Beeldende kunst

Aad de Wit, Beeldend kunstenaar

"Ik woon en werk in de watertoren van Moordrecht. Ben al jaren kunstenaar en maak schilderijen en beelden, meestal van papier-maché, maar ook van andere materialen. Ik heb verschillende muurschilderingen gemaakt in bedrijven, scholen en fabrieken. In Moordrecht een plaquette in brons van afgevoerde Joden uit de Tweede Wereldoorlog. De gemeente Gouda heeft ook werk van mij, evenals museum Gouda. Tweemaal een eervolle vermelding Goudse kunstprijs. Exposities in diverse musea en galeries in Nederland, Zweden, Duitsland en Letland. Ben al jaren lid van de Goudse Firma van Drie. Voorheen kunstcentrum Burgvliet".

adres: 

Watertoren, Uiterwaard 2, 2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-376928
contactpersoon: 
Aad de Wit

Aad van der Lee, Schilderijen

overig: 

Pinkst' Art 2017

Adriana Bontebal, schilderijen

"Jarenlang wilde ik graag beginnen met schilderen, wat mij aantrok als ik landschappen, bomen, wateren en kusten zag, om die weer te geven zoals ik mij daarbij voelde.
Vier jaar geleden ben ik begonnen en ik schilder nog steeds bijna iedere dag. Mijn voorkeur gaat alleen uit naar olieverf, waarbij ik mede gebruik maak van pigmenten. Vooral het kleurenpalet van landschappen geeft het karakter weer van een gebied waarbij dan weer de lichtval zorgt voor voortdurende veranderingen.
Ik heb dan ook vrij veel landschappen geschilderd, ook in elementaire kleuren."

telefoon: 
079-5931742
contactpersoon: 
Adriana Bontebal
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Agaath de Kwaadsteniet

Tekenen, etsen en schilderen, soms in combinatie met zeer oude technieken, als kantklossen vormen de basis in mijn kunstwerken. De natuur biedt de inspiratie voor kleur en licht in bloemen en landschappen.

adres: 

Touwbaan 8

2841 EA Moordrecht

telefoon: 
0182-379390
contactpersoon: 
Agaath de Kwaadsteniet
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Agnes van der Aa

Creatief en scheppend bezig zijn, is altijd al een hobby geweest, naast mijn fulltime baan, waarin ik werkzaam ben als project-, interim- of verandermanager. Toen ik mijn leven na de behandeling van borstkanker (diagnose september 2008) weer op de rit wilde krijgen, hielp deze hobby mij. Ik merkte dat het therapeutisch en helend werkt om bezig te zijn met klei, speksteen, tekenen of schilderen.

telefoon: 
06 525 06 685
contactpersoon: 
Agnes van de Aa
overig: 

Pinst'Art 2014

Alicia Gil Mataix, Schilderijen

Ik heb gestudeerd in Spanje aan de Faculteit voor Schone Kunsten (Facultad de las Bellas Artes) Valencia met tekenen als specialisatie.

In 1997 verhuisde ik naar Nederland. Mijn vroege werken, gemaakt in Spanje en de eerste jaren in Nederland waren vooral stillevens en abstracte schilderijen. Geleidelijk aan begon ik meer landschappen te schilderen. Dit zijn vooral impressies van Spaanse landschappen geïnspireerd door mijn herinneringen aan mijn vaderland. De werken worden gekenmerkt door het gebruik van felle kleuren en texturen

adres: 

Vioolstraat 26

2841 AR Moordrecht

telefoon: 
0182-375025
contactpersoon: 
Alicia Gil Mataix

Andrew Geleijnse, schilderijen

Is beeldende kunst leuk? Ik vind van wel. Het begint met een idee, die omgezet wordt naar het platte vlak (hetgeen nog niet zo makkelijk is, want het is een afgeleide van mijn idee, het perfecte beeld “zeg maar”). Om deze vertaling te kunnen maken zijn veel materialen en technieken voor handen, en om dit technisch te ondersteunen, heb ik de 3 jarige opleiding “Tekenen- en schilderen naar de waarneming” bij de SKVR/ stadsacademie in 2015 afgerond. Ik wens met het exposeren van mijn schilderingen de geest van de beschouwer te prikkelen, en te plezieren.

Andrew Geleijnse

overig: 

Pinkst'Art 2017

Angela van Damme

Naast het fijnschilderen van wildlife maak ik ook abstract werk. Recent ben ik begonnen met tekenen van dieren, portretten en bloemen op polyester. 

telefoon: 
06- 15563627
contactpersoon: 
Angela van Damme
overig: 

Pinkst'Art 2014

Anja Vreeswijk, schilderijen

Graag werkt zij met acrylverf op doek, de laatste tijd vooral abstract. Het gaat Anja vooral om het plezier van het moment, rustig in haar atelier met mooie muziek op de achtergrond bezig zijn met schilderen. Zij geniet zeer van de kleuren en de vormen die tevoorschijn komen. Op haar kaartje staat niet voor niets ART 4 FUN!

telefoon: 
06-43056847
contactpersoon: 
Anja Vreeswijk
overig: 

Pinkst'Art 2014

Ank Boelema-Strasters, sculpturen, schilderijen

"Op jonge leeftijd was zij al graag bezig met het creëren van vormen en modellen in klei. Later ontdekte ze het werken met boetseerwas. Het leven in beeld brengen is voor haar een uitlaatklep om haar eigen emotie of die van anderen vast te leggen in brons. Het menselijk lichaam staat vaak als model voor haar creativiteit. De vrije tijd die ontstond na het grootbrengen van haar kinderen werd grotendeels gevuld met het maken van sculpturen. Ook heeft ze zich toegelegd anderen te helpen hun creatieve ideeën te ontwikkelen, hetgeen weer veel inspiratie oplevert. Vele exposities hebben ertoe bijgedragen dat haar beelden terug te vinden zijn in een aantal Europese landen en zelfs in China."

adres: 

Uilendal 10

2914 RH Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-399304
contactpersoon: 
Ank Boelema - Strasters
overig: 

Pinkst'Art 2017

Annemieke Wigmore, keramiste

Annemieke Wigmore-van Roon volgde haar opleiding tot keramiste bij de bekende Rotterdamse kunstenaar Herman Gast. Nu doceert ze al jaren boetseren aan volwassenen en kinderen. Haar favoriete onderwerp is de menselijke gestalte. Haar werk voert ze voornamelijk uit in witte of zwarte chamotte. Haar objekten glazuren vind Annemieke overbodig. Zij vindt de kleur van de klei voor zich spreken. Annemieke heeft haar eigen atelier in Nieuwerkerk a/d IJssel.

adres: 

Bospolderstraat 71, 2912 PC  Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-314747
contactpersoon: 
Annemieke Wigmore

Ans de Koning-Donker

Verhalen verzinnen en vertellen heeft Ans altijd graag gedaan.
Tegenwoordig maakt ze schilderijen, waar ook een verhaal bij te verzinnen is. Taal, woorden, uitdrukkingen en voorwerpen geven Ans ideeën voor nieuw werk.
Eerst maakt ze kleine krabbels, meestal op de achterkant van een kassabon. Dan verft Ans de achtergrond met acrylverf op het doek. Hier tekent ze het begin op. Daarna gaat het “verhaal” verder. De voorstelling groeit langzaam door en leidt een eigen leven. Door een paar kleuren te gebruiken en te mengen is er harmonie.
Als het klaar is, is het idee van de kassabon een schilderij verhaal geworden.

contactpersoon: 
Ans de Koning-Donker
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Antoinette Micke - Smelt

Antoinette Micke-Smelt
Schilder

Gedurende  een aantal jaren heb ik verschillende schildercursussen en workshops gevolgd (o.a. bij Henk Hage en Anna de Mol van Otterloo)en ervaring opgedaan met diverse technieken en materialen. Ik vind het fijn om te experimenteren. Het experiment staat dan ook voorop waardoor de expressie de voorkeur krijgt boven de perfectie, de vitaliteit boven de afwerking, het onbekende boven het vertrouwde. Het gaat eerder om het proces dan om een stijl. Het gaat erom het gevoel te laten spreken door de daad van het schilderen zelf, het proces is het doel, zonder je blind te staren op het resultaat.

Sinds oktober 2013 ben ik gestart met een “kunstcursus” voor de Vrouwen van Nu. Met als leidraad een boek over moderne kunst zwerven wij door de verschillende kunststromingen. We verdiepen ons in allerlei schilders en gaan ook zelf aan de slag en maken gebruik van allerlei materialen en technieken. De resultaten zijn dan ook vaak verrassend.

 

adres: 

Atelier de Mallemolen, Rottedijk 2 - Moerkapelle

 

telefoon: 
079-5936455
contactpersoon: 
Antoinette Micke-Smelt
overig: 

Deelneemster Pinkst'Art 2010 t/m 2016

Astrid Vonk -Kunstgevoel- , schilderen

"Als kind kreeg ik lessen van mijn vader, die zich bezighield met schilderen. Als schoolgaand kind heb ik diverse tekencursussen en creatieve cursussen gevolgd. Op latere leeftijd was ik bezig met kleuren en mode, wilde eigenlijk modeontwerpster worden en volgde een opleiding modetekenen.

Op de ateliers waar ik les kreeg heb ik meegedaan met diverse exposities, en werken verkocht. Ik schilder het liefst met acryl op ruime doeken in warme kleuren. Vrij werk of in opdracht! Regelmatig exposeer ik mijn werk, informeer vrijblijvend of de werken welke op de galerie getoond worden nog te koop zijn.
                                         
In 2004 heb ik een eigen ruimte als atelier, waar ik lessen kan geven in tekenen, aquarelleren en werken met acryl. Prive of in kleine groepen.
Vanaf 2006 geef ik bij CurzusenZo les aan kinderen en volwassenen in de Kristal en de Brede School in Nesselande."

telefoon: 
06-51906186
contactpersoon: 
Astrid Vonk
overig: 

Pinkst'Art 2014

Atelier Artistque

In Atelier Artistique kunt u terecht voor teken- en schildercursussen voor volwassenen en kinderen (8 t/m 15 jaar), beginners en gevorderden. Ook kunnen creatieve kinderfeestjes of workshops georganiseerd worden.

adres: 

Raadhuisstraat 23, 2751 AT Moerkapelle

telefoon: 
079-5932715
contactpersoon: 
Ingrid Bovenkerk van der Vlugt
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Bart Belonje, docent beeldende vorming

Woont en werkt sinds 1977 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het recente werk is geinspireerd door zijn reizen naar de Molukken.

Niet alleen de overweldigende flora en fauna, maar vooral het onzichtbare en overal voelbare, van de Molukse mytische cultuur, hebben een blijvende plaats ingenomen binnen zijn belevingswereld. Alle facetten van het mystieke eilandenrijk worden op indringende wijze in beeld gebracht.
De schilderijen en beelden die zo ontstaan maken het onzichtbare zichtbaar.

adres: 

Sterremos 49, 2914 VE Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-23443247
contactpersoon: 
Bart Belonje
overig: 

Pinkst'Art 2014

Bart Bos, Schilderijen. tekeningen

Bart Bos is na zijn pensionering begonnen zijn talenten toe te passen op het maken van schilderijen en tekeningen. Na de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag gevolgd te hebben, heeft hij jaren lang zijn eigen bedrijf in binnenhuisarchitectuur en standbouw gehad.

Als ontwerper kon hij zijn artistieke aanleg reeds benutten, maar inmiddels heeft hij eindelijk de tijd en rust gevonden om zich toe te leggen op het verder ontwikkelen van zijn schilder en tekentechnieken. Hij maakt gebruik van olieverf, aquarel, acryl, pen en kleurpotlood. Datgene wat hem in het dagelijks leven overkomt, brengt hij in beeld

telefoon: 
06-12848464
contactpersoon: 
Bart Bos
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Bernard Meijer, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Bert Verkleij, sieraden

"Bert Verkleij ontwerpt in zijn atelier in Nieuwerkerk aan den IJssel unieke, strak vormgegeven sieraden van zilver, goud, titanium, roestvrijstaal of combinatie daarvan. Vaak worden andere materialen toegepast, zoals edelstenen, zelfgeslepen (half) edelstenen en mineralen, uv-hars, ebbenhout. Zijn werk kan getypeerd worden als "Scandinavisch design" uit ....... Nederland! 

In het atelier kunt u uit de aanwezige "ruwe" stenen ook een keuze maken, waarna de steen geslepen wordt en in een persoonlijk sieraad  verwerkt."

adres: 

Wolga 1

2911 RC Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Bert Verkleij
overig: 

Bettina Wappner

OVER BETTINA WAPPNER

Bettina heeft de opleiding autonome schilderkunst en grafische technieken gevolgd aan de Kunstacademie in Rotterdam.  Ze geeft o.a. les in de beeldende vakken waarin ze ook is opgeleid. Naast schilderijen maakt ze keramiek en beelden in brons.

Bettina heeft aan verschillende exposities deelgenomen in eigen land als ook daarbuiten, zoals in Duitsland. Naar aanleiding van de vele reizen naar Egypte, Thailand, Indonesië, Spanje, Italië maar ook in eigen land heeft ze opgedane indrukken op doek, op papier of in beelden verwerkt.

Het vergankelijke van het aardse leven maar ook mystieke sferen zijn in haar werk duidelijk terug te vinden. De kleurstelling in de kunstwerken, voornamelijk warme aardse tinten, vindt ze zeer belangrijk want met kleur kan je gevoelens en emoties uitdrukken waardoor je sfeer creëert.

contactpersoon: 
Bettina Wappner

Birgitta Sundström Jansdotter, Zweedsekunst

“Ik weet dat ik al werd gegrepen door gezichtsuitdrukkingen toen ik vier jaar was, en altijd gezichten schilderde.”

Voor haar beelden kiest zij altijd een soort menselijke vorm, waarbij hoofd en romp volstaan en veel aandacht besteed wordt aan de gezichtsuitdrukking. Ook in de schilderijen staat de mens centraal. De nadruk wordt gelegd op het samenspel van de mens onderling en met zijn omgeving. In grote realistische schilderijen wordt uitdrukking gegevens aan het voortdurende rollenspel van de mensen.

adres: 

De Iep 57, 2912 RD Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-30883284
contactpersoon: 
Birgitta Sundström Jansdotter

Cobie Schoneveld, Beelden in steen

Stoeien met de steen

"Ik werk in verschillende steensoorten zoals marmer, Belgisch hardsteen, travertijn, onyx en serpentijn. Soms maak ik een model van klei en zoek daar een steen bij; een andere keer laat ik me inspireren door de steen of gebeurtenissen in mijn omgeving. Mijn beelden zijn vaak figuratief maar ook  abstracte vormen spreken mij aan.

Maken waar ik zin in heb, stoeien met de steen, verschillende technieken en stijlen uitproberen. Elk beeld is een uitdaging waarbij je nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen tegenkomt."

Cobie verzorgt meerdere cursussen en workshops.

adres: 

Atelier: Westringdijk 8, Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-52616423
contactpersoon: 
Cobie Schoneveld
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

De Batavier

Het Trefpunt in de De Batavier en de andere ruimtes kunnen dagelijks (bij beschikbaarheid) worden gehuurd voor allerlei activiteiten. De Batavier is de thuisbasis voor onder andere Bettina Wappner (schilderen), Open Atelier en fotoclub IJsselzicht.

adres: 

Batavierlaan 4, 2912 SG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-322 066

DE ZEVEN MUZEN

Stichting De Zeven Muzen te Zevenhuizen heeft tot doel het coördineren en stimuleren van activiteiten op het gebied van cultuur en creativiteit. De muzieklessen van De Zeven Muzen worden vanaf 1 september 2012 georganiseerd door de stichting MOZ-Art.

De Zeven Muzen organiseert daarnaast diverse workshops en andere kortlopende activiteiten zoals Tekenen & Schilderen, Lol met wol, Literaire leeskring, etc. Alle lessen worden gegeven door professionele vakleerkrachten. In samenwerking met de Bibliotheek De Groene Venen te Zevenhuizen worden schrijvers- en poëzieavonden en literaire cursussen georganiseerd.

contactpersoon: 
Tosca van der Meer

Duo Dal Cuore

Heleen Vlietstra vorm met Desiree van Daalen (mezzo-alt) het duo Dal Cuore.

Heleen geeft ook graag les op het gebied van haar twee passies; muziek en kunst.  En zij is actief als beeldend kunstenaar, haar broer Wouter is voor haar onder meer een belangrijke inspiratiebron. Schilderijen van haar hand kunt u ook bekijken op haar website.

 Met duo Dal Cuore ontwikkelde zij een educatieve operatheater voorstelling voor kinderen. h.m.vlietstra@tele2.nl

contactpersoon: 
Heleen Vlietstra

Eefje Sonneveld, keramiste

Eefje Sonneveld maakt unieke handgevormde objecten. Zij laat zich inspireren door elementen uit de natuur. Haar beelden zijn veelal figuratief en doen een mens vaak glimlachen. Na de 3 jarige opleiding bij het SBB in Gouda is zij zich gaan verdiepen in glazuren en versterkt hiermee het karakter van haar objecten. Dit jaar heeft zij, na een workshop, zich verdiept in de mogelijkheden van handgevormd porselein. De objecten zijn teer om te zien maar sterk in de uitvoering. Wederom met een link naar de natuur. 

telefoon: 
06-55955001
contactpersoon: 
Eefje Sonneveld
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017   

Elly Kern, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Elselien Taconis-Haantjes, Beeldhouwwerken

"Na bijna 35 jaar te hebben gewerkt als wiskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik sinds een jaar of zeven  mijn wat meer creatieve kant ontwikkeld en ben ik beelden gaan maken. In eerste instantie om te zien wat met welk materiaal mogelijk is en zo ben ik begonnen met klei en gips, maar al snel vond ik het werken in steen en hout spannender.  Aanvankelijk werkte ik in het atelier van Gijsbert van Oosten. Sinds 2009 volg ik lessen aan de vrije academie in Rotterdam bij beeldhouwer Kees Buckens. Inmiddels werk ik  in het atelier van Wilco van Hoogdalem. Alle drie inspirerende beeldhouwers.

Voor het merendeel werk ik met steen en hout, maar af en toe kan ik het niet laten om een uitstapje te maken naar beelden van was of klei om die te laten gieten in brons of zelf te gieten in beton.

Daarnaast ben ik zeer nauw betrokken bij de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas."

adres: 

Atelier: Steenovens

Klein Hitland 4-7

Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0182-372868
contactpersoon: 
Elselien Taconis - Haantjes
overig: 

Pinkst'Art 2014

Fotoclub Moerkapelle

Sinds 1981 heeft Moerkapelle een zeer actieve fotoclub. De leden komen maandelijks bij elkaar in het Tropica-gebouw aan de Nassaustraat 16. Op deze avonden komen alle onderwerpen die in de ruimste zin met fotografie te maken hebben aan de orde. Er is aandacht voor de techniek van de camera, er zijn portretavonden en ook het bewerken van foto's komt regelmatig aan bod. Veel tijd en energie wordt gestoken in het bespreken van het werk van de leden, waardoor zij geïnspireerd worden tot het maken van steeds betere foto's. Ieder op zijn/haar eigen niveau.

adres: 

Coymanstraat 4 2751 AR Moerkapelle

telefoon: 
079-593 23 72
contactpersoon: 
Beppie Roos

Galerie Atelier Gielen

"In 1999 is mijn droom werkelijkheid geworden en ben ik gestart met de Galerie Atelier Gielen in Nieuwerkerk a/d IJssel. Na de middelbare school ben ik de toeristische kant op gegaan. Werken bij de ANWB leek mij wel wat, reizen verkopen, verzekeringen afsluiten, informatie geven over vakantieroutes. Het was een leuke tijd en je kwam er heel veel verschillende mensen tegen.

Het creatieve in mij bleef kriebelen en toen ben ik weer naar school gegaan. Schoonhoven is dan de plaats om edelsmid te worden plus nog diverse papieren erbij en de onderneming kon beginnen. Verhuizing naar een geschikte locatie volgde. Hier maak en verkoop ik nu de sieraden en verkoop ik daarnaast ook kunst in allerlei vormen (keramiek, brons, schilderijen, foto's, tuinbeelden etc.) Recentelijk is de Galerie gemoderniseerd.

Naast de Galerie geef ik ook cursus edelsmeden aan mensen die graag mooie unieke sieraden willen maken. Voor alles geldt uniek en hand gemaakt.

adres: 

Kerklaan 51, 2912 CJ Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-310200
contactpersoon: 
Marie-Louise Gielen
overig: 

Pinkst'Art 2014

Gerard Hol, Fotografie

overig: 

Pinkst'Art 2017

Gerda Metselaar, Glassfusing

overig: 

Pinkst'Art 2017

Gre den Otter, tekenen, schilderen

Portretten, Landschappen, Wandschilderingen, Decoratieve verftechniek etc. Gre verzorgt teken- en schilderlessen. 

Tekenen is een bezigheid die ik al mijn hele leven doe, dat is nooit overgegaan. Het is nu ongeveer 10 jaar dat ik in een eigen atelier werk in Zevenhuizen en ik ben daar dagelijks te vinden. Ik heb geen voorkeur voor materiaal en vind het experimenteren met van alles heerlijk om te doen. Daarnaast maak ik werk in opdracht voor particulieren en bedrijven.

contactpersoon: 
Gre den Otter

Hanneke Schakel, schilderen, beeldhouwen

"Hanneke schildert ruim 35 jaar. Hoewel haar werk wat abstracter is geworden spelen menselijke figuren, vaak in verbondenheid, een sleutelrol.Het werk van Hanneke Schakel kenmerkt zich door mystieke uitstraling en een persoonlijke stijl. Ze maken volgens deskundigen een moeiteloze indruk. De harmonieuze vorm van kleur en materiaalgebruik geven een uiteindelijk resultaat dat er zijn mag. Het dualisme van hedendaagse realiteit en in kleur vertaalde emoties geeft de kijker ruimte voor eigen gedachte en associaties. Het illustratieve element dat bij figuratieve onderwerpen op de loer ligt weet zij goed te omzeilen. Zij vindt het boeiend om zonder veel nadenken met pigmenten te stoeien, de effecten te herkennen en te manipuleren. Het uitwerken, exposeren en afleveren van een werkstuk geeft haar een plezierige spanning.

Naast schilderen heeft sinds 2006 keramiek en beeldhouwen een grote invloed in haar ontwikkeling op driedimensionaal gebied"

adres: 

Westrindijk 8, 2913 KL Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Hanneke Schakel

Harold van Mechelen, foto's

contactpersoon: 
Harold van Mechelen
overig: 

Pinkst'Art 2014

Herman de Peinder, Tekeningen, schilderijen

adres: 

Dalkruid 7, 2914 BD Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-313694
contactpersoon: 
Herman de Peinder

Ineke Verkleij, Verbeelding in steen

"Ongeveer 15 jaar geleden exposeerde zij in een aantal galerieën haar schilderijen. Deze waren eerst realistisch, maar ook wel abstract, aanvankelijk alleen in aquarel, maar later voornamelijk in acrylverf. Niet lang daarna begon zij met het maken van beelden in speksteen, een steensoort die zich met betrekkelijk eenvoudig gereedschap heel goed laat verwerken en al gauw tot een mooi resultaat leidt. De keuze van hardere steensoorten (albast en serpentijn) was een volgende stap en een grotere uitdaging.In eerste instantie waren de beelden alleen figuratief, waarbij uitgegaan werd van de ruwe vorm van de gekozen steen.

Het maken van abstracte beelden, waarbij de basisvorm van de steen grotendeels werd behouden geven haar beelden soms een totaal ander karakter: alleen de vorm en de kleur worden uiteindelijk belangrijk. De geëxposeerde beelden en schilderijen geven een (ver)beeld(ing) van haar totale werk."

adres: 

Wolga 1

2911 RC Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-30584977
contactpersoon: 
Ineke Verkleij- Van Oostrum
overig: 

Ingrid Bos-Sonnenberg, schilderijen

"Mijn stijl kenmerkt zich door het gebruik van mooie kleuren en vormen. De schilderijen zijn vaak figuratief, maar worden zeker niet naar de werkelijkheid geschilderd. Sommige schilderijen zijn abstract. Allemaal ontstaan ze vanuit mijn gevoel met de kleuren en worden ze stap voor stap opgebouwd. Al mijn schilderijen worden met olieverf geschilderd, hetzij op doek, hetzij op een paneel. Regelmatig gebruik ik behalve verf ook andere materialen zoals zand, papier of stof". "

telefoon: 
0180-632782
contactpersoon: 
Ingrid Bos
overig: 

Pinkst'Art 2014

Ingrid Sonnenberg, Beschilderde torso's

overig: 

Pinkst'Art 2017

Irma Holt-Bekkers, schilderijen, sieraden

Van jongs af aan bezig met tekenen, boetseren etc. Uiteindelijk is ze zich gaan toeleggen op het schilderen met acrylverf. Hierbij geïnspireerd door Hannalore Houdijk van wie ze vijf jaar les heeft gehad. Naast het schilderen maakt ze sieraden en tassen van gerecycled leer en rubber van oude fietsbanden.

"Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven maar tracht daarbij er wel een eigen draai aan te geven. Zo bestaat overheerst in mijn werk na 2007 details van mensen. Waarbij ik vaak alleen de benen schilder. Door het weglaten van bepaalde onderdelen zoals hoofd en/of romp ontstaat een beeld waarbij iedereen zijn eigen verhaal kan verzinnen."

adres: 

Vecht 97, 2911 EM Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315604
contactpersoon: 
Irma Holt-Bekkers
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Irma Rietveld, Schilderen, tekenen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Jacques van der Heijden, Schildeeren, tekenen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Jan Schoneveld, Schilderen, tekenen

overig: 

Pinst' Art 2017

Janny ten Hoopen-Smits, schilderijen

Janny ten Hoopen schildert al lange tijd. Heeft van verschillende docenten les gehad o.a. aan Vrije Academie jn Rotterdam en het CKC in Zoetermeer. Heeft ook diverse workshops gevolgd o.a. bij Bob Tomanovic.

contactpersoon: 
Janny ten Hoopen
overig: 

Pinkst'Art 2014

Jasper Westra, tekeningen, schilderijen

Schilderijen bij voorkeur in olieverf met brede kwast en/of paletmes.Uiteenlopende onderwerpen zowel naar de realiteit als uit de fantasie hebben mijn interesse. Ik schilder graag het landschap ‘en plein air’, zo ook portret/model naar het levende voorbeeld. Het wezen en de atmosfeer moeten doorleefd worden. 

Tekeningen maak ik in diverse technieken, zoals in grafiet, kleurpotlood, oliekrijt, ecoline, enz. met of zonder toepassing van perspectief.. Mijn inspiratie haal ik in beginsel uit muzikale ritmen, die ik met willekeurige of blind getrokken lijnen in dezelfde ritmiek op papier zet. Om daarna te zien wat hier uit te halen en van te maken valt. De karakteristieken van het af te beeldene worden gezocht en expressief benadrukt in vorm en kleur. 

Schilderen/tekenen een levenslange zoektocht naar de balans tussen gevoel en verstand uitmondend in het toekomstige eigen ultieme meesterwerk. 

contactpersoon: 
Jasper Westra
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Jenny Olde Monnikhof, Keramiek, Glas

Jenny Olde Monnikhof (1949) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Nieuwerkerk a/d IJssel. Zij heeft de basis van haar kunstzinnige vorming bij Margot Spiegel-Kraemer opgedaan, maar beschouwt zichzelf eigenlijk als autodidact.

Ze is aanvankelijk begonnen met het maken van keramiek-objecten. Tegenwoordig werkt ze vooral met de fusetechniek, waarbij stukken vlakglas met elkaar worden versmolten. Vanwege de mooie kleuren werkt ze voornamelijk met Bullseye glas, want kleur vormt een heel belangrijk aspect in haar werk.

adres: 

Moerasmos 5

2914 SC Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-314467
contactpersoon: 
Jenny Olde Monnikhof

Joke van der Vlist, keramiek

Joke houdt van natuurlijke vormen. Ze bewerkt de klei met haar handen om zo te komen tot soepele sculpturen waarin de natuur herkenbaar is. 

contactpersoon: 
Joke van der Vlist
overig: 

Pinkst'Art 2014

Jolanda van der Heiden, sieraden

Ik heb mij sinds 2014 gespecialiseerd als maliën artist. Sieraden gemaakt van maliën, wel bekend van de maliënkolder welke ridders uit de Middeleeuwen droegen. Nu omgetoverd tot robuuste en/of sierlijke sieraden voor hem en haar.

Elke techniek heeft zijn eigen patronen en patrooncombinaties. Vanuit deze basispatronen werk ik verder en ontwikkel ik mijn eigen stijl en weefcombinaties, waardoor unieke kunststukken ontstaan. In deze weeftechniek ontwerp ik naast sieraden ook kledingstukken, tassen, en vrije vormgeving

telefoon: 
06-48665538
contactpersoon: 
Jolanda van der Heiden
overig: 

Pinkst'Art 2014

Jozien van der Knijf, schilderijen

"Sinds 2003 – vandaar de naam van mijn website jozien03.nl – ben ik aan het schilderen. De laatste jaren schilder ik veel met acrylverf en smeer ik de verf graag op het doek met de spatel in plaats van met de kwast. Met de spatel krijg je mooie reliëfs op je doek. M’n favoriete onderwerpen vind ik vaak in de natuur: bloemen, zee, schelpen, dieren etc. ".

contactpersoon: 
Jozien van der Knijf
overig: 

Pinkst' Art 2014

Karin Smits-Leons, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Kees Doedeijns, beeldhouwen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Kunstles

Kunstles laat je kennismaken met de (moderne) beeldende kunst. Elke kunstles draait om één bepaalde kunstenaar. Geïnspireerd op het werk van deze kunstenaar gaan de deelnemers zelf aan de slag, en worden zij geholpen om hun talent verder te onderzoeken en te ontwikkelen. Kunstles is er voor zowel kinderen als volwassenen, voor het onderwijs, maar ook voor particulieren en bedrijven.

telefoon: 
06-41789970
contactpersoon: 
Deborah Asuni

Laila Bakker, sieraden en sculpturen

Laila Bakker maakt sieraden en kleine beeldende kunst van metaalklei (kneedbaar zilver, koper, brons en staal). Haar inspiratie haalt zij onder andere uit de natuur, oude culturen, dagelijkse dingen en haar kinderen.

adres: 

J.A. Beijerinkstraat 32, 2912 AC Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-320010
contactpersoon: 
Laila Bakker
overig: 

Pinkst'Art 2014

Leefgoed De Olifant, expositieruimte

Leefgoed de Olifant: Expositie mogelijkheid op het terrein en in een van de vergaderlocaties, De Beer of De Plaets.

Beperkte mogelijkheid tot exposeren in Restaurant en theehuis De Dames.

adres: 

Groenendijk 325

2911 BB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-323414

Lenie van den Bulk, schilderijen, sieraden, collages

De schilderijen van Lenie van den Bulk kenmerken zich door een uitgesproken en uitbundig kleurgebruik. Zij werkt met olieverf op linnen en gebruikt verschillende schildertechnieken. Behalve penselen gebruikt ze spatels, schildersmessen, stukken karton en andere materialen. Ze bereikt daarmee een levendig en spontaan geschilderd geheel dat haar doet denken aan landschappen, ervaringen of specifieke plaatsen. Zij maakt geen kant en klare plaatjes, ze wil graag kunnen ‘wandelen’ in een schilderij en indrukken opdoen en achterlaten die niet onmiddellijk duidelijk zijn. Dit gunt ze de toeschouwer ook en die kan wat haar betreft ook zijn of haar eigen verhaal erbij ervaren. Daarnaast maakt zij kleine collages van stukjes geverfd papier, gevonden voorwerpen en stukjes foto. 

adres: 

Lek 21, 2911 GB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-320565
contactpersoon: 
Lenie van de Bulk
overig: 

Pinkst'Art 2014

Lennard den Otter, Tekenen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Marianne Goerre-Roth, beeldhouwen, keramiek

adres: 

Gouwe 19, 2911 GA Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Marianne-Goerre-Roth

Marianne van der Burgt, Beeldende kunst en vormgeving

Marianne van der Burgt is leerkracht basisonderwijs en docent beeldende kunst en vormgeving. Sinds april 2014 ondersteunt zij Agnes den Hartogh bij de organisatie GmbH en Cultuureducatie met Kwaliteit Zuidplas.

contactpersoon: 
Marianne van der Burgt

Marjolein Hol, Fotografie

overig: 

Pinkst'Art 2017

Marjolein Maitimu, schilderijen, tekeningen

Marjolein Maitimu lives and works in The Netherlands. Her work consists drawings, paintings, video art and installations. She examines the relation between time and events. She tries to find ways to capture those events, wich are hardly to be fixed. Her fascination for the daily Tv-news is important in her work.

"Everyday we witness things which are happening in the world. There are so many, they pass at such speed , that we are hardly able to understand them. Much less are we able to change anything about it. We are just involved for a very short moment, then we go on with our daily life".

adres: 

Bertha van Moerdregtpad 23

2841 SR Moordrecht

telefoon: 
182-374365
contactpersoon: 
Marjolein Maitimu
overig: 

Atelier:Vissersteeg4, 2841 SR Moordrecht

Marlonneke Willemsen, fotografie

Marlonneke Willemsen is sinds enige jaren werkzaam als fotograaf en in maart 2012 is ze afgestudeerd als vakfotograaf aan de fotovakschool in Rotterdam. Naast haar commerciële opdrachten werkt ze aan eigen projecten over verschillende onderwerpen. 

Marlonneke houdt zich bezig met verschillende soorten fotografie, zoals het maken van portretten, bedrijfsfotografie en hondenfotografie. Daarnaast geeft ze ook verschillende cursussen en workshops.

telefoon: 
06-44065605
contactpersoon: 
Marlonneke Willemsen
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Monique Verwoerd, textiele werkvormen

"Wij zijn Irma Deurloo en Monique Verwoerd. Wij zijn enthousiaste liefhebbers van God en vinden het heel leuk om dingen te maken die iets laten zien van God. Ik (Monique) begon in ongeveer 1995 met dans en in die tijd maakte ik ook mijn eerste banier. Ik ontdekte dat ik deze vorm van expressie een geweldige manier vond om uiting te geven aan mijn geloofsleven. In 1999 volgde ik een module school in Dallas (USA) bij “Shachah Music and Dance Centre”. Ik wilde me verder ontwikkelen in de dans en de creatieve expressie en ook les geven in deze dingen.

Later gingen Irma en ik steeds meer samen aan de slag met het maken van banieren, wandkleden en gebruiksvoorwerpen. Het is ook heel boeiend om de verschillende kijk die we hebben op dingen, te laten samenkomen in het ontwerp en maak-proces. Maar ook in de technische uitvoering ervan vullen we elkaar aan."

adres: 

Westringdijk 17

2913 LK Nieuwerkerk aan den IJssel

(tevens studio)

telefoon: 
0180-322555
contactpersoon: 
Monique Verwoerd
overig: 

Expressions of Joy

Moordrechts Palet

De schildersclub, Het Moordrechts Palet komt één maal per week bij elkaar in het club gebouw van de muziekvereniging Kunst na de Arbeid.

adres: 

Sportlaan 5

2841 EB Moordrecht

telefoon: 
0182-373415
contactpersoon: 
Mevr. T. van Leeuwen

Naakt op Linnen

Naakt op linnen maakt schilderijen met als basis een afdruk van het menselijk lichaam: lichaamskunst, body art.

Een unieke manier om jezelf te vereeuwigen.

adres: 

Middelweg 41

2841 LB Moordrecht

telefoon: 
06-52477744
contactpersoon: 
Elise Snoek
overig: 

Pinkst'Art 2014

Open Atelier

De stichting Open Atelier stelt ruimte ter beschikking aan mensen die creatief bezig willen zijn en elkaar willen inspireren door middel van nieuwe technieken en workshops.

adres: 

Locatie: De Batavier

Batavierlaan 4

2912 PK Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-319642
contactpersoon: 
Mevr. L. Kool-Gaemers

Piet Kouwenhoven, schilder

Piet Kouwenhoven woont en werkt in Bleiswijk, zijn stijl van werken is te omschrijven als dynamisch realistisch met veel kleur. Piet gebruikt diverse materialen zoals aquarel, acryl en olieverf en werkt zowel op doek als board. Sinds kort werkt hij ook drie dimensionaal in de vorm van beeldjes van acryl-gel, ook hier weet hij een dynamisch beeld neer te zeten. Leuk is dan ook de combinatie om een thema zowel op doek als in beeldvorm te zien.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag heeft Piet zich ontwikkeld als schilder waarbij de mens en zijn beweging in de breedste zin van het woord wordt vertaald op het doek. Naast zijn vrije werk werkt Piet ook in opdracht. Schilderijen van Piet zijn zowel te koop als te huur.

Piet is verbonden aan De zeven Muzen in Zevenhuizen

adres: 

Adelaar 8, 2665 BM Bleiswijk

telefoon: 
06-55507951
contactpersoon: 
Piet Kpuwenhoven

Piet Smal, Schilderen, tekenen

Piet Smal, geboren op 20 oktober 1959 in West Friesland, in het Westland opgegroeid en uiteindelijk in de Zuidplas beland.

Het liefst werk ik met houtskool op papier. Houtskool is een goudeerlijk medium waar je schitterende effecten mee kunt behalen. Het is ook onverbiddelijk, vaak gaat het volledig anders dan wat het plan was en vandaar weer verder gaan is de grootste uitdaging. Dan begint de echte worsteling. Uiteindelijk wordt het resultaat ook voor mij altijd weer een verrassing.

Het werken met acrylverf is van een heel andere orde. Hier komt het werken met kleuren om de hoek kijken. Met kleur kun je alles nog meer uitdrukking geven, hier moeten vaak de keuzes gemaakt worden, omdat het werken met kleur veel sprekender is zijn de effecten ook groter. Mijn werk heeft uiteindelijk het model als uitgangspunt. Of het blijft bij een realistische weergave of een vrije uitwerking daarvan is afhankelijk van de inspiratie.

Of het model een gezicht, lichaam of landschap is, is daarin niet van belang.

Mijn werk maak ik vaak in series tot dat ik er voor mijn gevoel helemaal klaar mee ben.

Daarna komen er na verloop van tijd vanzelf weer nieuwe ideeën op. Ik hoef daar niks voor te doen. De echte inspiratie is laat gekomen maar niet meer overgegaan tot op de dag van vandaag en ik verheug me erop dat dit nog wel even doorgaat, ik kan niet meer terug!

overig: 

Pinkst' Art 2017

Pinkst-Art

Pinkst'Art is een jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie in de Zuidplas en vindt altijd plaats in het Pinksterweekeinde. Kunstenaars nodigen u uit in hun atelier en expositieruimtes!

Pinkst'Art is een activiteit van de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ).

overig: 

Zie SBKZ sbkzuidplas.nl

Pixana, Audiovisuele producties

Op 17 mei 2005 is, op initiatief van Ed Diersmann en Robert Bleekrode, twee in Moordrecht woonachtige leden van de Stumpfl Gebruikers Groep (SGG), een regionale werkgroep opgericht, die zich richt op het maken van analoge en digitale audiovisuele producties. Daartoe hebben zij een cirkel van 25 km. om hun woonplaats getrokken en leden van de Stumpfl Gebruikers Groep en leden van de Nederlandse Vereniging voor Geluids- en Beeldregistratie (NVG), binnen die cirkel, gevraagd of zij aan een dergelijke werkgroep wilden deelnemen.
Door het aantal leden van de werkgroep te beperken tot circa 16 wordt de directe betrokkenheid van de leden bij de werkgroep verhoogd. Op dit moment nemen 16 personen deel aan de werkgroep.

De doelstellingen van de werkgroep zijn:

  • elkaar stimuleren tot het maken van (nog betere) presentaties
  • het uitdragen van de gemeenschappelijke hobby, door het geven van presentaties in de regio voor een "breder" publiek
contactpersoon: 
Ed Diersmann

Ralph Noordam, Fotografie

overig: 

Pinkst' Art 2017

Remco Mackenbach, Schilderijen, Tekeningen, Mixed Media

adres: 

Kerkpad 71, 2912 XG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-317298
contactpersoon: 
Remco Mackenbach
overig: 

Pinst'Art

Rien van der Linde, schilderijen

"In mijn werkzame leven als interieurarchitect heb ik altijd veel met kunst te maken gehad. Kunst toepassen,bekijken en beleven. En dan nu zelf maken.

Het is boeiend en ontspannend. Met diverse cursussen en workshops ben ik mij verder aan het ontwikkelen. Mijn voorkeur is: Onderwerpen abstraheren en expressief weergeven.

De voorkeur ligt bij landschappen en architectuur. Acryl, Medium en Aquarel zijn de technieken die ik toepas in de meeste van mijn schilderijen".

Rien van der Linde, 1943

adres: 

Rien van der Linde, Reigershof 6, 2751CV Moerkapelle

telefoon: 
06-53950030
contactpersoon: 
Rien van der Linde

Rob van der Wiel, sieraden, objecten

"Ik maak nu sieraden en kleine en grotere objecten van goud, zilver, titanium, messing, aluminium en roestvrijstaal.
Inspiratie genoeg. Wat te denken van de natuur. Ook kijken naar anderen en de omgeving om je heen leveren mooie kunstwerkjes op. Iedere juwelier en zilversmids in het land en er buiten moest ik zien.
Oude sieraden in volle glorie herstellen of omwerken is dankbaar werk. Sieraden zijn vaak heel persoonlijke bezittingen en onderdeel van iemands diepste emotie, maar vaak niet meer draagbaar. Ik geef ze hun oude glorie weer terug met een “upgrade”, in gezamenlijk overleg, zodat hun bezitters ze weer met trots kunnen dragen."

contactpersoon: 
Rob van der Wiel
overig: 

Pinkst'Art 2014

Robert Bleekrode, fotografie, audiovsuele voorstellingen

"Twee vormen van fotografie boeien mij. De eerste is de traditionele fotografie. Elk beeld moet zijn eigen verhaal vertellen.
Jaren geleden kreeg ik belangstelling voor een andere vorm van de fotografie: audiovisuals. Ik begon met twee diaprojectoren, een multispoor cassettedeck en een zelfgebouwd stuurapparaat. Zo kon ik beelden en audio combineren in voorstellingen waarin beeld en muziek elkaar aanvullen. De nieuwe HD-beamers maken het mogelijk shows met hoge kwaliteit in grootbeeld te projecteren."

adres: 

Uiterwaard 85

2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-379975
contactpersoon: 
Robert Bleekrode

Ron van Savoijen, Beeldend kunstenaar, Art & Metal

"Al vroeg heb ik geleerd om met mijn handen creatieve dingen te maken van vaak waardeloos materiaal. Ik koos om in de techniek verder te studeren.
De mens en techniek inspireren mij. Vooral in relatie tot de emotie die verband houdt met de keuzes die mensen maken. Ik ben op latere leeftijd begonnen met schilderen vanuit die inspiratie en vanuit mijn gevoel. Daarom ben ik allerlei soorten metalen in mijn schilderijen gaan gebruiken.
Ik heb een aantal jaren schilderles gehad van Bert Vernooy uit Capelle a/d IJssel. Hier heb ik geleerd spanning en abstracte elementen in mijn composities te brengen. Na verloop van tijd zijn mijn composities een samenspel van spannings-, kleur- en metaalelementen geworden."

contactpersoon: 
Ron van Savoijen
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Sandra Simonis, figuratieve beeldende kunst

BarteSante richt zich vooral op het aanbieden van figuratieve beeldende kunst. In eerste instantie gaat het daarbij om beelden van de beeldhouwster Alexandra (Sandra) Simonis. Actuele thema’s zijn torso’s, zowel realistisch als semi-realistisch, en organische groeivormen waarin elementen uit de Art Deco en Jugendstil herkenbaar zijn. Sandra werkt in diverse materialen zoals mergel, albast, marmer en keramiek. Het accent ligt momenteel vooral middelgrote beelden in brons en keramiek.

telefoon: 
06-52287329
contactpersoon: 
Sandra Simonis

Saskia Hoeboer, Fantasy Art

"Sinds 1988 maak ik poppen van  diverse polymeerklei soorten, en de laatste jaren voornamelijk elfen en sculpturen. Voordat ik begon met poppen maken, heb ik vele jaren bij een juwelier gewerkt.

Ik was altijd al geïnteresseerd in mineralen. Al van kleins af aan, verzamelde ik deze stenen. Mijn vader bracht er zo nu en dan één mee. Daarnaast ben ik ook altijd creatief bezig geweest, en was altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De mineralen worden als basis gebruikt en daarna begin ik te boetseren. Ik boetseer rechtstreeks op de steen. De combinatie van de elfjes met de mineralen is heel bijzonder.
Ook heb ik een aantal jaren aan zilversmeden en beeldhouwen gedaan. Sinds een aantal jaren hou ik me ook bezig met fotografie geweldig om te doen !
Mijn werk wordt nu in diverse landen verkocht en geëxposeerd en zo nu en dan verkoop ik mijn werk op een beurs of expositie."

adres: 

Fonteinkruid 10

2914 BH Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-321157
contactpersoon: 
Saskia Hoeboer-Giesen

Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ)

Het belang van extra focus op beeldende kunst binnen de gemeente Zuidplas is een goede zaak. De stichting SBKZ beoogt specifiek de bewoners van de gemeente Zuidplas kennis te laten maken en nemen van de hedendaagse beeldende kunst in al haar verschijningsvormen, met name het werk van kunstenaars uit de gemeente Zuidplas. Tevens zal het samenbrengen van individuele kunstenaars worden bevorderd.

Het is de bedoeling dit doel te verwezenlijken door het organiseren of laten organiseren van onder andere: Exposities (zoals Pinkst’Art en bedrijfsexposities), Kunstuitleen mogelijk maken, Lezingen, Kunstborrels en het verwerven en beschikbaar stellen van kennis en know how.

contactpersoon: 
Dhr. Henk ten Hoopen, voorzitter

Studio Gijsbert van Oosten, schilderijen, beeldhouwen, brons

In memoriam ‘Loslaten is ook ’n kunst!’

"Gijsbert van Oosten (9-8-1933 – 8-3-2012) was iemand die steeds zijn grenzen verkende en zich in zijn creatieve proces altijd vernieuwde. Een ieder die hem heeft gekend, verliest met zijn heengaan een groot inspirator. Zijn eeuwige optimisme en aanstekelijke enthousiasme waren voor velen een voorbeeld. Deze mooie karaktereigenschappen van Gijsbert komen ook op bijzondere wijze tot uitdrukking in zijn beelden en schilderijen."

Architectuur is een gebonden kunst waarbij je tracht een zo groot mogelijke vrijheid te vinden. Beeldhouwen en schilderen kun je in volledige vrijheid beoefenen, toch leg je jezelf daarbij steeds weer beperkingen op waardoor er een gevecht ontstaat tussen je vrijheid en een door je zelf gekozen gebondenheid. Bij ieder onderhanden zijnd beeldhouw- of schilderwerk ben je er van overtuigd dat ditmaal de vrijheid zal overwinnen, doch steeds weer blijkt dat het niet gelukt is en er weer een nieuwe uitdaging wacht.

Voor bezichtiging van de werken van Gijsbert dient vooraf een afspraak gemaakt te worden.

adres: 

Asserstraat 11

2912 BA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-28471326
contactpersoon: 
Christel van Spengler-van Oosten

Susan Broman, schilderen, polyester art

Susan heeft haar studie Bedrijfskunde afgerond, maar haar liefde voor kunst heeft het gewonnen van het bedrijfsleven. Sinds 2006 heeft zij een Atelier in Moordrecht, diverse opdrachten uitgevoerd en is zij volledig met het maken van kunst bezig.

Daarnaast geeft zij workshops in het schilderen en zijn er in haar atelier leuke kinderfeestjes te beleven. 

adres: 

Atelier: Zuidbaan 545

2841 Moordrecht

telefoon: 
06-17551630
contactpersoon: 
Susan Broman
overig: 

Pinkst'Art 2014

Tekenatelier Zomerland

Tekenen en schilderen vanuit het hart. Praktijk voor creativiteit en innerlijke groei. Teken- en schildercursussen voor kinderen en volwassen. En er wordt ook tekentherapie voor kinderen en volwassenen gegeven.

TekenAtelier Zomerland is een plek waar je fijn beeldend bezig kan zijn. Vooral het met plezier creëren en ontdekken van je eigenheid daarin is belangrijk. De rest volgt als vanzelf. In TekenAtelier Zomerland kan je je creatief, maar ook innerlijk, verder ontwikkelen. Of gewoon ontspannen bezig zijn. Ervaring is niet nodig.

adres: 

Emmy Verkerke, Waterschapsweg 4, 2911 CN Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315159
contactpersoon: 
Emmy Verkerke

Teuneke Beusink

"Ik ben aantal jaren bezig met schilderen. Ik ben begonnen met aquarelleren. Daar ben ik nu niet meer mee bezig. Werken met acryl vind ik nu een hele uitdaging. Daar kan je verschillende dingen mee doen. Van realistisch tot abstract en met allerlei materialen in het schilderij verwerkt. Ik maak nu voorzichtige uitstapjes naar olieverf. Het hangt helemaal van mijn bui af waar ik me bezig houd. Ik ben een paar jaar geleden bij een schilderclub gegaan. Ik vind het heel leuk om met andere mensen te schilderen. Je komt aan nieuwe ideeën, en je kunt elkaar inspireren. Elke keer probeer ik wat anders uit. De ene keer realistisch, dan weer abstract. Of daar iets daar tussen in."

overig: 

Pinkst'Art 2014

Tineke Geurts, schilderijen, workshops

adres: 

Burg. van Heugtenlaan 95, 2911 HA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-325750
contactpersoon: 
Tineke Geurts

Ton Pet, Tekenen, schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Trudi Bos, Glaskunst

adres: 

Uiterwaard 99

2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-374789
contactpersoon: 
Trudi Bos

Vera Maguire, Keramiek

In 1998 begon ze met keramiek op het Ventura College in California bij docent Myra Toth en in 2000 startte ze haar eigen atelier nadat ze keramiek-opleiding in Gouda met succes had afgerond.

adres: 

Begoniaveld 33

2914 PB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-322147
contactpersoon: 
Vera Maguire

Vrouwen van Nu Moordrecht

De vereniging heeft ten doel door vorming en ontwikkeling van vrouwen hun besef van verantwoordelijkheid voor en deelname aan de samenleving te bevorderen, in het bijzonder in plattelandsgebieden.De vereniging staat open voor vrouwen van alle gezindten en onthoudt zich van partijpolitiek.

telefoon: 
M.A. Hoogendoorn-Minnee 0182-883335
contactpersoon: 
M.A. Hoogendoorn-Minnee

Vrouwen van Nu Nieuwerkerk

Onze vereniging is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die lid worden voor de contacten en de gezelligheid en daarbij deelnemen aan allerlei activiteiten. Elke maand organiseert onze afdeling in een goede sfeer van vriendschap en ontspanning een informatieve bijeenkomst over een maatschappelijk of cultureel onderwerp. Vrouwen delen verschillende hobby’s met elkaar in onze zogenaamde ‘interessegroepen’. Wij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken. U zult zich snel thuis voelen.

Via onze website hopen wij ook vrouwen te bereiken die nog geen lid van onze afdeling zijn. Wij bieden een gevarieerd programma en iedereen is welkom. Wanneer u graag meer wilt weten, kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden maar u kunt natuurlijk ook tijdens een thema-avond of koffieochtend kennis met onze vereniging maken!

Vrouwen van Nu heeft als missie om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De vereniging heeft geen politieke of religieuze kleur. Met circa 46.000 leden georganiseerd in ruim 525 afdelingen zijn we de grootste vrouwenvereniging van Nederland.

Ons uitgebreide ledenbestand en netwerk stellen ons in staat om actief en betrokken te zijn bij zaken die vrouwen van nu bezig houden en belangrijk vinden. Vrouwen van Nu staat bekend als een kweekvijver van bestuurlijk talent. Je komt ons tegen in Gemeenteraden, Waterschappen, de Tweede Kamer en tal van besturen, commissies en inspraakorganen

 

Wil de Vries, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Wilco van Hoogdalem, beeldwerken

Er worden workshops en een open werkplaats georganiseerd in het atelier gevestigd in een van de turfschuren van de Steenoven te Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit historische monument is gelegen nabij het natuurgebied het Hitland en direct aan de Groenendijk langs de Hollandsche IJssel. Door de rustieke uitstraling van de locatie en de unieke plek is het heerlijk werken in het atelier.

Er wordt gewerkt met diverse hout - en steensoorten zoals speksteen, albast, serpentijn, Belgisch hardsteen en marmer. Er is mogelijkheid om zowel zelfstandig als onder begeleiding bezig te zijn met beeldhouwen. Het gereedschap in het atelier is beschikbaar.

Open werkplaats. Iedere week is in het atelier op maandag en woensdag de ‘open werkplaats’. Het is dan mogelijk om te beeldhouwen in harde en zachte steensoorten, zelfstandig of onder begeleiding. Er kan gebruik gemaakt worden van het aanwezige gereedschap en voor diverse hout – en steensoorten kan worden gezorgd. De ‘open werkplaats’ is zowel geschikt voor gevorderden als voor beginners. Ervaring is niet nodig, mag wel. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

adres: 

Lek 71

2911 GB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-321314
contactpersoon: 
Wilco van Hoogdalem
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017