de (school)vakanties is het ieder jaar een gezellig samenzijn met en een weerzien van oude bekenden;
Oude tijden herleven. Dankzij de enthousiaste medewerking van heel veel vrijwilligers en de financiële bijdragen van veel bedrijven en de gemeente Zuidplas is het ook dit jaar mogelijk u een gevarieerd Oogstfeestprogramma aan te bieden. Jaarlijks terugkerende attracties aangevuld met nieuwe elementen zorgen ervoor dat het Oogstfeest in Zevenhuizen herkenbaar, maar ook verrassend blijft. Dit alles georganiseerd door de stichting Oogstfeest.

De vrijdagavond vóór het Oogstfeest staat vanaf 20.15 uur in het teken van de Night of Harmony. Een groot openlucht-muziek-spektakel voor jong en oud op het grote podium op het Dorpsplein van Zevenhuizen.

adres: 

Dorpsstraat en directe omgeving in Zevenhuizen.

Op Moer

Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer is de thuisbasis voor verschillende verenigingen en stichtingen uit Moerkapelle. Nagenoeg alle verenigingen en groeperingen uit Moerkapelle zijn bij ons te gast voor hun activiteiten. Als veelzijdige culturele en sportieve ontmoetingsplaats, letterlijk en figuurlijk midden in de Moerkapelse gemeenschap, is Op Moer niet meer weg te denken.

Onze [ zalen ] zijn uitermate geschikt voor de sportieve- culturele- en muzikale evenementen, vergaderingen, congressen en cursussen. Ook het vieren van jubilea, (verenigings)feesten, recepties en thema-avonden behoort tot de mogelijkheden.

adres: 

Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer

Raadhuisstraat 40

2751 AW Moerkapelle

telefoon: 
079-5931569
contactpersoon: 
Dhr. Wim van der Lubbe

ORLI --> Danslessen

Iedere woensdagmiddag bruist het van gezelligheid in de Batavier. Met veel plezier geeft Orli Assayag les aan haar dansmeisjes. Het doel van de lessen is motiveren en genieten van het bewegen. Er wordt ballet en streetdance gegeven voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Ieder jaar geven zij een spetterende voorstelling in het Isala theater. In de grote zaal laten ze voor 500 gasten hun dansjes zien; een hele ervaring voor alle meisjes. Er wordt gewerkt met strippen kaarten, niet gevolgde lessen worden dus ook niet betaald. Als de strippenkaart op is, bepaal je zelf of je weer een nieuwe wilt kopen. 

adres: 

Informatie: http://www.orli.nu

Oefenlocatie: PWA basisschool aan het Goudmos in Nieuwerkerk a/d IJssel

telefoon: 
06-41006950
contactpersoon: 
Juf Orli

Rolschaatsvereniging Rolling 90

Rolling’90 heeft als thuisbasis Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer te Moerkapelle. In één gebouw bevinden zich daar een sportzaal, kegelbanen, bar/eetcafé de Wilde Veenen, vergaderruimtes en natuurlijk een partyzaal.

In december 1990 organiseerde de vereniging haar eerste “Wintershow” met de naam Winterwonderland. Het enthousiasme van zowel leden, hun ouders als dorpsgenoten heeft de club ertoe aangezet om dit elk jaar te gaan doen. Zo groeide een traditie. Één maal werd er een show verreden in April maar verder week men niet meer af van de maand december.

adres: 

Trainingslocatie:

Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer

Raadhuisstraat 40

2751 AW  Moerkapelle

contactpersoon: 
Janneke Boer, secretaris

Steps on Stage

‘Steps on Stage’ is een musicalgroep waar kinderen tussen 7-18 jaar iedere week les krijgen in dans, zang en drama.  Tijdens de lessen, maar ook bij het oefenen voor de producties, ontwikkelen de kinderen hun sociale vaardigheden. Een voorstelling op de planken zetten gaat het beste wanneer je elkaar helpt.

Bij ‘Steps on Stage’ gaat het vooral om het plezier. Vakbekwame docenten begeleiden de ontwikkeling van ieder kind. Wij vinden dat ieder kind een plekje op het podium verdient. Stapje voor stapje ontwikkelen alle kinderen zich. Door ieder kind vertrouwen te geven, zijn er al mooie producties neergezet en hebben we vele sterren op het podium zien staan.

adres: 

Oefenlocaties: Hervormd Centrum

Dorpsstraat 196, Zevenhuizen

Dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg

Stichting V.E.D.J.

St.VEDJ is een vrijwillige organisatie die bestaat uit een grote groep dorpsgenoten.  Zij zetten zich alle belangeloos in. 

St.VEDJ onderscheid zich van andere jongeren organisaties door de leden en de jeugd centraal te zetten en niet voor eigen gewin te gaan. St.VEDJ speelt in op de vraag en de wens en niet op externe status. St.VEDJ is geboren op 28 juli 2004 

Doelstelling van stichting V.E.D.J. 

  • Het organiseren van activiteiten voor en door jongeren 
  • Het bieden van een ontmoetingsmogelijkheid 
  • Het ondersteunen van het vinden van een plaats in de samenleving 
  • Het bevorderen van groei naar zelfstandigheid Het leren dragen van verantwoordelijkheid Het bevorderen van sociale binding en participatie van jongeren, uitgaande van de eigen jongerencultuur 

Naast Explosion Streetdance en de DanceParade is VEDJ ook bekend door de buitenlandse excursies gerelateerd aan W.O. II

adres: 

 Vrijheidslaan 40, 2912EB, Nieuwerkerk aan den IJssel

 

telefoon: 
06-14606126
contactpersoon: 
Jaqueline van Gelderen

Telekids musicalschool

Zin van Bewegen is officieel partner geworden van de Telekids musicalschool en de RTL Talentschool. Zingen, acteren en dansen wordt aangeleerd door professionele docente. De kinderen gaan meedoen aan musicals in het gehele land.

De lessen voor de allerkleinste vinden plaats bij Zin van Bewegen in Moordrecht. http://www.telekidsmusicalschool.nl en http://www.zinvanbewegen.nl

telefoon: 
0182-376177

The Rednecks Country Line Dancers

 De Rednecks Country Line Dancers uit Zevenhuizen is een club die in 1996 uit vriendschap is ontstaan. Een groepje vrienden die 1x per week dansten, wilden gezamelijk verder als linedanceclub. De oprichters dansten al geruime tijd bij andere grote dansclubs.

Naast het line dansen spreekt vooral gezelligheid, ontspanning en plezier ons aan. Regelmatig gaan we met een aantal leden in andere dorpen of op evenementen dansen.

adres: 

Koos Kreft

Knibbelweg 41

2761 JE Zevenhuizen

Oefenlocatie: Duivenlokaal

Nijverheidscentrum 50

2761 JP Zevenhuizen

telefoon: 
0180-632630
contactpersoon: 
Dhr. Koos Kreft

Zin van bewegen

De Website van Zin van bewegen uit Moordrecht geeft aan dat ze de beste en leukste ZINstructeurs hebben voor Urban Dance, Streetdance, Freestyle Jazz en Hip Hop. Zin van bewegen organiseert regelmatig optredens en danswedstrijden. Zin van bewegen verzorgt lessen voor kinderen van 4 jaar tot en met de leeftijd 16+.

Zin van Bewegen is officieel partner van  Telekids musicalschool en RTL talentschool.

adres: 

Oefenlocatie: Sportlaan 3a, 2841 EB Moordrecht

telefoon: 
0182-376177