Lezing over het Concert Gebouw Orkest

donderdag 16 november 2017 - 20:00

Geschiedenis van het beroemdste orkest van Nederland:Het Concertgebouw Orkest

Ferdinand Hügel is een gepassioneerd en gepensioneerd lid van het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouw Orkest uit Amsterdam, één van de beste ter wereld! De lezing die hij geeft bij de Vrouwen van Nu  gaat over de roemruchte geschiedenis van het bijzondere Concertgebouw, gebouwd in 1888, en zijn rijke leven in dienst van het Concertgebouw Orkest, uiteraard gelardeerd met anekdotes uit heden en verleden.

U krijgt een kijkje in de buitengewoon muzikale keuken. Verrijkt met een enkel geluids-en filmbeeld uit de rijke historie en een korte uitleg over zijn instrument de altviool, met aansluitend een concertje. Ten slotte kunt U een prikkelende vraag stellen, het moment waar hij altijd weer naar uitkijkt. Omdat wij graag een groot publiek willen laten meegenieten van deze voorstelling zijn tijdens deze avond introducees, zowel mannen als vrouwen, van harte welkom. Zij betalen € 5,- entree. http://vrouwenvannu.nl/nieuwerkerk-ad-ijssel

Zondag Muziekmiddag met OCOBAR in Swanla

Zondag Muziekmiddag in Swanla met OCOBAR

Ocobar is de band van Cok van Vuuren (gitaren) en de broers Rob Wijtman (drums en percussie) en Bart Wijtman (bas en piano). De formatie was eerder de huisband van het legendarische sportprogramma Holland Sport. De band reisde samen met Wilfried de Jong langs de theaters met de voorstellingen Man & Fiets en Non Stop New York. Daarnaast was Ocobar in een aantal voorstellingen van Freek de Jonge te zien, waaronder Van A naar Z en met Ricky Koole en Leo Blokhuis in Buitenstaanders en New Orleans.

De oerknal van rock-'n-roll

In het seizoen 2016-2017 speelden Van Vuuren en de gebroeders Wijtman samen met Robert Jan Stips en acteurs Myrthe Burger, Steyn de Leeuwe en Boy Ooteman in de mede door hen opgerichte theaterband FABELHAFT in de voorstelling O die zee - in Concert. In 2017-2018 reist Ocobar langs de theaters met het concert De oerknal van rock-'n-roll, waarin de band naar de oorsprong van de rock-'n-roll gaat; daar waar het begon in de Sun Studio te Memphis. 

Reserveren: http://www.theaterswanla.nl

Other Roads en Shantykoor Het Kraaiennest

Donderdag 02 november 2017 - 20:15. Theater Swanla te Zevenhuizen, Toegang Euro 12,50

Schotse Folkband Other Roads en shantykoor Het Kraaiennest in theater Swanla

De Engels/Schotse Folkgroep Other Roads is een zeer getalenteerd trio uit Engeland/Schotland die hun sporen al ruim verdient hebben in de folkscène. Zij zijn zeer geziene gasten in vele theaters in Europa. Ook maken zij ieder jaar een toer door Nieuw-Zeeland.                                                               

Een groot deel van hun songs zijn zelf geschreven en gecomponeerd. Luisterliedjes met een verhaal, ballades die soms a capella en driestemmig worden gezongen (zie als voorbeeld The Soldier op Youtube). Opvallend is het brede scala aan instrumenten zoals viool, bouzouki, mandoline en een verscheidenheid aan gitaren. De combinalie van mooie verhalen, prachtige harmony, rustige ballades en snelle Keltische viool tunes zorgt voor een spannend en levendig optreden dat geen moment verveelt.

Kaarten resveren via: http://www.theaterswanla.nl

Jubileumconcert Dameskoor Eigen Wijs, Moordrecht

Zaterdag 28 oktober, 13.00 uur. Dorpskerk te Moordrecht

T.V.I. speelt de musical 'Alice in Wonderland'

 

 

 

Jubileumconcert Ontmoetingskerk, Zevenhuizen

Vrijdag 6 oktober 2017 - 20:00. Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106, Zevenhuizen

Een jubileumconcert door de organist Bas de Vroome (Oude en Nieuwe kerk Delft) samen met Madeleine Boertje (dwarsfluit). Dit concert is het 25e in de serie jaarlijkse concerten in de Ontmoetingskerk.  Madeleine studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam met dwarsfluit als hoofdvak en daarnaast voor docent Muziek. Vervolgens studeerde zij met succes Orkestdirectie. Ondertussen speelde zij in verschillende orkesten. Op dit moment is zij, behalve solist en docent, dirigent van meerdere ensembles. Zij is geboren en getogen in Zevenhuizen waar zij nog altijd woonachtig is. Bas de Vroome behoort tot de beste organisten van Nederland en geeft veelvuldig concerten op grote en kleinere orgels in binnen- en buitenland. Hij is sinds 1994 docent aan het Rotterdams Conservatorium.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegang: €7,50. Kinderen t/m 12 jaar €5,- De concerten zijn toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. Zie ook: www.stichtingorgelcultuurzuidplas.nl

The Mysterie of Magic in Swanla

woensdag 18 oktober 2017 - 15:30. Theater Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen

MAT'S MAGIC ILLUSIONS THE MYSTERY OF MAGIC

Wie droomt er nu niet van om een wereld binnen te stappen, waarin alles mogelijk is? Om een wereld te betreden vol fantasieën en mysteries? 
 
Tijdens de spectaculaire en adembenemende familieshow The Mystery of Magic zal Mat’s Magic Illusions, geassisteerd door zijn Diva’s of Magic, u meenemen op reis naar een wereld waarin niets is wat het lijkt. Een wereld waarin alle grote mysteries uit de goochelkunst en het illusionisme verborgen liggen. Verdwijningen, verschijningen, supersnelle verwisselingen, zweefacts en nog veel meer illusies… 
Een wonderbaarlijke belevenis voor jong en oud, die de nodige gevaren en verleidingen met zich mee zal brengen. Geen mysterie zal verborgen blijven in deze grootse familieshow! 

Kaarten  € 13,- http://www.theaterswanla.nl

Lezing SBKZ, Stichting Beeldende Kunst Zuidplas

dinsdag 24 oktober 2017 - 20:00, De Batavier, Batavierlaan 4, Nieuwerkerk aan den IJssel

Architect Dirk Jan Postel: 

Dirk Jan Postel (1957) is opgeleid aan de TU Delft. Met een scherp oog voor detail en een diepgaande materialenkennis (met name met betrekking tot glas) realiseerde hij uiteenlopende projecten: stadhuizen, scholen, een glaspaviljoen, een theater, een verkeerscentrum en een ambassadewoning. 

Aan de hand van enkele projecten neemt Dirk Jan ons mee in zijn wereld van de architectuur. Ook de projecten voor het nieuwe gemeentehuis in onze eigen Zuidplas en het spraakmakende museum Voorlinden in Wassenaar zullen aan bod komen.

Lankmoed - Cabaret in Swanla

Zaterdag 07 oktober 2017 - 20:15    Kleinkunstcabaret -Lankmoed

DEZE VOORSTELLING GAAT NIET DOOR

Lankmoed is het vleesgeworden kleinkunstcabaret: eerlijker, muzikaler en intenser dan cabaret, maar sneller, harder en idioter dan kleinkunst. Een Vlaams/Nederlands duo dat al vijf jaar lang het publiek weet te verrassen met een ongeziene podiumdynamiek! 
In Leger gaat Lankmoed vechten, want niets doen is geen optie meer. Spreken is zilver en zwijgen is goud. Maar vandaag de dag lijkt iedereen alleen nog maar voor zilver te gaan. De wereld is zo vol van zichzelf, dat mag best een beetje leger. Dus blaas de hoorns, want Lankmoed bindt de strijd aan met iemand… of iets… op één of andere manier. Daar kun je 100% zeker van zijn. Houd echter wel rekening met een statistische foutenmarge!

In hun derde avondvullende voorstelling is Lankmoed compromisloos, tenzij iemand daar een probleem mee heeft. Dan passen de heren zich met plezier aan!  Kaarten €  17,50 www.theaterswanla.nl

Geen zin om te haasten met eten? Bestel de combiticket met 2 gangentheatermenu. www.theaterswanla.nl

Zuidplas MuziekFestival

 

Op zaterdag 7 oktober a.s. vindt het jaarlijkse Zuidplas MuziekFestival in Zevenhuizen plaats. Leerlingen van MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas zullen de presentaties  van de koren instrumentaal omlijsten.  Zo zullen gitaar -, viool -,  en pianoleerlingen van zich laten horen. Tijdens dit Festival treden veertien koren op in de Dorpskerk, de Ontmoetingskerk, in de Zevenster en in en voor diverse  winkels in de Dorpstraat van Zevenhuizen.  Nieuw is de Play-In die dit jaar tijdens het Festival  wordt georganiseerd. O.l.v. Dominique Capello (dirigent van Da Capo) wordt gedurende de hele dag in Swanla een aantal muziekstukken ingestudeerd. Aan het einde van de dag worden die ten gehore  gebracht, ook in Swanla.  Deelnemers uit de koren voegen zich dan bij het orkest en brengen tot slot samen een selectie uit the Sound of Music ten gehore. Tweede Kamerlid, en oud wethouder van cultuur van de gemeente Zuidplas, Tamara van Erk, zal het Festival afsluiten. Als je wilt meedoen met de Play-In, kun je je aanmelden via de site van het festival. Voor meer informatie zie: www.zuidplasmuziekfestival.nl