Verenigingen en Stichtingen

't Blok

't Blok is de basis van Stichting Jeugdwerk Zuidplas. In 't Blok aan het IJsermanpad 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel is het kantoor, maar vooral is er van alles te doen voor jongeren. De activiteiten, concerten en feesten zijn toegankelijk voor iedereen, tenzij er een specifieke leeftijd bij staat vermeld. Op deze site is alles te vinden over wat er allemaal te doen is en hieronder kun je indien gewenst alvast even virtueel rondwandelen in 't Blok.

adres: 

IJzermanpad 1, 2911 PH Nieuwerkerk aan den IJssel

Postadres: Postbus 151

2010 AD Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-310350

Aad de Wit, Beeldend kunstenaar

"Ik woon en werk in de watertoren van Moordrecht. Ben al jaren kunstenaar en maak schilderijen en beelden, meestal van papier-maché, maar ook van andere materialen. Ik heb verschillende muurschilderingen gemaakt in bedrijven, scholen en fabrieken. In Moordrecht een plaquette in brons van afgevoerde Joden uit de Tweede Wereldoorlog. De gemeente Gouda heeft ook werk van mij, evenals museum Gouda. Tweemaal een eervolle vermelding Goudse kunstprijs. Exposities in diverse musea en galeries in Nederland, Zweden, Duitsland en Letland. Ben al jaren lid van de Goudse Firma van Drie. Voorheen kunstcentrum Burgvliet".

adres: 

Watertoren, Uiterwaard 2, 2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-376928
contactpersoon: 
Aad de Wit

Aad van der Lee, Schilderijen

overig: 

Pinkst' Art 2017

Adriana Bontebal, schilderijen

"Jarenlang wilde ik graag beginnen met schilderen, wat mij aantrok als ik landschappen, bomen, wateren en kusten zag, om die weer te geven zoals ik mij daarbij voelde.
Vier jaar geleden ben ik begonnen en ik schilder nog steeds bijna iedere dag. Mijn voorkeur gaat alleen uit naar olieverf, waarbij ik mede gebruik maak van pigmenten. Vooral het kleurenpalet van landschappen geeft het karakter weer van een gebied waarbij dan weer de lichtval zorgt voor voortdurende veranderingen.
Ik heb dan ook vrij veel landschappen geschilderd, ook in elementaire kleuren."

telefoon: 
079-5931742
contactpersoon: 
Adriana Bontebal
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Afslag 9

De slagwerkgroep van De kleine Trompetter opereert onder de naam “Afslag 9” genoemd naar de afrit Zevenhuizen aan de A12.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

Postadres De Kleine Trompetter:Rozenstraat 24, 2761 GH Zevenhuizen

telefoon: 
0180-756731
contactpersoon: 
Wesley Adegeest

Agaath de Kwaadsteniet

Tekenen, etsen en schilderen, soms in combinatie met zeer oude technieken, als kantklossen vormen de basis in mijn kunstwerken. De natuur biedt de inspiratie voor kleur en licht in bloemen en landschappen.

adres: 

Touwbaan 8

2841 EA Moordrecht

telefoon: 
0182-379390
contactpersoon: 
Agaath de Kwaadsteniet
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Agnes van der Aa

Creatief en scheppend bezig zijn, is altijd al een hobby geweest, naast mijn fulltime baan, waarin ik werkzaam ben als project-, interim- of verandermanager. Toen ik mijn leven na de behandeling van borstkanker (diagnose september 2008) weer op de rit wilde krijgen, hielp deze hobby mij. Ik merkte dat het therapeutisch en helend werkt om bezig te zijn met klei, speksteen, tekenen of schilderen.

telefoon: 
06 525 06 685
contactpersoon: 
Agnes van de Aa
overig: 

Pinst'Art 2014

Alicia Gil Mataix, Schilderijen

Ik heb gestudeerd in Spanje aan de Faculteit voor Schone Kunsten (Facultad de las Bellas Artes) Valencia met tekenen als specialisatie.

In 1997 verhuisde ik naar Nederland. Mijn vroege werken, gemaakt in Spanje en de eerste jaren in Nederland waren vooral stillevens en abstracte schilderijen. Geleidelijk aan begon ik meer landschappen te schilderen. Dit zijn vooral impressies van Spaanse landschappen geïnspireerd door mijn herinneringen aan mijn vaderland. De werken worden gekenmerkt door het gebruik van felle kleuren en texturen

adres: 

Vioolstraat 26

2841 AR Moordrecht

telefoon: 
0182-375025
contactpersoon: 
Alicia Gil Mataix

Andrew Geleijnse, schilderijen

Is beeldende kunst leuk? Ik vind van wel. Het begint met een idee, die omgezet wordt naar het platte vlak (hetgeen nog niet zo makkelijk is, want het is een afgeleide van mijn idee, het perfecte beeld “zeg maar”). Om deze vertaling te kunnen maken zijn veel materialen en technieken voor handen, en om dit technisch te ondersteunen, heb ik de 3 jarige opleiding “Tekenen- en schilderen naar de waarneming” bij de SKVR/ stadsacademie in 2015 afgerond. Ik wens met het exposeren van mijn schilderingen de geest van de beschouwer te prikkelen, en te plezieren.

Andrew Geleijnse

overig: 

Pinkst'Art 2017

Angela van Damme

Naast het fijnschilderen van wildlife maak ik ook abstract werk. Recent ben ik begonnen met tekenen van dieren, portretten en bloemen op polyester. 

telefoon: 
06- 15563627
contactpersoon: 
Angela van Damme
overig: 

Pinkst'Art 2014

Anja Vreeswijk, schilderijen

Graag werkt zij met acrylverf op doek, de laatste tijd vooral abstract. Het gaat Anja vooral om het plezier van het moment, rustig in haar atelier met mooie muziek op de achtergrond bezig zijn met schilderen. Zij geniet zeer van de kleuren en de vormen die tevoorschijn komen. Op haar kaartje staat niet voor niets ART 4 FUN!

telefoon: 
06-43056847
contactpersoon: 
Anja Vreeswijk
overig: 

Pinkst'Art 2014

Ank Boelema-Strasters, sculpturen, schilderijen

"Op jonge leeftijd was zij al graag bezig met het creëren van vormen en modellen in klei. Later ontdekte ze het werken met boetseerwas. Het leven in beeld brengen is voor haar een uitlaatklep om haar eigen emotie of die van anderen vast te leggen in brons. Het menselijk lichaam staat vaak als model voor haar creativiteit. De vrije tijd die ontstond na het grootbrengen van haar kinderen werd grotendeels gevuld met het maken van sculpturen. Ook heeft ze zich toegelegd anderen te helpen hun creatieve ideeën te ontwikkelen, hetgeen weer veel inspiratie oplevert. Vele exposities hebben ertoe bijgedragen dat haar beelden terug te vinden zijn in een aantal Europese landen en zelfs in China."

adres: 

Uilendal 10

2914 RH Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-399304
contactpersoon: 
Ank Boelema - Strasters
overig: 

Pinkst'Art 2017

Annemieke Wigmore, keramiste

Annemieke Wigmore-van Roon volgde haar opleiding tot keramiste bij de bekende Rotterdamse kunstenaar Herman Gast. Nu doceert ze al jaren boetseren aan volwassenen en kinderen. Haar favoriete onderwerp is de menselijke gestalte. Haar werk voert ze voornamelijk uit in witte of zwarte chamotte. Haar objekten glazuren vind Annemieke overbodig. Zij vindt de kleur van de klei voor zich spreken. Annemieke heeft haar eigen atelier in Nieuwerkerk a/d IJssel.

adres: 

Bospolderstraat 71, 2912 PC  Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-314747
contactpersoon: 
Annemieke Wigmore

Ans de Koning-Donker

Verhalen verzinnen en vertellen heeft Ans altijd graag gedaan.
Tegenwoordig maakt ze schilderijen, waar ook een verhaal bij te verzinnen is. Taal, woorden, uitdrukkingen en voorwerpen geven Ans ideeën voor nieuw werk.
Eerst maakt ze kleine krabbels, meestal op de achterkant van een kassabon. Dan verft Ans de achtergrond met acrylverf op het doek. Hier tekent ze het begin op. Daarna gaat het “verhaal” verder. De voorstelling groeit langzaam door en leidt een eigen leven. Door een paar kleuren te gebruiken en te mengen is er harmonie.
Als het klaar is, is het idee van de kassabon een schilderij verhaal geworden.

contactpersoon: 
Ans de Koning-Donker
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Anthem

Het jongerenkoor Anthem uit Nieuwerkerk aan den IJssel staat onder leiding van Vincent Spoeltman en zingt voornamelijk Nederlandstalige liederen, maar ook Spaanse, Franse, Latijnse en Hebreewse liederen. De repetities van het koor zijn op zondagavond in het Ontmoetingscentrum in Nieuwerkerk aan den IJssel.

adres: 

Repetitie locatie: Bospolderstraat 10 

Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-321027
contactpersoon: 
Lisanne Solleveld (secretaris)

Antoinette Micke - Smelt

Antoinette Micke-Smelt
Schilder

Gedurende  een aantal jaren heb ik verschillende schildercursussen en workshops gevolgd (o.a. bij Henk Hage en Anna de Mol van Otterloo)en ervaring opgedaan met diverse technieken en materialen. Ik vind het fijn om te experimenteren. Het experiment staat dan ook voorop waardoor de expressie de voorkeur krijgt boven de perfectie, de vitaliteit boven de afwerking, het onbekende boven het vertrouwde. Het gaat eerder om het proces dan om een stijl. Het gaat erom het gevoel te laten spreken door de daad van het schilderen zelf, het proces is het doel, zonder je blind te staren op het resultaat.

Sinds oktober 2013 ben ik gestart met een “kunstcursus” voor de Vrouwen van Nu. Met als leidraad een boek over moderne kunst zwerven wij door de verschillende kunststromingen. We verdiepen ons in allerlei schilders en gaan ook zelf aan de slag en maken gebruik van allerlei materialen en technieken. De resultaten zijn dan ook vaak verrassend.

 

adres: 

Atelier de Mallemolen, Rottedijk 2 - Moerkapelle

 

telefoon: 
079-5936455
contactpersoon: 
Antoinette Micke-Smelt
overig: 

Deelneemster Pinkst'Art 2010 t/m 2016

Asaf, Nethanja en Asarela

Asaf is het gemengd koor verbonden met de Gereformeerde Gemeente in Moerkapelle. Naast het gemengd koor bestaat de zangvereniging ook nog uit het jongerenkoor Nethanja en het jeugdkoor Asarela.

adres: 

Westland 27

2751 EL Moerkapelle (seretaris)

telefoon: 
079-3218577
contactpersoon: 
Anja Bregman

Astrid Vonk -Kunstgevoel- , schilderen

"Als kind kreeg ik lessen van mijn vader, die zich bezighield met schilderen. Als schoolgaand kind heb ik diverse tekencursussen en creatieve cursussen gevolgd. Op latere leeftijd was ik bezig met kleuren en mode, wilde eigenlijk modeontwerpster worden en volgde een opleiding modetekenen.

Op de ateliers waar ik les kreeg heb ik meegedaan met diverse exposities, en werken verkocht. Ik schilder het liefst met acryl op ruime doeken in warme kleuren. Vrij werk of in opdracht! Regelmatig exposeer ik mijn werk, informeer vrijblijvend of de werken welke op de galerie getoond worden nog te koop zijn.
                                         
In 2004 heb ik een eigen ruimte als atelier, waar ik lessen kan geven in tekenen, aquarelleren en werken met acryl. Prive of in kleine groepen.
Vanaf 2006 geef ik bij CurzusenZo les aan kinderen en volwassenen in de Kristal en de Brede School in Nesselande."

telefoon: 
06-51906186
contactpersoon: 
Astrid Vonk
overig: 

Pinkst'Art 2014

Atelier Artistque

In Atelier Artistique kunt u terecht voor teken- en schildercursussen voor volwassenen en kinderen (8 t/m 15 jaar), beginners en gevorderden. Ook kunnen creatieve kinderfeestjes of workshops georganiseerd worden.

adres: 

Raadhuisstraat 23, 2751 AT Moerkapelle

telefoon: 
079-5932715
contactpersoon: 
Ingrid Bovenkerk van der Vlugt
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Bart Belonje, docent beeldende vorming

Woont en werkt sinds 1977 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het recente werk is geinspireerd door zijn reizen naar de Molukken.

Niet alleen de overweldigende flora en fauna, maar vooral het onzichtbare en overal voelbare, van de Molukse mytische cultuur, hebben een blijvende plaats ingenomen binnen zijn belevingswereld. Alle facetten van het mystieke eilandenrijk worden op indringende wijze in beeld gebracht.
De schilderijen en beelden die zo ontstaan maken het onzichtbare zichtbaar.

adres: 

Sterremos 49, 2914 VE Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-23443247
contactpersoon: 
Bart Belonje
overig: 

Pinkst'Art 2014

Bart Bos, Schilderijen. tekeningen

Bart Bos is na zijn pensionering begonnen zijn talenten toe te passen op het maken van schilderijen en tekeningen. Na de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag gevolgd te hebben, heeft hij jaren lang zijn eigen bedrijf in binnenhuisarchitectuur en standbouw gehad.

Als ontwerper kon hij zijn artistieke aanleg reeds benutten, maar inmiddels heeft hij eindelijk de tijd en rust gevonden om zich toe te leggen op het verder ontwikkelen van zijn schilder en tekentechnieken. Hij maakt gebruik van olieverf, aquarel, acryl, pen en kleurpotlood. Datgene wat hem in het dagelijks leven overkomt, brengt hij in beeld

telefoon: 
06-12848464
contactpersoon: 
Bart Bos
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Bernard Meijer, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Bert Verkleij, sieraden

"Bert Verkleij ontwerpt in zijn atelier in Nieuwerkerk aan den IJssel unieke, strak vormgegeven sieraden van zilver, goud, titanium, roestvrijstaal of combinatie daarvan. Vaak worden andere materialen toegepast, zoals edelstenen, zelfgeslepen (half) edelstenen en mineralen, uv-hars, ebbenhout. Zijn werk kan getypeerd worden als "Scandinavisch design" uit ....... Nederland! 

In het atelier kunt u uit de aanwezige "ruwe" stenen ook een keuze maken, waarna de steen geslepen wordt en in een persoonlijk sieraad  verwerkt."

adres: 

Wolga 1

2911 RC Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Bert Verkleij
overig: 

Bethel koor

Christelijk gemengd koor Bethel Moordrecht.

adres: 

Bertha van Moerdregtpad 34

2841 SK Moordrecht

telefoon: 
0182-349571
contactpersoon: 
Mevr. P. van der Slikke

Bethelzangertjes

Kinderkoor De Bethelzangertjes uit Moordrecht is verbonden aan de Beth-El kerk. Het doel is dat kinderen samen op ontspannen wijze liederen zingen tot eer van God en deze liederen een aantal keren per jaar ten gehore brengen, onder andere in de eigen kerk. De leeftijd van de kinderen is tussen de 4 en 12 jaar.

adres: 

Beth-El gemeente
Kerklaan 2
2841 XJ Moordrecht

telefoon: 
0182-375439
contactpersoon: 
Mevr. H. de Boer (dirigente)

Bettina Wappner

OVER BETTINA WAPPNER

Bettina heeft de opleiding autonome schilderkunst en grafische technieken gevolgd aan de Kunstacademie in Rotterdam.  Ze geeft o.a. les in de beeldende vakken waarin ze ook is opgeleid. Naast schilderijen maakt ze keramiek en beelden in brons.

Bettina heeft aan verschillende exposities deelgenomen in eigen land als ook daarbuiten, zoals in Duitsland. Naar aanleiding van de vele reizen naar Egypte, Thailand, Indonesië, Spanje, Italië maar ook in eigen land heeft ze opgedane indrukken op doek, op papier of in beelden verwerkt.

Het vergankelijke van het aardse leven maar ook mystieke sferen zijn in haar werk duidelijk terug te vinden. De kleurstelling in de kunstwerken, voornamelijk warme aardse tinten, vindt ze zeer belangrijk want met kleur kan je gevoelens en emoties uitdrukken waardoor je sfeer creëert.

contactpersoon: 
Bettina Wappner

Bibliotheek de Groene Venen, vestiging Moerkapelle

adres: 

Beatrixlaan 3 , 2751XT Moerkapelle

telefoon: 
+31 (0)649593729

Bibliotheek de Groene Venen, vestiging Nieuwerkerk aan den IJssel

adres: 

De Batavier, Batavierlaan 4, 2912 SG te Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-316201

Birgitta Sundström Jansdotter, Zweedsekunst

“Ik weet dat ik al werd gegrepen door gezichtsuitdrukkingen toen ik vier jaar was, en altijd gezichten schilderde.”

Voor haar beelden kiest zij altijd een soort menselijke vorm, waarbij hoofd en romp volstaan en veel aandacht besteed wordt aan de gezichtsuitdrukking. Ook in de schilderijen staat de mens centraal. De nadruk wordt gelegd op het samenspel van de mens onderling en met zijn omgeving. In grote realistische schilderijen wordt uitdrukking gegevens aan het voortdurende rollenspel van de mensen.

adres: 

De Iep 57, 2912 RD Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-30883284
contactpersoon: 
Birgitta Sundström Jansdotter

Camerata

Camerata, het kerkkoor van de katholieke kerk in Nieuwerkerk aan den IJssel repeteert in de St. Jozefkerk op maandagavond van 20.00 - 22.00 uur. Camerata heeft een breed repertoire. Zij zingen van spiritual tot latijn, veelal meerstemmig. Door het brede repertoire is er voor ieder wat wils.

contactpersoon: 
Mevr. C. Ruigrok

Caminokoor

Zingen voor je Leven in het Caminokoor

Zingen voor je leven is een landelijk korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt samen gezongen door mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben (gehad) Er zijn in Nederlande al vele koren.

Het eerste deel van de repetitie doen we ademhalingsoefeningen en stemvorming. In het 2e deel zingen we canons en meerstemmige liederen.

Begeleider: Corry de Klepper

Dinsdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur. Eenmaal in de 14 dagen. Kosten Euro 5,00 per repetitie

adres: 

Schoolstraat 11, Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-30228683

Cantemus Domino

adres: 

Klutendreef 50

2841 PG Moordrecht

telefoon: 
0182-373118
contactpersoon: 
A.A. Vermeij

Choice

De leden van de praisegroep Choice komen uit Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving en zijn lid van verschilldende kerken en evangelische gemeenten. Het repertoire van Choice is Nederlands- en Engelstalig en bevat ook praise- en opwekkingsliederen.

Choice treedt meestal op tijdens praise-avonden en jeugddiensten.

adres: 

Hunze 39, 2911 EG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-313500 of 06-22921415
contactpersoon: 
Dhr. D. Verhoef

Christelijke leesbibliotheek Bethel

adres: 

Kerklaan 2

2841 XJ Moordrecht

contactpersoon: 
Mevr. C. Willems

Cobie Schoneveld, Beelden in steen

Stoeien met de steen

"Ik werk in verschillende steensoorten zoals marmer, Belgisch hardsteen, travertijn, onyx en serpentijn. Soms maak ik een model van klei en zoek daar een steen bij; een andere keer laat ik me inspireren door de steen of gebeurtenissen in mijn omgeving. Mijn beelden zijn vaak figuratief maar ook  abstracte vormen spreken mij aan.

Maken waar ik zin in heb, stoeien met de steen, verschillende technieken en stijlen uitproberen. Elk beeld is een uitdaging waarbij je nieuwe mogelijkheden maar ook beperkingen tegenkomt."

Cobie verzorgt meerdere cursussen en workshops.

adres: 

Atelier: Westringdijk 8, Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-52616423
contactpersoon: 
Cobie Schoneveld
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Da Capo, Symfonisch Blaasorkest

Het Symfonisch Blaasorkest Da Capo is gevevstigd in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het orkest is een mooie gelegenheid voor mensen die al een instrument bespelen, maar ook voor mensen die een instrument willen gaan bespelen. Het is toch fantastisch om samen een orkest te vormen en vervolgens met het orkest een concert te geven.

Da Capo vormt met jong en oud een enthousiaste groep, die als doel heeft: met veel plezier muziek maken. Da Capo is een zittend orkest en heeft geen uniformen.

adres: 

Oefenlocatie: Gebouw Con Musica, Sportpark Dorrestein, Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315734
contactpersoon: 
Co van der Vlier (secretaris)

Dameskoor Eigen Wijs

Dameskoor Eigen Wijs  te Moordrecht is opgericht op 19 september 2012. Dirigente Jolanda Warmenhoven had al eerder bij een dameskoor de muzikale begeleiding gedaan en liep hierdoor met de gedachte dat dit toch ook leuk en mogelijk zou moeten zijn in Moordrecht.  Op het moment van dit schrijven zijn we al uitgegroeid tot 25 dames die uit volle borst zingen, 2 accordeonistes en de dirigente die zelf  ook accordeon speelt. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Het repertoire bestaat uit bekende liedjes. Zowel oudere als jongere hits. Liedjes die iedereen gezellig mee kan zingen. Het zijn zowel meezingers als mooie luisterliedjes maar ook liedjes waar je gezellig bij mee kunt deinen. Met ons repertoire kunnen wij voor een ieder wat wils een gezellig optreden verzorgen.

contactpersoon: 
Mevr. Henny Vollebregt, secretaris

Dansschool en dansentertainment ORLI (Nieuwerkerk)

Orli's wereld bestaat uit dansen!

Plezier, ontwikkelen van zelfvertrouwen en respect voor elkaar zijn de rode draad in onze danslessen. Met ruim 10 jaar leservaring kan Orli u verzekeren van gezellige en waardevolle danslessen. De professionele docenten werken allemaal naar het door Orli ontwikkelde les concept. Zij zorgen ervoor dat alle leerlingen zich op hun gemak voelen en plezier hebben in het dansen.

Gezellige danslessen in Nieuwerkerk aan den IJssel!

Op de PWA basisschool hebben wij een eigen danszaal waar de danslessen worden gegeven. Er zijn lessen algemene dansvorming, ballet, streetdance en hiphop. Kijk in het rooster voor alle lestijden. Iedereen is welkom en plezier maken en respect hebben voor elkaar staan bij ons voorop. Je bent altijd van harte welkom voor een gratis proefles. Aanmelden kan via het contactformulier.

 

telefoon: 
06-41006950
overig: 

In Nieuwerkerk worden de lessen gegeven in de PWA school.

De Batavier

Het Trefpunt in de De Batavier en de andere ruimtes kunnen dagelijks (bij beschikbaarheid) worden gehuurd voor allerlei activiteiten. De Batavier is de thuisbasis voor onder andere Bettina Wappner (schilderen), Open Atelier en fotoclub IJsselzicht.

adres: 

Batavierlaan 4, 2912 SG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-322 066

de Bibliotheek De Groene Venen, vestiging Moordrecht

adres: 

Sportlaan 3b, 2841 EB Moordrecht

telefoon: 
0182-373014

de Bibliotheek De Groene Venen, vestiging Zevenhuizen

adres: 

Dorspshuis Swanla. Burg. Klinkhamerweg 86, 2761 BJ Zevenhuizen

De kleine Trompetter

De Kleine Trompetter is een bruisende muziekvereniging in de gemeente Zuidplas en gevestigd in Zevenhuizen. De vereniging bestaat uit twee afdelingen; namelijk een harmonieorkest onder leiding van Joop Nijholt en een slagwerkgroep onder leiding van Linda Blom. De slagwerkgroep opereert onder de naam “Afslag 9” genoemd naar de afrit Zevenhuizen aan de A12. Beide afdelingen hebben een eigen opleidingsorkest, waar de leerlingen van De Kleine Trompetter zich kunnen bekwamen op het gebied van samenspel.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

Postadres De Kleine Trompetter:

Rozenstraat 24

2761 GH Zevenhuizen

telefoon: 
0180-756731
contactpersoon: 
Linda van Dam

De MoordtZangers

Shantykoor De MoordtZangers uit Moordrecht is opgericht in december 2010 en staat onder leiding van Jolanda Warmenhoven.

Shantykoor De MoordtZangers kenmerkt zich door een eigen stijl die tot uitdrukking komt door het enthousiasme en plezier waarmee wordt gezongen en in de interactie met het publiek. Bij de repetities is een goed evenwicht gevonden tussen plezier in zingen en muziek maken en hard werken aan kwaliteit bij het optreden. Als shantykoor wordt een liedrepertoire gebracht waarvan de echte werkliederen, de shanty’s, een belangrijke onderdeel uitmaken. Daarnaast zijn er ook andere zeemansliederen en, niet te vergeten, de echte “meezingers“.

 

telefoon: 
06 - 16929070
overig: 

Oefenlocatie: Sportlaan te Moordrecht (Oefenruimte KNDA)

De Vierkap

De Vierkap is het multifunctionele buurthuis in Oud Verlaat waar het verenigingsleven hoogtij viert en ook de Peuterspeelzaal dankbaar gebruik van maakt.
Het buurthuis ligt pal aan het recreatiegebied Rottemeren en wel aan de Zevenhuizerplas wat het buitenleven, buitensporten etc. allemaal mogelijk maakt in Oud Verlaat.

Al 25 jaar worden er stijldanslessen gegeven door Edwin Okhuijzen met in de loop van tijd verschillende assistentes. De huidige assistente is Gerie Krijgsman. De Lessen zijn 1x in de 14 dagen op vrijdagavond  vanaf 20.30 tot 22.15 uur. Misschien ook zin een dansje te wagen? Kom eens kijken.

Meer informatie
Edwin.okhuijzen@casema.nl tel. 010-2205507.

adres: 

Stichting De Vierkap, Vlietkade 37, 2761 DT Oud Verlaat

telefoon: 
06-53139211
contactpersoon: 
Marieke Luijt

De Zingerij

Bij kamerkoor De Zingerij uit Zevenhuizen liggen de accenten op een gezellige manier meerstemmig zingen, op een gezonde manier gebruik maken van de stem en het zelfstandig kunnen zingen van koorpartijen.

adres: 

Oefenlocatie: Vrijzinnig Hervormde Kerk, Dorpsstraat 139, Zevenhuizen (om de veertien dagen)

telefoon: 
06-81885354
contactpersoon: 
Ellen Plugge, secretaris

DNA Dance Studio

Wij zijn Nathalie en Ilse van DNA Dance Studio. Naast dat wij zussen zijn delen wij ook dezelfde liefde en passie voor dans. Van jongs af aan zit dans in ons hart, we willen en kunnen niet zonder. Dans is ‘a way of living’. Wanneer wij dansen voelen wij ons gelukkig. Ditzelfde gevoel willen wij onze leerlingen laten ervaren.

In DNA Dance Studio voel je dat je er mag zijn, is ieder individu belangrijk en staat respect voor elkaar centraal. Dans brengt ons samen en verbind ons door te delen. Voel je welkom bij ‘de dansfamilie’ DNA Dance Studio. Kinderen en volwassenen kunnen bij ons terecht voor kwaliteitsvolle danslessen in verschillende dansdisciplines. Dans is niet alleen danspassen leren, je leert je eigen lichaam kennen, op welke manieren je kunt bewegen, het vermindert stress, het laat je ontspannen, het geeft je zelfvertrouwen, het geeft je hernieuwde energie, fysieke uitdagingen, flexibiliteit, coördinatie, balans, kracht en is grensverleggend.

Nathalie en Ilse

adres: 

Sportlaan 3A, 2841EB, Moordrecht

telefoon: 
06 21277911

Door Kunst Verkregen (DKV)

De drumfafare DKV uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft circa 40 leden van alle leeftijden. Als enige muziekvereniging in de Zuidplas verzorgd DKV voornamelijk buitenoptredens en serenades zowel in Nieuwerkerk als ook in andere gemeenten. Het repertoire is afwisselend en bestaat voornamelijk uit popnummers, musicalnummers en filmhits, maar bevat ook traditionele marsen.

adres: 

Secretariaat: J.A. Beijerinkstraat 7, 2912 AA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-323010

Dramacoach

Dramacoach is een groeiende en innovatieve onderneming met een enthousiast team van goed opgeleide en klantgerichte trainers, theatermakers en dramadocenten. Voor zowel zakelijke als particuliere klanten en voor het onderwijs biedt Dramacoach een uniek pakket aan diensten aan. Naast auditiebegeleiding, acteerlessen en regievoering is Dramacoach ook in het onderwijs actief met een variatie aan (brede school) activiteiten.

adres: 

Bezoekadres en trainingslocatie:

De Vijf Boeken 1 H

2911 BL Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-721581 of 06-51568320
contactpersoon: 
Esther Erdtsieck-Blaaser

Duo Dal Cuore

Heleen Vlietstra vorm met Desiree van Daalen (mezzo-alt) het duo Dal Cuore.

Heleen geeft ook graag les op het gebied van haar twee passies; muziek en kunst.  En zij is actief als beeldend kunstenaar, haar broer Wouter is voor haar onder meer een belangrijke inspiratiebron. Schilderijen van haar hand kunt u ook bekijken op haar website.

 Met duo Dal Cuore ontwikkelde zij een educatieve operatheater voorstelling voor kinderen. h.m.vlietstra@tele2.nl

contactpersoon: 
Heleen Vlietstra

Eefje Sonneveld, keramiste

Eefje Sonneveld maakt unieke handgevormde objecten. Zij laat zich inspireren door elementen uit de natuur. Haar beelden zijn veelal figuratief en doen een mens vaak glimlachen. Na de 3 jarige opleiding bij het SBB in Gouda is zij zich gaan verdiepen in glazuren en versterkt hiermee het karakter van haar objecten. Dit jaar heeft zij, na een workshop, zich verdiept in de mogelijkheden van handgevormd porselein. De objecten zijn teer om te zien maar sterk in de uitvoering. Wederom met een link naar de natuur. 

telefoon: 
06-55955001
contactpersoon: 
Eefje Sonneveld
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017   

El Jakim

Interkerkelijk gospelkoor El Jakim uit Zevenhuizen wil door het zingen van gospels, ballades en negrospirituels het woord van God uitdragen. Het koor treedt regelmatig op tijdens vieringen en kerkdiensten  en participeren in concerten van collega-koren en streven ernaar minstens één keer in de twee jaar een eigen concert te geven.

contactpersoon: 
Wilma Hof, voorzitter

Elly Kern, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Elselien Taconis-Haantjes, Beeldhouwwerken

"Na bijna 35 jaar te hebben gewerkt als wiskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik sinds een jaar of zeven  mijn wat meer creatieve kant ontwikkeld en ben ik beelden gaan maken. In eerste instantie om te zien wat met welk materiaal mogelijk is en zo ben ik begonnen met klei en gips, maar al snel vond ik het werken in steen en hout spannender.  Aanvankelijk werkte ik in het atelier van Gijsbert van Oosten. Sinds 2009 volg ik lessen aan de vrije academie in Rotterdam bij beeldhouwer Kees Buckens. Inmiddels werk ik  in het atelier van Wilco van Hoogdalem. Alle drie inspirerende beeldhouwers.

Voor het merendeel werk ik met steen en hout, maar af en toe kan ik het niet laten om een uitstapje te maken naar beelden van was of klei om die te laten gieten in brons of zelf te gieten in beton.

Daarnaast ben ik zeer nauw betrokken bij de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas."

adres: 

Atelier: Steenovens

Klein Hitland 4-7

Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0182-372868
contactpersoon: 
Elselien Taconis - Haantjes
overig: 

Pinkst'Art 2014

Euterpe

Op het repertoire van het gemengd koor Eurterpe staat onder andere wereldmuziek maar ook muziek uit de kerk en de kroeg. Het koor verleent medewerking aan evenementen en projecten zoals de Molendag, het Boekenbal en het Zuidplas MuziekFestival. Euterpe staat onder leiding van Corry de Klepper.

adres: 

Schoolstraat 11,  Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315462
contactpersoon: 
Corry de Klepper

Explosion Dance, Streetdance

Explosion staat voor plezier in dansen, saamhorigheid, respect en pret met en naar de andere.
Ook voor de deelnemers met ADHD, ADD, enz. Deze zijn net zo welkom als elk ander. Dit omdat Explosion van mening is dat mensen niet in hokjes geplaatst zouden moeten worden.

Explosion dance onder leiding van Linda Cramer & Lisa van Lent geeft vonken af, want als je de groepen ziet dansen is dat duidelijk “Explosion”.

Algemene gegevens

Explosion dance onder leiding van Linda Cramer & Lisa van Lent geeft vonken af, want als je de groepen ziet dansen is dat duidelijk “Explosion”. Maar vooral staan deze lessen voor plezier in dansen, respect, pret met en naar de andere en saamhorigheid.

adres: 

Locatie: Con Musica, Sportpark Dorrestein 5, (2e gebouw op de voetbalvelden) in Nieuwerkerk a/d IJssel.

telefoon: 
06-47560591
contactpersoon: 
Linda Cramer

Fabia Dance Center

Fabia Dance Center is een dansschool in Nieuwerkerk aan den IJssel waar iedereen terecht kan voor danslessen. Een dansschool waar veel aandacht besteed wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Een ontmoetingsplaats waar bekwame enthousiaste vakdocenten garant staan voor lessen die niet enkel gericht zijn op de kwaliteit van de dans, maar ook op de artistieke ontplooiing van elke leerling individueel.

Onze doelstelling is leuke en degelijke danslessen garanderen waar kwaliteit, plezier, persoonlijke begeleiding en sociaal contact centraal staan. Binnen deze doelstelling is het zeer belangrijk ervoor te zorgen dat de leerlingen in zichzelf geloven en zich bewust worden van het feit dat de non verbale taal een van de sterkste middelen is om te communiceren. Dans kan jongeren zelfverzekerder maken. Door te dansen ontdekken ze hun eigen lichaam en ontwikkelen ze doorzettingsvermogen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Elementen die ook in het dagelijks leven van pas zullen komen.

adres: 

Bospolderstraat 10, 2912 PD Nieuwerkerk a/d IJssel

telefoon: 
06-28611097
overig: 

Genomineerd voor de cultuurprijs gemeente Zuidplas 2017

Fotoclub Moerkapelle

Sinds 1981 heeft Moerkapelle een zeer actieve fotoclub. De leden komen maandelijks bij elkaar in het Tropica-gebouw aan de Nassaustraat 16. Op deze avonden komen alle onderwerpen die in de ruimste zin met fotografie te maken hebben aan de orde. Er is aandacht voor de techniek van de camera, er zijn portretavonden en ook het bewerken van foto's komt regelmatig aan bod. Veel tijd en energie wordt gestoken in het bespreken van het werk van de leden, waardoor zij geïnspireerd worden tot het maken van steeds betere foto's. Ieder op zijn/haar eigen niveau.

adres: 

Coymanstraat 4 2751 AR Moerkapelle

telefoon: 
079-593 23 72
contactpersoon: 
Beppie Roos

Galerie Atelier Gielen

"In 1999 is mijn droom werkelijkheid geworden en ben ik gestart met de Galerie Atelier Gielen in Nieuwerkerk a/d IJssel. Na de middelbare school ben ik de toeristische kant op gegaan. Werken bij de ANWB leek mij wel wat, reizen verkopen, verzekeringen afsluiten, informatie geven over vakantieroutes. Het was een leuke tijd en je kwam er heel veel verschillende mensen tegen.

Het creatieve in mij bleef kriebelen en toen ben ik weer naar school gegaan. Schoonhoven is dan de plaats om edelsmid te worden plus nog diverse papieren erbij en de onderneming kon beginnen. Verhuizing naar een geschikte locatie volgde. Hier maak en verkoop ik nu de sieraden en verkoop ik daarnaast ook kunst in allerlei vormen (keramiek, brons, schilderijen, foto's, tuinbeelden etc.) Recentelijk is de Galerie gemoderniseerd.

Naast de Galerie geef ik ook cursus edelsmeden aan mensen die graag mooie unieke sieraden willen maken. Voor alles geldt uniek en hand gemaakt.

adres: 

Kerklaan 51, 2912 CJ Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-310200
contactpersoon: 
Marie-Louise Gielen
overig: 

Pinkst'Art 2014

Gemaal Abraham Kroes

Tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel ligt aan de Hollandsche IJssel het gemaal ‘Abraham Kroes’. Dit gemaal verzorgt de bemaling van de Prins Alexanderpolder en de Zuidplaspolder. De zeldzame combinatie van polder- en boezembemaling is ondergebracht in één gebouw. Het bouwwerk is gerealiseerd in de periode 1968-1971 en verving twee stoomgemalen de Van Gennep en IJsserman uit 1876 aan het Kortenoord. In 1972 zijn deze buitenwerking gesteld. Het gebouw van het voormalig stoomgemaal van Gennep staat er nog en is nu een woonhuis.

Hevelvistrap

Vissen gaan in het voorjaar van het buitenwater (Hollandsche IJssel) naar de sloten en tochten in de Zuidplaspolder om zich daar voort te planten. In het najaar is er een trek vanuit de polder weer terug naar de IJssel. Bij het gemaal Abraham Kroes is daarvoor een vistrap aangelegd: een combinatie van een gesloten hevelvistrap en een open gedeelte met rustplaatsen. In totaal heeft deze vistrap een lengte van circa 70 meter. De trap wordt met een vacuümpomp volgezogen met water, waardoor het water langzaam door de buis van de Ringvaart naar de Zuidplaspolder stroomt. De vissen kunnen op deze manier van beide kanten door de hevelvistrap zwemmen. Door in de vismigratieseizoenen elke nacht 3 extra loze schuttingen (zonder dat er een schip doorgaat) uit te voeren met de Snelle Sluis, kunnen de vissen van de Hollandsche IJssel via het verbindingsvaartje naar de Ringvaart zwemmen, en andersom.

adres: 

Schielands Hoge Zeedijk West 5 Moordrecht

Gerard Hol, Fotografie

overig: 

Pinkst'Art 2017

Gerda Metselaar, Glassfusing

overig: 

Pinkst'Art 2017

Gre den Otter, tekenen, schilderen

Portretten, Landschappen, Wandschilderingen, Decoratieve verftechniek etc. Gre verzorgt teken- en schilderlessen. 

Tekenen is een bezigheid die ik al mijn hele leven doe, dat is nooit overgegaan. Het is nu ongeveer 10 jaar dat ik in een eigen atelier werk in Zevenhuizen en ik ben daar dagelijks te vinden. Ik heb geen voorkeur voor materiaal en vind het experimenteren met van alles heerlijk om te doen. Daarnaast maak ik werk in opdracht voor particulieren en bedrijven.

contactpersoon: 
Gre den Otter

Hanneke Schakel, schilderen, beeldhouwen

"Hanneke schildert ruim 35 jaar. Hoewel haar werk wat abstracter is geworden spelen menselijke figuren, vaak in verbondenheid, een sleutelrol.Het werk van Hanneke Schakel kenmerkt zich door mystieke uitstraling en een persoonlijke stijl. Ze maken volgens deskundigen een moeiteloze indruk. De harmonieuze vorm van kleur en materiaalgebruik geven een uiteindelijk resultaat dat er zijn mag. Het dualisme van hedendaagse realiteit en in kleur vertaalde emoties geeft de kijker ruimte voor eigen gedachte en associaties. Het illustratieve element dat bij figuratieve onderwerpen op de loer ligt weet zij goed te omzeilen. Zij vindt het boeiend om zonder veel nadenken met pigmenten te stoeien, de effecten te herkennen en te manipuleren. Het uitwerken, exposeren en afleveren van een werkstuk geeft haar een plezierige spanning.

Naast schilderen heeft sinds 2006 keramiek en beeldhouwen een grote invloed in haar ontwikkeling op driedimensionaal gebied"

adres: 

Westrindijk 8, 2913 KL Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Hanneke Schakel

Harmonie Kunst na de Arbeid (KNDA)

Harmonie Kunst na de Arbeid uit Moordrecht (kortweg KNDA) is een muziekvereniging met de volgende onderdelen: Harmonieorkest, Slagwerkgroep en het Leerlingenorkest Decibel.

adres: 

Sportlaan 5

Moordrecht

telefoon: 
0182-373104

Harold van Mechelen, foto's

contactpersoon: 
Harold van Mechelen
overig: 

Pinkst'Art 2014

Herman de Peinder, Tekeningen, schilderijen

adres: 

Dalkruid 7, 2914 BD Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-313694
contactpersoon: 
Herman de Peinder

Het Kraaiennest

Shantykoor Het Kraaiennest uit Zevenhuizen bestaat uit 35 zangers en een combo van 5 personen. Naast de alom bekende sganties heeft het koor ook Ierse liederen en Nederlandstalige nummers op het  repertoire staan. Engelstalige en Nederlandse meezingers, gevoelige ballades wisselen elkaar af in een wervelende show.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla

Zevenhuizen

telefoon: 
010-8883777
contactpersoon: 
Dhr. T. van 't Hoen

Historische Vereniging Moordrecht

Het doel van de Historische Vereniging Moordrecht is kennis nemen en vastleggen van de geschiedenis van Moordrecht, Zuidplaspolder en Oostpolder. Waar nodig zal behoud en bescherming van historische bebouwing, monumenten en objecten van plaatselijke geschiedenis en kunst worden gestimuleerd.

Op 12 september 2014 opende de Heer Chris van Gennep op feestelijke wijze onze expositieruimte oudheidkamer " Het Weeshuis"

Geopend iedere 2de zaterdag van de maand van 13:30 tot 16:30 in de Oudheidkamer, 'Het Weeshuis', Westeinde 1 in Moordrecht.

adres: 

Secretariaat: Weidezoom 86, 2842 SP, Moordrecht.

telefoon: 
06-15694661
contactpersoon: 
Marijke Edel, voorzitter

Historische Vereniging Nieuwerkerk

De Historische Vereniging Nieuwerkerk aan den IJssel is opgericht in 1992. De vereniging heeft onder andere de volgende doelstellingen:

• Opbouwen van een collectie voorwerpen uit Nieuwerkerk en omgeving.
• Bewaren en (grotendeels) exposeren van dit materiaal in en om haar Oudheidkamer.
• Verzorgen van onderwijsondersteuning.
• Houden van lezingen.
• Stimuleren tot en doen van onderzoek.
• Uitgeven van Nieuwsbrieven.
• Benaderen van overheden over hun erfgoedbeleid.

adres: 

Verzetsstraat 76, 2912 CV Nieuwerkerk aan den IJssel

Adres Oudheidkamer:'s-Gravenweg 6a,2911 CG Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Adri den Boer, secretaris

Immanuel

NGPMB kerkkoor Immanuel is gevestigd in Moordrecht.

adres: 

Meester Lallemanstraat 49

2841 CB Moordrecht

telefoon: 
0182-373601
contactpersoon: 
Mevr. S. Pelaonia - de Fretes

Ineke Verkleij, Verbeelding in steen

"Ongeveer 15 jaar geleden exposeerde zij in een aantal galerieën haar schilderijen. Deze waren eerst realistisch, maar ook wel abstract, aanvankelijk alleen in aquarel, maar later voornamelijk in acrylverf. Niet lang daarna begon zij met het maken van beelden in speksteen, een steensoort die zich met betrekkelijk eenvoudig gereedschap heel goed laat verwerken en al gauw tot een mooi resultaat leidt. De keuze van hardere steensoorten (albast en serpentijn) was een volgende stap en een grotere uitdaging.In eerste instantie waren de beelden alleen figuratief, waarbij uitgegaan werd van de ruwe vorm van de gekozen steen.

Het maken van abstracte beelden, waarbij de basisvorm van de steen grotendeels werd behouden geven haar beelden soms een totaal ander karakter: alleen de vorm en de kleur worden uiteindelijk belangrijk. De geëxposeerde beelden en schilderijen geven een (ver)beeld(ing) van haar totale werk."

adres: 

Wolga 1

2911 RC Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-30584977
contactpersoon: 
Ineke Verkleij- Van Oostrum
overig: 

Ingrid Bos-Sonnenberg, schilderijen

"Mijn stijl kenmerkt zich door het gebruik van mooie kleuren en vormen. De schilderijen zijn vaak figuratief, maar worden zeker niet naar de werkelijkheid geschilderd. Sommige schilderijen zijn abstract. Allemaal ontstaan ze vanuit mijn gevoel met de kleuren en worden ze stap voor stap opgebouwd. Al mijn schilderijen worden met olieverf geschilderd, hetzij op doek, hetzij op een paneel. Regelmatig gebruik ik behalve verf ook andere materialen zoals zand, papier of stof". "

telefoon: 
0180-632782
contactpersoon: 
Ingrid Bos
overig: 

Pinkst'Art 2014

Ingrid Sonnenberg, Beschilderde torso's

overig: 

Pinkst'Art 2017

Input 18, muziekdocent André Bil

André Bil is een muzikant, geboren en getogen in Zevenhuizen (ZH). Hij maakt al vanaf zijn 9e levensjaar muziek op een Hammond orgel. 

Tijdens de lagere en middelbare school volgde hij orgel- en pianoles. Om vervolgens toetsen en muziekproductie te gaan studeren aan het conservatorium in Rotterdam (nu Codarts).
Hij studeerde toetsen en muziekproductie bij Skip van Rooij en Peter van der Sande. In het voorjaar van 2004 studeerde hij af als audio engineer.
André is werkzaam als docent aan de Rotterdam Pop Academy van Codarts.
Hij heeft al zo’n 20 jaar ervaring als docent. André geeft les op diverse toetsinstrumenten in lichte en klassieke muziek.
Zijn doel is om jong en oud zo snel mogelijk goed in het gehoor liggende en bij hen passende muziek te laten spelen. Diverse lesmethodes worden gecombineerd tot een methode op maat voor iedere leerling.

Jong en oud is welkom, beginners en gevorderden. Van Bach tot Boogie Woogie,  van Lady Gaga tot One Direction. Alles kan!

adres: 

Swanlaweg 48, 2761 BC, Zevenhuizen

telefoon: 
06-54210865
contactpersoon: 
André Bil
overig: 

Volledig ingerichte studio voor het opnemen van voiceovers, muziek en al het andere geluid voor commercials. Ook mobiele studio voor opnames op locatie.

Irma Holt-Bekkers, schilderijen, sieraden

Van jongs af aan bezig met tekenen, boetseren etc. Uiteindelijk is ze zich gaan toeleggen op het schilderen met acrylverf. Hierbij geïnspireerd door Hannalore Houdijk van wie ze vijf jaar les heeft gehad. Naast het schilderen maakt ze sieraden en tassen van gerecycled leer en rubber van oude fietsbanden.

"Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven maar tracht daarbij er wel een eigen draai aan te geven. Zo bestaat overheerst in mijn werk na 2007 details van mensen. Waarbij ik vaak alleen de benen schilder. Door het weglaten van bepaalde onderdelen zoals hoofd en/of romp ontstaat een beeld waarbij iedereen zijn eigen verhaal kan verzinnen."

adres: 

Vecht 97, 2911 EM Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315604
contactpersoon: 
Irma Holt-Bekkers
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Irma Rietveld, Schilderen, tekenen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Jacques van der Heijden, Schildeeren, tekenen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Jan Schoneveld, Schilderen, tekenen

overig: 

Pinst' Art 2017

Janny ten Hoopen-Smits, schilderijen

Janny ten Hoopen schildert al lange tijd. Heeft van verschillende docenten les gehad o.a. aan Vrije Academie jn Rotterdam en het CKC in Zoetermeer. Heeft ook diverse workshops gevolgd o.a. bij Bob Tomanovic.

contactpersoon: 
Janny ten Hoopen
overig: 

Pinkst'Art 2014

Jasper Westra, tekeningen, schilderijen

Schilderijen bij voorkeur in olieverf met brede kwast en/of paletmes.Uiteenlopende onderwerpen zowel naar de realiteit als uit de fantasie hebben mijn interesse. Ik schilder graag het landschap ‘en plein air’, zo ook portret/model naar het levende voorbeeld. Het wezen en de atmosfeer moeten doorleefd worden. 

Tekeningen maak ik in diverse technieken, zoals in grafiet, kleurpotlood, oliekrijt, ecoline, enz. met of zonder toepassing van perspectief.. Mijn inspiratie haal ik in beginsel uit muzikale ritmen, die ik met willekeurige of blind getrokken lijnen in dezelfde ritmiek op papier zet. Om daarna te zien wat hier uit te halen en van te maken valt. De karakteristieken van het af te beeldene worden gezocht en expressief benadrukt in vorm en kleur. 

Schilderen/tekenen een levenslange zoektocht naar de balans tussen gevoel en verstand uitmondend in het toekomstige eigen ultieme meesterwerk. 

contactpersoon: 
Jasper Westra
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Jenny Olde Monnikhof, Keramiek, Glas

Jenny Olde Monnikhof (1949) is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Nieuwerkerk a/d IJssel. Zij heeft de basis van haar kunstzinnige vorming bij Margot Spiegel-Kraemer opgedaan, maar beschouwt zichzelf eigenlijk als autodidact.

Ze is aanvankelijk begonnen met het maken van keramiek-objecten. Tegenwoordig werkt ze vooral met de fusetechniek, waarbij stukken vlakglas met elkaar worden versmolten. Vanwege de mooie kleuren werkt ze voornamelijk met Bullseye glas, want kleur vormt een heel belangrijk aspect in haar werk.

adres: 

Moerasmos 5

2914 SC Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-314467
contactpersoon: 
Jenny Olde Monnikhof

Jester of the King

Singer-songwriter Jester of the King (Judith Moerman) maakt frisse popliedjes met folk- en jazz-invloeden. Het nieuwe album "Gravitation" is net af. Jester speelde eerder bij Radio 2, 3FM en diverse andere radiostations.

Joke van der Vlist, keramiek

Joke houdt van natuurlijke vormen. Ze bewerkt de klei met haar handen om zo te komen tot soepele sculpturen waarin de natuur herkenbaar is. 

contactpersoon: 
Joke van der Vlist
overig: 

Pinkst'Art 2014

Jolanda van der Heiden, sieraden

Ik heb mij sinds 2014 gespecialiseerd als maliën artist. Sieraden gemaakt van maliën, wel bekend van de maliënkolder welke ridders uit de Middeleeuwen droegen. Nu omgetoverd tot robuuste en/of sierlijke sieraden voor hem en haar.

Elke techniek heeft zijn eigen patronen en patrooncombinaties. Vanuit deze basispatronen werk ik verder en ontwikkel ik mijn eigen stijl en weefcombinaties, waardoor unieke kunststukken ontstaan. In deze weeftechniek ontwerp ik naast sieraden ook kledingstukken, tassen, en vrije vormgeving

telefoon: 
06-48665538
contactpersoon: 
Jolanda van der Heiden
overig: 

Pinkst'Art 2014

Jozien van der Knijf, schilderijen

"Sinds 2003 – vandaar de naam van mijn website jozien03.nl – ben ik aan het schilderen. De laatste jaren schilder ik veel met acrylverf en smeer ik de verf graag op het doek met de spatel in plaats van met de kwast. Met de spatel krijg je mooie reliëfs op je doek. M’n favoriete onderwerpen vind ik vaak in de natuur: bloemen, zee, schelpen, dieren etc. ".

contactpersoon: 
Jozien van der Knijf
overig: 

Pinkst' Art 2014

Just Dance, OSS Be Fit

Just Dance, een onderdeel van trimsportvereniging OSS "Be Fit" uit Zevenhuizen, staat onder leiding van Kirsten van der Meer en Manouk Heemskerk.

contactpersoon: 
Gerard van der Ham

Kamerkoor Carajillo

Kamerkoor Carajillo is opgericht in januari 2011 door Jos Vlietstra , die na jarenlang in allerlei formaties en muzikale funkties zangers en instrumentalisten te hebben begeleid, het tijd vond, nu zelf eens te verkennen wat het is om een koor te leiden en te coachen. Het repertoire van het koor is gevarieerd, van hedendaagse popsongs tot klassieke muziekstukken. 

Het koor repeteert iedere dinsdagavond in de Neptunuszaal van De Romeynshof, Hendersonplaats 8 , Rotterdam. Bij Carajillo is de website het digitale hart van het koor. Daar vinden de koorleden live ingezongen koorpartijen, bladmuziek, teksten ook fonetisch, filmpjes en alle informatie die ze nodig hebben om thuis en als stemgroep te oefenen. Op de wekelijkse koorrepetitie wordt verwacht van de koorleden dat zij hun partij kunnen zingen, zodat geen tijd verloren gaat aan het instuderen van aparte stemgroepmelodieen. Carajillo streeft ernaar uit te groeien tot een koor van maximaal 24 koorleden verdeeld in 4 stemgroepen. Van aspirant koorleden wordt verwacht dat zij kennis hebben van de elementaire muziektheorie (noten lezen, ritmisch en melodisch) .

contactpersoon: 
Jos Vlietstra

Kamermuziek aan den IJssel

Kamermuziek a/d IJssel in Nieuwerkerk aan den IJssel orgniseert één avond per jaar, meestal op de derde zaterdag in januari een open-podium concert.

adres: 

Gouwe 15, 2911 GA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-318897
contactpersoon: 
Dhr. G. Bromet

Karin Smits-Leons, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Kees Doedeijns, beeldhouwen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Kunstles

Kunstles laat je kennismaken met de (moderne) beeldende kunst. Elke kunstles draait om één bepaalde kunstenaar. Geïnspireerd op het werk van deze kunstenaar gaan de deelnemers zelf aan de slag, en worden zij geholpen om hun talent verder te onderzoeken en te ontwikkelen. Kunstles is er voor zowel kinderen als volwassenen, voor het onderwijs, maar ook voor particulieren en bedrijven.

telefoon: 
06-41789970
contactpersoon: 
Deborah Asuni

Laila Bakker, sieraden en sculpturen

Laila Bakker maakt sieraden en kleine beeldende kunst van metaalklei (kneedbaar zilver, koper, brons en staal). Haar inspiratie haalt zij onder andere uit de natuur, oude culturen, dagelijkse dingen en haar kinderen.

adres: 

J.A. Beijerinkstraat 32, 2912 AC Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-320010
contactpersoon: 
Laila Bakker
overig: 

Pinkst'Art 2014

Leefgoed De Olifant, expositieruimte

Leefgoed de Olifant: Expositie mogelijkheid op het terrein en in een van de vergaderlocaties, De Beer of De Plaets.

Beperkte mogelijkheid tot exposeren in Restaurant en theehuis De Dames.

adres: 

Groenendijk 325

2911 BB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-323414

Lenie van den Bulk, schilderijen, sieraden, collages

De schilderijen van Lenie van den Bulk kenmerken zich door een uitgesproken en uitbundig kleurgebruik. Zij werkt met olieverf op linnen en gebruikt verschillende schildertechnieken. Behalve penselen gebruikt ze spatels, schildersmessen, stukken karton en andere materialen. Ze bereikt daarmee een levendig en spontaan geschilderd geheel dat haar doet denken aan landschappen, ervaringen of specifieke plaatsen. Zij maakt geen kant en klare plaatjes, ze wil graag kunnen ‘wandelen’ in een schilderij en indrukken opdoen en achterlaten die niet onmiddellijk duidelijk zijn. Dit gunt ze de toeschouwer ook en die kan wat haar betreft ook zijn of haar eigen verhaal erbij ervaren. Daarnaast maakt zij kleine collages van stukjes geverfd papier, gevonden voorwerpen en stukjes foto. 

adres: 

Lek 21, 2911 GB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-320565
contactpersoon: 
Lenie van de Bulk
overig: 

Pinkst'Art 2014

Lennard den Otter, Tekenen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Loch Ness

Het koor Loch Ness is opgericht in 2014. Het koor staat onderleiding van Jos Vlietstra uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Het repertoire van het koor is gevarieerd, van bekende en onbekende liederen . Ook Rotterdam wordt bezongen, alles in meestal eigen arrangementen, gemaakt door vocal coach Jos Vlietstra.

 

adres: 

Zeemanstraat 1, 2912 BK Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-23640068
contactpersoon: 
Jos Vlietstra

Marianne Goerre-Roth, beeldhouwen, keramiek

adres: 

Gouwe 19, 2911 GA Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Marianne-Goerre-Roth

Marianne van der Burgt, Beeldende kunst en vormgeving

Marianne van der Burgt is leerkracht basisonderwijs en docent beeldende kunst en vormgeving. Sinds april 2014 ondersteunt zij Agnes den Hartogh bij de organisatie GmbH en Cultuureducatie met Kwaliteit Zuidplas.

contactpersoon: 
Marianne van der Burgt

Marjolein Hol, Fotografie

overig: 

Pinkst'Art 2017

Marjolein Maitimu, schilderijen, tekeningen

Marjolein Maitimu lives and works in The Netherlands. Her work consists drawings, paintings, video art and installations. She examines the relation between time and events. She tries to find ways to capture those events, wich are hardly to be fixed. Her fascination for the daily Tv-news is important in her work.

"Everyday we witness things which are happening in the world. There are so many, they pass at such speed , that we are hardly able to understand them. Much less are we able to change anything about it. We are just involved for a very short moment, then we go on with our daily life".

adres: 

Bertha van Moerdregtpad 23

2841 SR Moordrecht

telefoon: 
182-374365
contactpersoon: 
Marjolein Maitimu
overig: 

Atelier:Vissersteeg4, 2841 SR Moordrecht

Marlonneke Willemsen, fotografie

Marlonneke Willemsen is sinds enige jaren werkzaam als fotograaf en in maart 2012 is ze afgestudeerd als vakfotograaf aan de fotovakschool in Rotterdam. Naast haar commerciële opdrachten werkt ze aan eigen projecten over verschillende onderwerpen. 

Marlonneke houdt zich bezig met verschillende soorten fotografie, zoals het maken van portretten, bedrijfsfotografie en hondenfotografie. Daarnaast geeft ze ook verschillende cursussen en workshops.

telefoon: 
06-44065605
contactpersoon: 
Marlonneke Willemsen
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Molenmuseum

In het museum is een overzicht te vinden van alle molens die in Schieland hebben gestaan. Van iedere molen zijn de meeste gegevens bekend zoals bij de molenviergang is te zien. Alle polders in Schieland zijn zo overzichtelijk mogelijk in beeld gebracht. Ook voor bezoekers met 'roots' in de molens, die iets over hun voorouders willen weten kunnen deze overzichten belangrijk zijn.

adres: 

Tweemanspolder 15, 2761 EE Zevenhuizen. Volg de bordjes 'Oudheidkamer'.

 

Molenviergang Tweemanspolder

De Molenviergang is een molengang bestaande uit vier windmolens, ten noorden van Zevenhuizen aan de Rotte. De molens zijn gebouwd rond 1722.

De molenviergang is gebouwd voor de bemaling van de Tweemanspolder. In 1953 kwamen de molens in bezit van de Stichting tot instandhouding van de molenviergang van de Tweemanspolder. In 1950 is het scheprad van een van de molens vervangen door een centrifugaalpomp, die echter niet voldoet. Door deze vervanging is een onbalans in de viergang ontstaan. Bij een restauratie in 2009/2010 is deze molen echter weer voorzien van een iets meer verdiept scheprad, waardoor de balans weer beter is. Voor bemaling van de polder zijn de molens in 1953 buiten bedrijf gesteld. Ze zijn wel maalvaardig en draaien tweemaal per maand, op zaterdag. Er zijn geen bezoekmogelijkheden. (Bron: Wikipedia)

adres: 

Tweemanspolder 15

2761 EE Zevenhuizen

telefoon: 
0180-638180
contactpersoon: 
Dhr. J. Ottevanger

Monique Verwoerd, textiele werkvormen

"Wij zijn Irma Deurloo en Monique Verwoerd. Wij zijn enthousiaste liefhebbers van God en vinden het heel leuk om dingen te maken die iets laten zien van God. Ik (Monique) begon in ongeveer 1995 met dans en in die tijd maakte ik ook mijn eerste banier. Ik ontdekte dat ik deze vorm van expressie een geweldige manier vond om uiting te geven aan mijn geloofsleven. In 1999 volgde ik een module school in Dallas (USA) bij “Shachah Music and Dance Centre”. Ik wilde me verder ontwikkelen in de dans en de creatieve expressie en ook les geven in deze dingen.

Later gingen Irma en ik steeds meer samen aan de slag met het maken van banieren, wandkleden en gebruiksvoorwerpen. Het is ook heel boeiend om de verschillende kijk die we hebben op dingen, te laten samenkomen in het ontwerp en maak-proces. Maar ook in de technische uitvoering ervan vullen we elkaar aan."

adres: 

Westringdijk 17

2913 LK Nieuwerkerk aan den IJssel

(tevens studio)

telefoon: 
0180-322555
contactpersoon: 
Monique Verwoerd
overig: 

Expressions of Joy

Moordrecht Klassiek

Stichting Moordrecht Klassiek (SMK of kortweg MK) is een organisatie die zich ten doel stelt het beoefenen en genieten van klassieke en lichtklassieke muziek in Moordrecht middels het organiseren van concerten met exposities door amateurs en professionals. In deze concerten kunnen naast muziek ook andere vormen van kunst aan de orde komen waaronder proza en poëzie.

telefoon: 
0182-374789
contactpersoon: 
Trudi Bos

Moordrechts Palet

De schildersclub, Het Moordrechts Palet komt één maal per week bij elkaar in het club gebouw van de muziekvereniging Kunst na de Arbeid.

adres: 

Sportlaan 5

2841 EB Moordrecht

telefoon: 
0182-373415
contactpersoon: 
Mevr. T. van Leeuwen

MOZ-Art

MOZ staat voor Muziek Onderwijs Zuidplas. De toevoeging Art geeft aan dat MOZ-Art een dynamische instelling wil zijn en ook verbindingen wil aangaan met andere muzen.

De stichting heeft ten doel het zonder winstoogmerk bevorderen van de muziekcultuur in de gemeente Zuidplas in het bijzonder het geven van muziek-  en dansonderwijs aan inwoners van de gemeente Zuidplas waaronder leden van muziekverenigingen in deze gemeente. Daar waar mogelijk worden de muzieklessen, m.n. voor de jeugd, in de dorpskernen aangeboden.

De muziekopleidingen van de muziekverenigingen Kunst na de Arbeid (KndA in Moordrecht) en De Kleine Trompetter (DKT in Zevenhuizen) worden door MOZ-Art verzorgd.

adres: 

Lesgebouw: Schubertstraat 50, 2912 VG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315462
contactpersoon: 
Mevr. Bastienne Prins, directeur

Mr. Mitch's Groove Sensation

Dit is de officiële website van Mr. Mitch’s Groove Sensation ft. the Sweet Lake City Horns, een swingende,  elfkoppige formatie die voornamelijk disco, soul en funk uit de jaren zestig en zeventig ten gehore brengt.

Onze zangeressen en zanger worden begeleid door de superstrakke Groove Sensation en verder omlijst door de spetterende Sweet Lake City Horns om zo uw bruiloft of ander feest op swingende wijze luister bij te zetten. Van het begin tot het einde van de avond zal de dansvloer gevuld zijn!

telefoon: 
06-14408159 - 0180-310703
contactpersoon: 
Dhr. M. Laan

Musica Quinta

Musica Quinta is een zanggroep uit Moordrecht, bestaande uit 8 personen. De zanggroep zingt veelal 4-stemmig, mogelijk oplopend tot 8-stemmig. Ze zingen zowel populaire muziek, als gospel en klassiek. Vereist is dat noten gelezen kunnen worden en dat zelfstandig gestudeert kan worden.

adres: 

 

 

telefoon: 
06-50413658
contactpersoon: 
Marga Ruygrok

Muziekerie, praktijk voor muziekles en muziektherapie

Muziek als therapeutisch middel.
Muziektherapie is een gerichte toepassing met muziek als middel om zo een bijdrage te leveren aan het welbevinden van een cliënt, of om het gedrag van een cliënt positief te beïnvloeden of te ondersteunen bij bijvoorbeeld ontwikkelings-problematiek.

Bij muziektherapie gaat het niet in eerste instantie om een goedklinkend resultaat maar om het bereiken van een voorop gesteld doel door middel van zelf actief meedoen en door te luisteren naar muziek. Bewustwording en verwoording van ervaringen zijn belangrijk in de therapie. De muzikale processen en ervaringen kunnen dan vertaald worden naar vergelijkbare ervaringen en processen in het dagelijkse leven van een cliënt.

adres: 

Uiterwaard 99

2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-374789
overig: 

Zie ook: Moordrecht klassiek wordpress.moordrechtklassiek.nl

Naakt op Linnen

Naakt op linnen maakt schilderijen met als basis een afdruk van het menselijk lichaam: lichaamskunst, body art.

Een unieke manier om jezelf te vereeuwigen.

adres: 

Middelweg 41

2841 LB Moordrecht

telefoon: 
06-52477744
contactpersoon: 
Elise Snoek
overig: 

Pinkst'Art 2014

Nederlands Pijpersgilde

Een fluit van bamboe maken? De methode die wij hanteren is uniek: de leerlingen bouwen een eigen fluit en leren er tijdens het bouwen op spelen. De fluit wordt steeds uitgebreider in omvang, er komt steeds een vingergaatje bij, en zo wordt stap-voor-stap de muzikale kennis uitgebreid.

Behalve landelijke cursussen van een weekend of een week zijn er ook over langere tijd gespreide cursussen op veel plaatsen in het land. Er zijn cursussen voor zowel kinderen als volwassenen en voor elk niveau.
Gevorderden die meerdere fluiten hebben gemaakt, spelen vaak in ensembles.

Informatie over de landelijke activiteiten vindt u onder activiteiten.
Voor de plaatselijke workshops en cursussen kunt u informatie krijgen bij een regiovertegenwoordiger (zie contacten).

adres: 

Muziekcommissie: Corry de Klepper

Schoolstraat 22

2912 CR Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-313806
contactpersoon: 
Corry de Klepper

New Coat of Paint

New Coat of Paint is… een 5-mens band met een breed repertoire van in meer of mindere mate naar eigen stijl bewerkte covers en een enkel eigen lied. De band heeft zijn basis in de regio Den Haag/Rotterdam.

In het bijzonder is de show van NCOP gericht op… Muziek- en Grand cafe’s, (kleine) theaters, recepties, bruiloften en openbare evenementen.

Het repertoire… bestaat uit pop, blues, soul, funk en jazznummers, die van een nieuwe laag verf zijn voorzien. Soms volstaat een licht vernisje, soms is het schuren, plamuren, gronden en aflakken geblazen. Inspiratie wordt uit het volledige wereldrepertoire gehaald, waarbij we –bijna- niets uit de weg gaan.

telefoon: 
06-14408159
contactpersoon: 
Menno Laan

Nieuwerkerks Vrouwenkoor

Het Nieuwerkerks Vrouwenkoor probeert een zo gevarieerd mogelijk repertoire neer te zetten. In de praktijk betekent dat, dat er afwisselend gewerkt wordt aan (licht) klassieke stukken en aan modernere werken (lichte muziek) of musicals. Ook voor de kerstperiode werken we met een mooi gevarieerd repertoire, zowel de klassieke kerstliederen als de echte kerst carols komen aan bod. En als we een mooi stuk tegenkomen dat niet in één van deze categorieën valt dan is het toch van harte welkom op ons repertoire! Het repertoire wordt regelmatig aangevuld met nieuwe muziekstukken zodat het voor de koor steeds een uitdaging blijft om aanwezig te zijn op de repetities.We presenteren regelmatig en met plezier een selectie uit ons repertoire aan publiek.

Vanaf augustus 2018 staat het koor onder leiding van Gerard Lange. Gerard Lange studeerde zang, piano en koor­directie aan de conserva­toria te Rotterdam en Den Haag. Hij heeft in de loop der jaren een reeks van koren onder zijn hoede gehad, variërend van kamer­koor tot oratorium­koor, waarbij hij een voorkeur aan de dag legde voor onbekende en weinig of nooit uitgevoerde koormuziek. Hij heeft ervaring in het leiden van diverse workshops voor zowel koor­zangers als dirigenten, jureerde bij concoursen, en was aktief met muziek voor en met verstande­lijk gehandi­capten. Thans is hij als docent muzikale vorming ver­bonden aan de Hogeschool Rotterdam en is hij dirigent van verschillende koren in de regio.

adres: 

Oefenavonden zijn op donderdagavond in Dianthus (Mezendaal in de recratiezaal), Nieuwerkerk aan den IJssel van 20.00 tot 22.00 uur.

telefoon: 
0180-312016 en 0180-315152

Oogstfeest

Of u nu jong bent of al wat ouder, de eerste zaterdag van september staat bij velen als eerste in de nieuwe agenda: Het Oogstfeest! Zo net na de (school)vakanties is het ieder jaar een gezellig samenzijn met en een weerzien van oude bekenden;
Oude tijden herleven. Dankzij de enthousiaste medewerking van heel veel vrijwilligers en de financiële bijdragen van veel bedrijven en de gemeente Zuidplas is het mogelijk u een gevarieerd Oogstfeestprogramma aan te bieden. Jaarlijks terugkerende attracties aangevuld met nieuwe elementen zorgen ervoor dat het Oogstfeest in Zevenhuizen herkenbaar, maar ook verrassend blijft. Dit alles georganiseerd door de stichting Oogstfeest.

 

adres: 

Dorpsstraat en directe omgeving in Zevenhuizen.

Op Moer, Moerkapelle

Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer is de thuisbasis voor verschillende verenigingen en stichtingen uit Moerkapelle. Nagenoeg alle verenigingen en groeperingen uit Moerkapelle zijn bij ons te gast voor hun activiteiten. Als veelzijdige culturele en sportieve ontmoetingsplaats, letterlijk en figuurlijk midden in de Moerkapelse gemeenschap, is Op Moer niet meer weg te denken.

Onze zalen zijn uitermate geschikt voor de sportieve- culturele- en muzikale evenementen, vergaderingen, congressen en cursussen. Ook het vieren van jubilea, (verenigings)feesten, recepties en thema-avonden behoort tot de mogelijkheden.

adres: 

Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer, Raadhuisstraat 40, 2751 AW Moerkapelle

telefoon: 
079-5931569
contactpersoon: 
Wilma Hertog (06 - 19 00 98 38)

Open Atelier

De stichting Open Atelier stelt ruimte ter beschikking aan mensen die creatief bezig willen zijn en elkaar willen inspireren door middel van nieuwe technieken en workshops.

adres: 

Locatie: De Batavier

Batavierlaan 4

2912 PK Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-319642
contactpersoon: 
Mevr. L. Kool-Gaemers

Oudheidkamer Moordrecht

Oudheidkamer ‘Het Weeshuis’ is de thuisbasis van de Historische Vereniging Moordrecht. De Oudheidkamer herbergt een uitgebreide collectie voorwerpen, kunstwerken, boeken, tijdschriften, kranten en andere documenten uit de geschiedenis van Moordrecht.

Bezoekers kunnen de collectie elke tweede zaterdag van de maand van 13:30 uur tot 16:30 uur bezichtigen. De toegang is gratis, maar een gift is uiteraard van harte welkom. Zie ook Historische Vereniging Moordrecht.

adres: 

Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht. Ingang achterzijde

Oudheidkamer Nieuwerkerk

In 1992 startte de Historische Vereniging Nieuwerkerk met een Oudheidkamer in een deel van de stal van de 17de eeuwse monumentale boerderij Nooitgedacht, gelegen bij de Capelse grens, die Zuidplas op een fragment van de topografische kaart wat dikker aangaf. Intussen zijn de gehele stal, het tussendeel van de boerderij, twee hooibergen, een deel van het erf en diverse objecten daarop bij de expositie betrokken. De entourage is bijvoorbeeld gewild voor trouwfoto’s. Het gaat om een lokale Oudheidkamer.

adres: 

Locatie: 's-Gravenweg 6a

2911 CG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-312228
contactpersoon: 
Dhr. Adri den Boer, secretaris

Piet Kouwenhoven, schilder

Piet Kouwenhoven woont en werkt in Bleiswijk, zijn stijl van werken is te omschrijven als dynamisch realistisch met veel kleur. Piet gebruikt diverse materialen zoals aquarel, acryl en olieverf en werkt zowel op doek als board. Sinds kort werkt hij ook drie dimensionaal in de vorm van beeldjes van acryl-gel, ook hier weet hij een dynamisch beeld neer te zeten. Leuk is dan ook de combinatie om een thema zowel op doek als in beeldvorm te zien.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag heeft Piet zich ontwikkeld als schilder waarbij de mens en zijn beweging in de breedste zin van het woord wordt vertaald op het doek. Naast zijn vrije werk werkt Piet ook in opdracht. Schilderijen van Piet zijn zowel te koop als te huur.

Piet is verbonden aan De zeven Muzen in Zevenhuizen

adres: 

Adelaar 8, 2665 BM Bleiswijk

telefoon: 
06-55507951
contactpersoon: 
Piet Kpuwenhoven

Piet Smal, Schilderen, tekenen

Piet Smal, geboren op 20 oktober 1959 in West Friesland, in het Westland opgegroeid en uiteindelijk in de Zuidplas beland.

Het liefst werk ik met houtskool op papier. Houtskool is een goudeerlijk medium waar je schitterende effecten mee kunt behalen. Het is ook onverbiddelijk, vaak gaat het volledig anders dan wat het plan was en vandaar weer verder gaan is de grootste uitdaging. Dan begint de echte worsteling. Uiteindelijk wordt het resultaat ook voor mij altijd weer een verrassing.

Het werken met acrylverf is van een heel andere orde. Hier komt het werken met kleuren om de hoek kijken. Met kleur kun je alles nog meer uitdrukking geven, hier moeten vaak de keuzes gemaakt worden, omdat het werken met kleur veel sprekender is zijn de effecten ook groter. Mijn werk heeft uiteindelijk het model als uitgangspunt. Of het blijft bij een realistische weergave of een vrije uitwerking daarvan is afhankelijk van de inspiratie.

Of het model een gezicht, lichaam of landschap is, is daarin niet van belang.

Mijn werk maak ik vaak in series tot dat ik er voor mijn gevoel helemaal klaar mee ben.

Daarna komen er na verloop van tijd vanzelf weer nieuwe ideeën op. Ik hoef daar niks voor te doen. De echte inspiratie is laat gekomen maar niet meer overgegaan tot op de dag van vandaag en ik verheug me erop dat dit nog wel even doorgaat, ik kan niet meer terug!

overig: 

Pinkst' Art 2017

Pinkst-Art

Pinkst'Art is een jaarlijks terugkerende kunstmanifestatie in de Zuidplas en vindt altijd plaats in het Pinksterweekeinde. Kunstenaars nodigen u uit in hun atelier en expositieruimtes!

Pinkst'Art is een activiteit van de Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ).

overig: 

Zie SBKZ sbkzuidplas.nl

Pistache

Salonorkest Pistache bestaat uit amateurs uit de regio.  Pistache speelt tango's, folkloristisch getinte stukken, marsen et cetera. De akoestische muziek leent zich uitstekend voor achtergrondmuziek.

Op het muzikaal menu van Pistache staat de amusementsmuziek van vroeger, vergelijkbaar met het repertoire van het orkest van Adré Rieu. Het is de muziek die klonk aan boord van de Titanic, in vooroorlogse restaurants en cafés en in bioscopen met stomme films. Uit deze rijke historie speelt het orkest in ieder geval tango’s, zigeunermelodieën en Weense klassiekers.

Pistache heeft in de 29 jaar van haar bestaan opgetreden in binnen- en buitenland en bestaat uit muzikanten uit Gouda en omgeving. Gerard Spijkerman, een van de musici van Pistache, is voorzitter van Kunst na de Arbeid, de muziekvereniging uit Moordrecht.

adres: 

 

contactpersoon: 
Gerard Spijkerman

Pixana, Audiovisuele producties

Op 17 mei 2005 is, op initiatief van Ed Diersmann en Robert Bleekrode, twee in Moordrecht woonachtige leden van de Stumpfl Gebruikers Groep (SGG), een regionale werkgroep opgericht, die zich richt op het maken van analoge en digitale audiovisuele producties. Daartoe hebben zij een cirkel van 25 km. om hun woonplaats getrokken en leden van de Stumpfl Gebruikers Groep en leden van de Nederlandse Vereniging voor Geluids- en Beeldregistratie (NVG), binnen die cirkel, gevraagd of zij aan een dergelijke werkgroep wilden deelnemen.
Door het aantal leden van de werkgroep te beperken tot circa 16 wordt de directe betrokkenheid van de leden bij de werkgroep verhoogd. Op dit moment nemen 16 personen deel aan de werkgroep.

De doelstellingen van de werkgroep zijn:

  • elkaar stimuleren tot het maken van (nog betere) presentaties
  • het uitdragen van de gemeenschappelijke hobby, door het geven van presentaties in de regio voor een "breder" publiek
contactpersoon: 
Ed Diersmann

Platform Mooi Zuidplas

Het Platform Mooi Zuidplas is een samenwerkingsverband van verschillende instanties die betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de Zuidplaspolder e.o. op het gebied van planologie, flora en fauna, milieu en cultuurhistorie.

Pokomotions

Popkoor Pokomotions uit Moordrecht brengt aantrekkelijke muziek voor een groot publiek, ten gehore gebracht door ca. 35 enthousiaste zangers en zangeresen, o.l.v. Maria de Bruin.

Onze uitgangspunten zijn: gezelligheid, saamhorigheid en kwaliteit. Een groot aantal van onze leden draagt zijn of haar steentje bij in één of meerdere commissies.

Het repertoire bestaat uit popsongs van alle tijden, geschikt gemaakt voor koorzang en passend bij iedere gelegenheid. Een kleine impressie is hier te vinden.

adres: 

Zalencentrum de Zespunt, Molenlaan te Moordrecht, elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Popkoor S1Voice

Popkoor "S1VOICE" (lees as one voice) uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Popkoor S1Voice uit Nieuwerkerk aan den IJssel, opgericht in oktober 2006 is een onderdeel van het Charles Vermeer Zanginstituut.
Voor het koor staat Celina Schrotz die met veel enthousiasme S1Voice leidt. 
Het koor telt inmiddels 100 leden, de jongste is 24 en de oudste 82. Daar kun je uit opmaken dat het zingen van popnummers tijdloos is.
S1Voice is een gezellig koor waar lekker met elkaar zingen en genieten voorop staat.
Wil je meer weten over S1Voice, kijk dan op onze website.

S1Voice is een onderdeel van het Charles Vermeer Zanginstituut waar meer informatie te vinden is over de koren in de regio www.charlesvermeer.nl

adres: 

Muziekschool Moz-Art, Schubertstraat 50 te Nieuwerkerk aan den IJssel,

Elke dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur m.u.v de schoolvakantie.

telefoon: 
06-21429752

Popschool The Fox

De culturele vereniging Hotel Vos in Zevenhuizen is gestart met een popschool. De popschool richt zich op de popmuziek.
Er zijn lessen in zang, gitaar en toetsen en drums. De lessen worden gegeven door docenten die aan de popacademie geschoold zijn. Popschool The Fox biedt via BRAins 2 cursussen aan.
De lessen zijn in een studioachtige ruimte. Alle audioapparatuur is aanwezig: gitaar, keyboard, drums, microfoons, geluidsversterkers, mengpaneel. Er wordt gebruik gemaakt van audiovisuele middelen: geluidsbanden, internet, Youtube, beamer.
In de schoolvakanties zijn er geen lessen.

adres: 

Nordelijke Dwarsweg 2

2761 GA Zevenhuizen

contactpersoon: 
Dhr. B.W.J. Verbakel

Progfrog

Progfrog is een initiatief van 2 oud bestuursleden van jeugdsoos TAVERNA, later opgegaan in S.O.J.N, Stichting Open Jeugdwerk Nieuwerkerk a/d IJssel, hierna Jeugdwerk Zuidplas en tegenwoordig Welzijn Zuidplas, met als thuisbasis gebouw ’t Blok. ProgFrog organiseert sinds september 2010, maandelijks op een zondagmiddag een concert van 1 of 2 Progressieve Rockbands in ’t Blok (Non Profit). Progfrog krijgt geen subsidie, wel werken wij met sponsors (eigenlijk een groepje vrienden en kennissen die de progrock een warm hart toedragen) De entreegelden gaan volledig naar de bands als onkostenvergoeding. De deur gaat normaliter om 14.00 uur open en de toegangsprijs is in de meeste gevallen 12,50 ( in de vvk 2,50 euro korting ). Kinderen tot 16 jaar mogen onder begeleiding van tenminste 1 ouder gratis naar binnen.

Foto’s van eerdere optredens op: http://www.hanskorbee.nl/Albumlinken%20Progfrog.htm

Ralph Noordam, Fotografie

overig: 

Pinkst' Art 2017

Remco Mackenbach, Schilderijen, Tekeningen, Mixed Media

adres: 

Kerkpad 71, 2912 XG Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-317298
contactpersoon: 
Remco Mackenbach
overig: 

Pinst'Art

Rien van der Linde, schilderijen

"In mijn werkzame leven als interieurarchitect heb ik altijd veel met kunst te maken gehad. Kunst toepassen,bekijken en beleven. En dan nu zelf maken.

Het is boeiend en ontspannend. Met diverse cursussen en workshops ben ik mij verder aan het ontwikkelen. Mijn voorkeur is: Onderwerpen abstraheren en expressief weergeven.

De voorkeur ligt bij landschappen en architectuur. Acryl, Medium en Aquarel zijn de technieken die ik toepas in de meeste van mijn schilderijen".

Rien van der Linde, 1943

adres: 

Rien van der Linde, Reigershof 6, 2751CV Moerkapelle

telefoon: 
06-53950030
contactpersoon: 
Rien van der Linde

River Bigband

Zin in een Jazz experience? Ervaar onze vibe en kom luisteren of meespelen!

De River Bigband is een swingende band met enthousiaste amateur muzikanten uit de hele regio. De band kent een traditionele bigband-formatie, met een complete rhythm-sectie en een zangeres, die swingende nummers en ballads zingt.
Wij spelen zowel jazz uit de ‘roaring twenties’ als Swing en Latin.
Maak van een evenement een feestje! Wij spelen op bedrijfsfeesten, recepties, jubilea, bruiloften etc. Eventueel met een kleinere combobezetting.

De band staat onder leiding van professional David Rockefeller en wil groeien naar een bezetting van 16 tot 20 muzikanten, vooral trompetten en trombones zijn hartelijk welkom.

Muzikanten die geïnteresseerd zijn in de River Bigband dagen wij uit!!
Welke drummer durft de uitdaging aan de band op te zwepen???
Welke trompettisten gaan de uitdaging van een spetterende solo niet uit de weg???
Welke trombonisten kunnen de uitdaging van een fikse stem in het lage register aan???

telefoon: 
06-53755952
contactpersoon: 
Trudy Hess

Rob van der Wiel, sieraden, objecten

"Ik maak nu sieraden en kleine en grotere objecten van goud, zilver, titanium, messing, aluminium en roestvrijstaal.
Inspiratie genoeg. Wat te denken van de natuur. Ook kijken naar anderen en de omgeving om je heen leveren mooie kunstwerkjes op. Iedere juwelier en zilversmids in het land en er buiten moest ik zien.
Oude sieraden in volle glorie herstellen of omwerken is dankbaar werk. Sieraden zijn vaak heel persoonlijke bezittingen en onderdeel van iemands diepste emotie, maar vaak niet meer draagbaar. Ik geef ze hun oude glorie weer terug met een “upgrade”, in gezamenlijk overleg, zodat hun bezitters ze weer met trots kunnen dragen."

contactpersoon: 
Rob van der Wiel
overig: 

Pinkst'Art 2014

Robert Bleekrode, fotografie, audiovsuele voorstellingen

"Twee vormen van fotografie boeien mij. De eerste is de traditionele fotografie. Elk beeld moet zijn eigen verhaal vertellen.
Jaren geleden kreeg ik belangstelling voor een andere vorm van de fotografie: audiovisuals. Ik begon met twee diaprojectoren, een multispoor cassettedeck en een zelfgebouwd stuurapparaat. Zo kon ik beelden en audio combineren in voorstellingen waarin beeld en muziek elkaar aanvullen. De nieuwe HD-beamers maken het mogelijk shows met hoge kwaliteit in grootbeeld te projecteren."

adres: 

Uiterwaard 85

2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-379975
contactpersoon: 
Robert Bleekrode

Rolschaatsvereniging Rolling´90

Rolling’90 heeft als thuisbasis Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer te Moerkapelle. In één gebouw bevinden zich daar een sportzaal, kegelbanen, bar/eetcafé de Wilde Veenen, vergaderruimtes en natuurlijk een partyzaal.

In december 1990 organiseerde de vereniging haar eerste “Wintershow” met de naam Winterwonderland. Het enthousiasme van zowel leden, hun ouders als dorpsgenoten heeft de club ertoe aangezet om dit elk jaar te gaan doen. Zo groeide een traditie. Één maal werd er een show verreden in April maar verder week men niet meer af van de maand december.

adres: 

Trainingslocatie:

Sport, Party en Kegelcentrum Op Moer

Raadhuisstraat 40

2751 AW  Moerkapelle

contactpersoon: 
Angela de Jong, secretaris

Ron van Savoijen, Beeldend kunstenaar, Art & Metal

"Al vroeg heb ik geleerd om met mijn handen creatieve dingen te maken van vaak waardeloos materiaal. Ik koos om in de techniek verder te studeren.
De mens en techniek inspireren mij. Vooral in relatie tot de emotie die verband houdt met de keuzes die mensen maken. Ik ben op latere leeftijd begonnen met schilderen vanuit die inspiratie en vanuit mijn gevoel. Daarom ben ik allerlei soorten metalen in mijn schilderijen gaan gebruiken.
Ik heb een aantal jaren schilderles gehad van Bert Vernooy uit Capelle a/d IJssel. Hier heb ik geleerd spanning en abstracte elementen in mijn composities te brengen. Na verloop van tijd zijn mijn composities een samenspel van spannings-, kleur- en metaalelementen geworden."

contactpersoon: 
Ron van Savoijen
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Sandra Simonis, figuratieve beeldende kunst

BarteSante richt zich vooral op het aanbieden van figuratieve beeldende kunst. In eerste instantie gaat het daarbij om beelden van de beeldhouwster Alexandra (Sandra) Simonis. Actuele thema’s zijn torso’s, zowel realistisch als semi-realistisch, en organische groeivormen waarin elementen uit de Art Deco en Jugendstil herkenbaar zijn. Sandra werkt in diverse materialen zoals mergel, albast, marmer en keramiek. Het accent ligt momenteel vooral middelgrote beelden in brons en keramiek.

telefoon: 
06-52287329
contactpersoon: 
Sandra Simonis

Saskia Hoeboer, Fantasy Art

"Sinds 1988 maak ik poppen van  diverse polymeerklei soorten, en de laatste jaren voornamelijk elfen en sculpturen. Voordat ik begon met poppen maken, heb ik vele jaren bij een juwelier gewerkt.

Ik was altijd al geïnteresseerd in mineralen. Al van kleins af aan, verzamelde ik deze stenen. Mijn vader bracht er zo nu en dan één mee. Daarnaast ben ik ook altijd creatief bezig geweest, en was altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De mineralen worden als basis gebruikt en daarna begin ik te boetseren. Ik boetseer rechtstreeks op de steen. De combinatie van de elfjes met de mineralen is heel bijzonder.
Ook heb ik een aantal jaren aan zilversmeden en beeldhouwen gedaan. Sinds een aantal jaren hou ik me ook bezig met fotografie geweldig om te doen !
Mijn werk wordt nu in diverse landen verkocht en geëxposeerd en zo nu en dan verkoop ik mijn werk op een beurs of expositie."

adres: 

Fonteinkruid 10

2914 BH Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-321157
contactpersoon: 
Saskia Hoeboer-Giesen

Singend Goetje

De ongeveer 20 leden van dameskoor Singend Goetje uit Zevenhuizen brengen niet alleen Nederlandse volksmuziek ten gehore maar ook licht klassiek, popmuziek en musical liederen. Tijdens de optredens in onder andere bejaardentehuizen worden de liederen door het koor verpakt in een stukje theater.

telefoon: 
0180-632829

Sootjevisch

Viswijvenkoor Sootjevisch uit Zevenhuizen is een gezellig koor bestaande uit 40 zingende vrouwen onder leiding van dirigent: Madeleine Broertje

Ons repertoire bestaat voor het grootste gedeelte uit liedjes over de zee en traditionele oud Hollandse liedjes. De liedjes worden in een meerstemmige zetting en ritmisch gezongen waardoor het geheel goed in het gehoor ligt. De "viswijven" zijn daarbij veelal gekleed in originele kleurige klederdracht afkomstig uit diverse vissersplaatsen.

Tijdens het zingen worden wij instrumentaal begeleid door een combo bestaande uit bestaat uit 4 dames.  
 

 

 

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen

telefoon: 
06-41903842
contactpersoon: 
Gonny Jansen, secretaris

Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ)

Het belang van extra focus op beeldende kunst binnen de gemeente Zuidplas is een goede zaak. De stichting SBKZ beoogt specifiek de bewoners van de gemeente Zuidplas kennis te laten maken en nemen van de hedendaagse beeldende kunst in al haar verschijningsvormen, met name het werk van kunstenaars uit de gemeente Zuidplas. Tevens zal het samenbrengen van individuele kunstenaars worden bevorderd.

Het is de bedoeling dit doel te verwezenlijken door het organiseren of laten organiseren van onder andere: Exposities (zoals Pinkst’Art en bedrijfsexposities), Kunstuitleen mogelijk maken, Lezingen, Kunstborrels en het verwerven en beschikbaar stellen van kennis en know how.

contactpersoon: 
Dhr. Henk ten Hoopen, voorzitter

Stichting Cantare Con Piacere

De stichting Cantare Con Piacere te Nieuwerkerk aan den IJssel biedt zangtalent een podium om op te treden. De stichting organiseert muzikale themadagen, muziekproducties en workshops.

adres: 

Zeemanstraat 1, 2912 BK Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-23640068
contactpersoon: 
Jos Vlietstra

Stichting Evenement Nieuwerkerk

Stichting Evenement te Nieuwerkerk aan den IJssel heeft ten doel het organiseren, stimuleren en coördineren van evenementen op onder andere feest- en gedenkdagen en bij andere bijzondere plaatselijke gebeurtenissen in Nieuwerkerk aan den IJssel, gemeente Zuidplas, en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Zo wordt jaarlijks de vlootschouw georganiseeerd met muzikale omlijsting.

Stichting Molen Kortenoord

Korenmolen Windlust, waarvan de historie teruggaat tot 1586, maalde eeuwenlang trouw het graan voor klanten in Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken. Eigenlijk is ze nooit echt weg geweest, alleen stond ze bijna 50 jaar, zonder wieken en kap en steeds meer vervallen en verwaarloosd, aan het Kortenoord, en daardoor iets minder zichtbaar aanwezig. Half in de dijk verdwenen en een beetje scheef deed ze dienst als graansilo. Maar gelukkig werd Windlust in volle glorie hersteld. De molenstomp en “bijgebouwen” (graanmaalderij) werden op 4 januari 1999 door de Stichting Molen Kortenoord “in oprichting” aangekocht.

Dankzij de medewerking van Rijk, Provincie, Projectgroep Hollandsche IJssel, Gemeente, Rijksmonumentendienst, Hoogheemraadschap Schieland en tal van sponsors, donateurs en vrijwilligers, werd in vijf jaar en 5 maanden tijd Korenmolen Windlust in oude luister hersteld. Op 20 mei 2005 werd het molencomplex, bestaande uit de korenmolen, het molenaarshuisje, Dagcentrum Korenaer met theeschenkerij, werkplaats en bakkerij (voor cliënten met een verstandelijke beperking), onder grote belangstelling officieel geopend.

adres: 

Korenmolen Windlust en Dagcentrum Korenaer zijn gevestigd aan:
Kortenoord 3, Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Robert Rosbergen, secretaris

Stichting Orgelcultuur Zuidplas

In de kerken van Nieuwerkerk a.d. IJssel,Moerkapelle, Moordecht, Oud Verlaat en Zevenhuizen staan een tiental heel verschillende orgels, waarvan enkele zelfs van historische waarde. De Stichting Orgelcultuur Zuidplas (SOZ) organiseert jaarlijks in ieder dorp een concert op een van de orgels,dikwijls samen met muziek met andere instrumenten. Op die manier wil de SOZ het orgelbezit in Zuidplas onder de aandacht brengen aan een breed publiek en de orgelcultuur bevorderen.

adres: 

Wilgenlaan 20, 2761 TM Zevenhuizen.

contactpersoon: 
Rob van Esseveldt
overig: 

Facebook: Orgelcultuur Zuidplas 

Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle

Op 12 december 1984 is de Stichting "Oud Zevenhuizen-Moerkapelle" opgericht. Het werkgebied van de stichting omvat de voormalige gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle met de kernen Oud Verlaat, Zevenhuizen en Moerkapelle.
De stichting wordt beheerd door een aantal bestuursleden en heeft momenteel ongeveer 1000 donateurs. De stichting is daarmee één van de grootste oudheidkundige organisaties in de regio, zeker waar het om de plattelandsgemeenten gaat.

Om de belangstelling voor de geschiedenis van Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat levend te houden en het erfgoed te bewaren, ontplooit de Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle diverse activiteiten voor en met haar donateurs. Eén maal per maand is het Historisch Centrum "Ons Verleden" voor het publiek geopend.

adres: 

Tweemanspolder 15, 2761 EE, Zevenhuizen (ZH)

telefoon: 
079-5932906
contactpersoon: 
Dhr. A. Brugmans, secretaris
overig: 

Historisch Centrum: Tweemanspolder 15, 2761 EE Zevenhuizen

Stichting Steenovens Klein Hitland

De Steenovens in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn een nieuwe fase in hun leven begonnen. Na een rijke historie zijn de steenovens nu gerestaureerd, zodat ook de toekomst er weer mooi uitziet voor deze bouwwerken. Grootse plannen voor nieuw gebruik van de ovens worden op dit moment gesmeed.

De stichting stelt zich ten doel: 1. De Steenovens Klein Hitland te behoeden voor verval,  2. Het Steenovencomplex in gebruikt te (laten) nemen voor en door activiteiten, 3. Een scenario ontwikkelen om in het Steenovencomplex studio's  werkplaatsen te creeeren voor bedrijfsmatig gebruik.

Help mee onze activiteiten te doen slagen. Bestuur:

Theo de Vlaming: voorzitter, docent/coördinator/bestuurder kunst en cultuur, internationalisering, sport,  Marie José Schrage: financiën en secretariaat, Juriste, bestuurder sociale en andere projecten,  Leo Bredie: lid: portefeuille gebouwen en activiteiten, hoofd Monumentenwacht Zuid Holland, Wilco van Hoogdalem:lLid, onderhoud en activiteiten.

adres: 

Locatie: Klein Hitland 9 , 2911 BR Nieuwerkerk aan den IJssel

contactpersoon: 
Theo de Vlaming, voorzitter

Stichting Torenmuziek Moordrecht

De Stichting Torenmuziek Moordrecht is opgericht om de restauratie en uitbreiding van het carillon, in zomer 2011, in goede banen te leiden. Doel van de Stichting is het carillon een centrale plaats in het culturele leven van Moordrecht te geven. Het resultaat is een carillon met 38 klokken, bespeeld vanaf een origineel stokkenklavier met pedalen, gebouwd in een sjieke cabine en geplaatst in de toren van de Dorpskerk in Moordrecht.

De Stichting Torenmuziek Moordrecht bestaat uit afgevaardigden van de Gemeente Zuidplas, de Historische Vereniging Moordrecht, de Harmonievereniging Kunst na de Arbeid, de Dorpskerk, de ondernemers van Moordrecht en de beiaardier van Moordrecht.

telefoon: 
06-53656167
contactpersoon: 
Ron Gast

Stichting V.E.D.J.

St.VEDJ is een vrijwillige organisatie die bestaat uit een grote groep dorpsgenoten.  Zij zetten zich alle belangeloos in. 

St.VEDJ onderscheid zich van andere jongeren organisaties door de leden en de jeugd centraal te zetten en niet voor eigen gewin te gaan. St.VEDJ speelt in op de vraag en de wens en niet op externe status. St.VEDJ is geboren op 28 juli 2004 

Doelstelling van stichting V.E.D.J. 

  • Het organiseren van activiteiten voor en door jongeren 
  • Het bieden van een ontmoetingsmogelijkheid 
  • Het ondersteunen van het vinden van een plaats in de samenleving 
  • Het bevorderen van groei naar zelfstandigheid Het leren dragen van verantwoordelijkheid Het bevorderen van sociale binding en participatie van jongeren, uitgaande van de eigen jongerencultuur 

Naast Explosion Streetdance en de DanceParade is VEDJ ook bekend door de buitenlandse excursies gerelateerd aan W.O. II

adres: 

 Vrijheidslaan 40, 2912EB, Nieuwerkerk aan den IJssel

 

telefoon: 
06-14606126
contactpersoon: 
Jaqueline van Gelderen

Studio Gijsbert van Oosten, schilderijen, beeldhouwen, brons

In memoriam ‘Loslaten is ook ’n kunst!’

"Gijsbert van Oosten (9-8-1933 – 8-3-2012) was iemand die steeds zijn grenzen verkende en zich in zijn creatieve proces altijd vernieuwde. Een ieder die hem heeft gekend, verliest met zijn heengaan een groot inspirator. Zijn eeuwige optimisme en aanstekelijke enthousiasme waren voor velen een voorbeeld. Deze mooie karaktereigenschappen van Gijsbert komen ook op bijzondere wijze tot uitdrukking in zijn beelden en schilderijen."

Architectuur is een gebonden kunst waarbij je tracht een zo groot mogelijke vrijheid te vinden. Beeldhouwen en schilderen kun je in volledige vrijheid beoefenen, toch leg je jezelf daarbij steeds weer beperkingen op waardoor er een gevecht ontstaat tussen je vrijheid en een door je zelf gekozen gebondenheid. Bij ieder onderhanden zijnd beeldhouw- of schilderwerk ben je er van overtuigd dat ditmaal de vrijheid zal overwinnen, doch steeds weer blijkt dat het niet gelukt is en er weer een nieuwe uitdaging wacht.

Voor bezichtiging van de werken van Gijsbert dient vooraf een afspraak gemaakt te worden.

adres: 

Asserstraat 11

2912 BA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
06-28471326
contactpersoon: 
Christel van Spengler-van Oosten

Susan Broman, schilderen, polyester art

Susan heeft haar studie Bedrijfskunde afgerond, maar haar liefde voor kunst heeft het gewonnen van het bedrijfsleven. Sinds 2006 heeft zij een Atelier in Moordrecht, diverse opdrachten uitgevoerd en is zij volledig met het maken van kunst bezig.

Daarnaast geeft zij workshops in het schilderen en zijn er in haar atelier leuke kinderfeestjes te beleven. 

adres: 

Atelier: Zuidbaan 545

2841 Moordrecht

telefoon: 
06-17551630
contactpersoon: 
Susan Broman
overig: 

Pinkst'Art 2014

Symfonie Orkest Midden Holland

Het Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) staat onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid en is een leuk, jong en ambitieus orkest waarin vergevorderde amateur-muzikanten worden ondersteund door jonge studerende en/of professionele musici. Met out-of-the-box concerten brengen we een breed repertoire en onderscheiden we ons in de samenwerking met andere kunstdisciplines waaronder theater, film, dans en poëzie. Regelmatig spelen we op bijzondere locaties zoals Paradiso in Amsterdam of de Noorse Kerk in Rotterdam. Gevarieerd en vernieuwend!

Sinds eind 2014 is het SOMH een stichting waarbij ook enkele orkestleden zitting hebben in het stichtingsbestuur.

De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 22.15 in Nieuwerkerk ad IJssel.

adres: 

 

 

contactpersoon: 
Anita Flach (secretaris)
overig: 

Bekijk ook ons profiel op Facebook en LinkedIn

Tekenatelier Zomerland

Tekenen en schilderen vanuit het hart. Praktijk voor creativiteit en innerlijke groei. Teken- en schildercursussen voor kinderen en volwassen. En er wordt ook tekentherapie voor kinderen en volwassenen gegeven.

TekenAtelier Zomerland is een plek waar je fijn beeldend bezig kan zijn. Vooral het met plezier creëren en ontdekken van je eigenheid daarin is belangrijk. De rest volgt als vanzelf. In TekenAtelier Zomerland kan je je creatief, maar ook innerlijk, verder ontwikkelen. Of gewoon ontspannen bezig zijn. Ervaring is niet nodig.

adres: 

Emmy Verkerke, Waterschapsweg 4, 2911 CN Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-315159
contactpersoon: 
Emmy Verkerke

Teuneke Beusink

"Ik ben aantal jaren bezig met schilderen. Ik ben begonnen met aquarelleren. Daar ben ik nu niet meer mee bezig. Werken met acryl vind ik nu een hele uitdaging. Daar kan je verschillende dingen mee doen. Van realistisch tot abstract en met allerlei materialen in het schilderij verwerkt. Ik maak nu voorzichtige uitstapjes naar olieverf. Het hangt helemaal van mijn bui af waar ik me bezig houd. Ik ben een paar jaar geleden bij een schilderclub gegaan. Ik vind het heel leuk om met andere mensen te schilderen. Je komt aan nieuwe ideeën, en je kunt elkaar inspireren. Elke keer probeer ik wat anders uit. De ene keer realistisch, dan weer abstract. Of daar iets daar tussen in."

overig: 

Pinkst'Art 2014

The Rednecks Country Line Dancers

 De Rednecks Country Line Dancers uit Zevenhuizen is een club die in 1996 uit vriendschap is ontstaan. Een groepje vrienden die 1x per week dansten, wilden gezamelijk verder als linedanceclub. De oprichters dansten al geruime tijd bij andere grote dansclubs.

Naast het line dansen spreekt vooral gezelligheid, ontspanning en plezier ons aan. Regelmatig gaan we met een aantal leden in andere dorpen of op evenementen dansen.

adres: 

Koos Kreft

Knibbelweg 41

2761 JE Zevenhuizen

Oefenlocatie: Duivenlokaal

Nijverheidscentrum 50

2761 JP Zevenhuizen

telefoon: 
0180-632630
contactpersoon: 
Dhr. Koos Kreft

Theater Swanla

Het theater in Dorpshuis Swanla biedt ruimte aan 200 toeschouwers en is voorzien van de nodige technische snufjes om uw voorstelling tot een succes om te dopen.

In Theater Swanla hebben we voorstellingen die zijn georganiseerd en worden uitgevoerd door toneelverenigingen en -gezelschappen. Daarnaast zijn er ieder theaterseizoen een aantal voorstellingen van bijvoorbeeld cabaret en bands.

De afgelopen 10 jaar is het Theater Swanla menigmaal het toneel geweest van landelijk bekende bands en cabaretiers. 

 

adres: 

Burgemeester Klinkhamerweg 86

2761 BJ Zevenhuizen

telefoon: 
0180-631989
contactpersoon: 
Dhr. Fred de Kreek, beheerder

Theater voor Iedereen (TVI)

Theater Voor Iedereen (TVI ) is een theatergroep door iedereen en voor iedereen, die jaarlijks theaterproducties en musicals uit eigen hand maakt. Zowel script,kostuums,muziek en decor worden door de stichting zelf bij elkaar gebracht. Sinds onze oprichting in 2011 hebben wij als doel spelers uit verschillende dorpen van de zuidplas samen te brengen en samen te laten werken om een prachtige voorstelling neer te zetten.

Heb je altijd al mee willen spelen in een musical en lijkt het je leuk om mee te doen aan onze volgende productie?

Neem dan contact met ons op!

adres: 

Watermunt 3, 2841 SN Moordrecht

telefoon: 
06-41882643
contactpersoon: 
Dhr. P. Blonk, voorzitter

Theaterhuis 010

Theaterhuis010 is een organisatie in theatrale ondersteuning. Deze theatrale ondersteuning is de core business van Theaterhuis010. Hieronder verstaan we het uitvoeren van een regie, het geven van lessen en het ondersteunen en uitvoeren theatrale concepten en acts. Naast de theatrale ondersteuning maakt Theaterhuis010 ook zelfstandig producties. Dit gebeurt zowel op het commerciële als sociaal-culturele vlak.

Al deze activiteiten van Theaterhuis010 gaan de verbinding aan met de partner of de omgeving.

Grote ontdekkingen en verbeteringen zijn altijd het gevolg van de samenwerking tussen vele denkvermogens. Alexander Graham Bell

Theater in zijn vele facetten kan het publiek laten zien en  laten ervaren wat geen ander medium kan. Van lachsalvo’s tot en met timide stiltes. Theater  om met het publiek en de regio een idee, concept of ervaring te delen. Wij gaan een verbinding aan met elkaar. Deze verbinding aangaan is dan ook wat Theaterhuis010 kenmerkt in haar producties en projecten.

telefoon: 
06 13359462
contactpersoon: 
Sander van den Brink

Tineke Geurts, schilderijen, workshops

adres: 

Burg. van Heugtenlaan 95, 2911 HA Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-325750
contactpersoon: 
Tineke Geurts

Ton Pet, Tekenen, schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Trudi Bos, Glaskunst

adres: 

Uiterwaard 99

2841 BL Moordrecht

telefoon: 
0182-374789
contactpersoon: 
Trudi Bos

Turf

In 2009 is de Stichting opgericht om de Musical Turf op de planken te brengen in het kader van het ontstaan van de gemeente Zuidplas (ZH). Sindsdien is tevens het toneelstuk De Ingebeelde Zieke (november 2011) uitgevoerd en de familievoorstelling Minoes (maart 2013). 

De nieuwste productie van Stichting Turf is "Lang Leve de Koningin" naar het boek van Esmé Lammers. Dit verhaal zal door regisseur Esther Erdtsieck-Blaaser worden bewerkt tot een musicalscript met liedjes uit "Ja zuster, nee zuster". Ina Bannink zal het instuderen van de liedjes voor haar rekening nemen. De voorstellingen zijn uitgevoerd op 11, 12 en 13 april 2014.

adres: 

Oefenlocatie: Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen.

Uitvoeringen in theater Swanla.

contactpersoon: 
Harmen Witkamp

Vera Maguire, Keramiek

In 1998 begon ze met keramiek op het Ventura College in California bij docent Myra Toth en in 2000 startte ze haar eigen atelier nadat ze keramiek-opleiding in Gouda met succes had afgerond.

adres: 

Begoniaveld 33

2914 PB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-322147
contactpersoon: 
Vera Maguire

Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied

Deze vereniging is opgericht op 17 september 1991 en heeft als doel: 'het verrichten van al datgene wat in het belang is of kan zijn van de Molenviergang in de Tweemanspolder te Zevenhuizen en van de molens in het Rottemerengebied in het algemeen.'

Op deze website vindt u informatie over de prachtige molens die u  in het Rottemerengebied kunt vinden. De foto's en verhalen bieden u een 'kijkje' achter de schermen en de wandel / fietsroutes op deze website kunt u downloaden en laten u kennismaken met een uniek historisch stuk van West-Nederland.

Vivace

Voor de jeugd die het leuk vindt om muziek en zang op projectbasis te verzorgen bij vieringen in onze kerk, de St Jozephparochie in Nieuwerkerk aan den IJssel

Vivace een erg gezellige groep. In ons gezelschap kun je deelnemen vanaf groep 3 van de basisschool tot en met de middelbare school. Onze grotere deelnemers vinden het leuk om de jongsten te coachen. Je kunt je voor elk project apart aanmelden, maar als je bent aangemeld gaan we er wel vanuit dat je alle repetities en de uitvoering meedoet.

adres: 

Oefenlocatie: St. Jozeph kerk

Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-312263

Vocaal Ensemble Nieuwerkerk aan den IJssel

Al een jaar of vijf houdt een achttal enthousiaste vrouwen en mannen zich bezig met het zingen van prachtige meerstemmige oude muziek.

Dat gebeurt elke maandagmiddag op de muziekschool MOZ-Art in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij vormen samen het Vocaal Ensemble Nieuwerkerk aan den IJssel. Tineke van Geuns, zangdocente aan de muziekschool, begeleidt en coacht dit dubbelkwartet.

Het repertoire van het ensemble bestaat 3- en 4-stemmige muziekstukken uit de middeleeuwen tot en met de barok. Maar ze maken ook uitstapjes naar later werk: o.a. Mozart, Mendelssohn, Brahms en ook wel eens iets moderns.

Soms doet zich een gelegenheid voor om voor publiek op te treden. Dat doet het ensemble dan graag maar, ziet dat niet als hoofddoel.

 Het ensemble is daarom op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste versterking van zijn gelederen. Er is nog plaats voor een tenor en een bas. Enige ervaring of affiniteit met het type muziek van het ensemble zou natuurlijk fijn zijn.

telefoon: 
06 13526316
contactpersoon: 
Hans Sluijs

Vocalgroup WE

Vocalgroup WE

“Vocalgroup WE” is een enthousiast en gezellig popkoor onder leiding van Kevin Zwinkels, met als repertoire pop en musical. Naast leden uit Rotterdam heeft WE leden uit Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving. Het repertoire is pop- en musical. WE is een kleinschalig koor, en onderscheidt zich daarmee ook bewust van andere grote (pop)koren. WE werkt dan ook niet met muziekbanden, maar altijd met een eigen pianist en drummer. 

Vocalgroup WE repeteert iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Auriscollege in Rotterdam-Oosterflank. Ben je geïnteresseerd om eventueel lid te worden, dan ben je van harte welkom!  Vocalgroup WE is ook te boeken voor optredens, dus heb je interesse, twijfel niet en bel.

 

adres: 

Malmöpad 60, Rotterdam-Oosterflank

telefoon: 
06-12971988
contactpersoon: 
Petra Venneker

Vrouwen van nu Moerkapelle

De afdeling Moerkapelle komt bijeen op de derde woensdag van de maand in Dorpshuis Op Moer te Moerkapelle.

De organisatie van de Theaterclub met ingang van het nieuwe seizoen overgenomen door Anneke Schep, Pamela Pothecary en Corrie Treurniet, met dank aan Ineke Everaart en Janny Zuidema, die de organisatie jarenlang hebben verzorgd. 

Ook voor het seizoen 2018-2019 heeft de Theaterclub weer enkele voorstellingen in optie bij het Stadstheater te Zoetermeer.

telefoon: 
06-10873733
contactpersoon: 
Wil de Heer

Vrouwen van Nu Moordrecht

De vereniging heeft ten doel door vorming en ontwikkeling van vrouwen hun besef van verantwoordelijkheid voor en deelname aan de samenleving te bevorderen, in het bijzonder in plattelandsgebieden.De vereniging staat open voor vrouwen van alle gezindten en onthoudt zich van partijpolitiek.

telefoon: 
M.A. Hoogendoorn-Minnee 0182-883335
contactpersoon: 
M.A. Hoogendoorn-Minnee

Vrouwen van Nu Nieuwerkerk

Onze vereniging is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die lid worden voor de contacten en de gezelligheid en daarbij deelnemen aan allerlei activiteiten. Elke maand organiseert onze afdeling in een goede sfeer van vriendschap en ontspanning een informatieve bijeenkomst over een maatschappelijk of cultureel onderwerp. Vrouwen delen verschillende hobby’s met elkaar in onze zogenaamde ‘interessegroepen’. Wij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken. U zult zich snel thuis voelen.

Via onze website hopen wij ook vrouwen te bereiken die nog geen lid van onze afdeling zijn. Wij bieden een gevarieerd programma en iedereen is welkom. Wanneer u graag meer wilt weten, kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden maar u kunt natuurlijk ook tijdens een thema-avond of koffieochtend kennis met onze vereniging maken!

Vrouwen van Nu heeft als missie om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De vereniging heeft geen politieke of religieuze kleur. Met circa 46.000 leden georganiseerd in ruim 525 afdelingen zijn we de grootste vrouwenvereniging van Nederland.

Ons uitgebreide ledenbestand en netwerk stellen ons in staat om actief en betrokken te zijn bij zaken die vrouwen van nu bezig houden en belangrijk vinden. Vrouwen van Nu staat bekend als een kweekvijver van bestuurlijk talent. Je komt ons tegen in Gemeenteraden, Waterschappen, de Tweede Kamer en tal van besturen, commissies en inspraakorganen

 

Wijkcentrum De Kroon

De Kroon is een wijkservicecentrum van de Gemiva-SVG Groep in Moordrecht. In De Kroon zijn een dagopvang voor ouderen uit de omgeving en een inloop voor wijkbewoners gevestigd.

adres: 

Land voor Water 3, 2841, Moordrecht

telefoon: 
0182/724915

Wil de Vries, Schilderen

overig: 

Pinkst'Art 2017

Wilco van Hoogdalem, beeldwerken

Er worden workshops en een open werkplaats georganiseerd in het atelier gevestigd in een van de turfschuren van de Steenoven te Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit historische monument is gelegen nabij het natuurgebied het Hitland en direct aan de Groenendijk langs de Hollandsche IJssel. Door de rustieke uitstraling van de locatie en de unieke plek is het heerlijk werken in het atelier.

Er wordt gewerkt met diverse hout - en steensoorten zoals speksteen, albast, serpentijn, Belgisch hardsteen en marmer. Er is mogelijkheid om zowel zelfstandig als onder begeleiding bezig te zijn met beeldhouwen. Het gereedschap in het atelier is beschikbaar.

Open werkplaats. Iedere week is in het atelier op maandag en woensdag de ‘open werkplaats’. Het is dan mogelijk om te beeldhouwen in harde en zachte steensoorten, zelfstandig of onder begeleiding. Er kan gebruik gemaakt worden van het aanwezige gereedschap en voor diverse hout – en steensoorten kan worden gezorgd. De ‘open werkplaats’ is zowel geschikt voor gevorderden als voor beginners. Ervaring is niet nodig, mag wel. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

adres: 

Lek 71

2911 GB Nieuwerkerk aan den IJssel

telefoon: 
0180-321314
contactpersoon: 
Wilco van Hoogdalem
overig: 

Pinkst'Art 2014, 2017

Zuidplas MuziekFestival (ZMF)

Wat is het Zuidplas MuziekFestival (ZMF)?

In 2002 werd voor het eerst de Nieuwerkerkse Muziekweek georganiseerd. Dit evenement werd georganiseerd vanuit de Stichting Cultureel Netwerk Nieuwerkerk (SCNN). Het festival werd toen uitgespreid over een week waarin diverse muzikale activiteiten werden gepland, waaronder een avond waarin orkesten en koren uit Nieuwerkerk een gezamenlijk programma neerzetten.

Na de fusie tot Zuidplas (Moordrecht, Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel) fuseerde ook de muzikale samenwerking van de dorpskernen. Zo beleefde het Zuidplas MuziekFestival in 2010 zijn eerste uitvoering, deze vond plaats in de dorpskerk van Moordrecht.

Het thema voor deze muzikale samenwerking is 'Muziek (net)werkt'. Dit thema staat voor zowel het netwerk dat op deze manier wordt opgebouwd, maar ook voor het feit dat het werkt om via de muziek tot een goede samenwerking tussen de dorpskernen te komen.

Er wordt elk jaar naar een nieuwe invalshoek gezocht. Zo zijn thema's als 'Reis door de wereld', 'Kleur' en 'Mozart' aan de orde geweest. Na de fusie werd in navolging van het thema 'Muziek (net)werkt' het festival over de verschillende dorpskernen verspreid, zodat alle inwoners van Zuidplas betrokken konden worden bij het festival.

In 2015 is voor het eerst gekozen om de korenmiddag plaats te laten vinden in de vorm van "beKOORlijk 7huizen", een actieve en afwisselende opzet die zich afspeelt in de Dorpsstraat in Zevenhuizen. De orkestenavond vond in 2015 plaats in de kleine sporthal van Swanla (ook in
Zevenhuizen'.

De opzet van beKOORlijk 7huizen werd bijzonder goed gewaardeerd en is dan ook zeer voor herhaling vatbaar. In 2016 is besloten om de orkestenavond te laten versmelten met de korenmiddag (zoals oorspronkelijk eigenlijk ook het geval was!). Zaterdag 1 oktober wordt het Zuidplas MuziekFestival alweer voor de zevende keer gehouden. Ondanks de aanwezigheid van orkesten blijft de naam "beKOORlijk 7huizen" vooralsnog in gebruik, vooral ook omdat het zo vriendelijk klinkt. Navigeer naar 2016 om meer te lezen over de voorbereidingen voor het festival 2016.

 

adres: 

 

contactpersoon: 
Mevr. Bastienne Prins, directeur MOZ-Art