De kunstenaar aan het woord, Bart Belonje

De kunstenaar aan het woord. Leo Jongenotter

Dinsdag 20 maart 2018 - 20.00 uur. De Batavier, Batavierlaan 4, te Nieuwerkerk aan den IJssel

Lezing SBKZuidplas - De kunstenaar aan het woord Bart Belonje en Leo Jongenotter over eigen werk

Zie verder de activiteitenagenda.

Uitvoeringen Explosion Dance --------- UITVERKOCHT --------

Vrijdag 9 maart 0m 18.00 uur en zaterdag 10 maart 11.00 en 15.00 en 19.00 uur

Explosion Dance uit Nieuwerkerk a/d IJssel staat voor plezier, saamhorigheid en respect. Voor elkaar en met elkaar. De drie leraressen geven leuke, intensieve danslessen gespecialiseerd in streetdance en hip hop. Net zoals in 2017 zal deze theatershow in theater Swanla weer een mooi spektakel worden.

Zondag Muziekmiddag in Swanla

Zondag 18 maart 15.00 uur. ​Zondag Muziekmiddag - On the road again

Na een succesvol optreden in een uitverkochte Pub in 2017 zijn ze weer terug in het Dorpshuis te Zevenhuizen.

Ed en Berry nemen u nu mee op een trip door de VS. Zij lieten zich inspireren door de bekende Route 66 die van Chicago tot aan het strand van Santa Monica bij Los Angeles loopt. Zij vertellen en bezingen wat onderweg op hun 'route' komt.

Kaarten € 7,50 reserveren

'Van Gogh en Japan', lezing door Marjolijn de Vries

'Van Gogh en Japan', lezing door Marjolijn de Vries
Dorpshuis Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86,  Zevenhuizen. Aanvang 20.00 uur

Marjolijn de Vries, familie van de schilder Vincent van Gogh, zal op donderdag 8 maart 2018 een presentatie verzorgen over de tentoonstelling “Van Gogh en Japan” in dorpshuis Swanla. Deze tentoonstelling is in het najaar van 2017 op tournee geweest in Japan, en is komend voorjaar in het Van Gogh Museum te zien vanaf 24 maart – 24 juni 2018.  De Japanse invloeden op het werk van Van Gogh gaan veel verder dan de 3 kopieën die Van Gogh gemaakt heeft van Japanse prenten. Dat kun je vooral zien aan de werken die Van Gogh in het Zuiden van Frankrijk gemaakt heeft.

Gelieve zich op te geven voor deze lezing via: http://sbkzuidplas@gmail.com 

De kosten bedrage € 5,- per persoon. Vrienden van SBKZ gratis.

Mike Boddé in Dorpshuis Swanla

Vrijdag 2 maart, 20.00 uur. Zie activiteitenagenda

Hoogtepunten van de Matthäus Passion

3 maart 2018, 20.00 uur. Ontmoetingskerk, Dorpsstraat te Zevenhuizen.

Zie de activiteiten agenda.

Just dance uitvoeringen in Swanla

Op zaterdag 17 februari a.s.– om 14.00 uur en 19.30uur – worden door de cursisten van Just Dance, onderdeel van de Trimsportvereniging OSS “Be Fit” te Zevenhuizen voorstellingen gegeven in theater Swanla. Tijdens deze voorstellingen laten de jonge danseressen zien wat zij sinds hun optreden van vorig jaar hebben geleerd.

Zie verder activiteitenagenda.

 

Lezing, Anneke Verbraeken

Donderdag 22 februari 2018 - 20:00, Dorpshuis Swanla te Zevenhuizen

Lezing, Anneke Verbraeken

Op 22 februari 2018, vanaf 20.00 uur is journalist/schrijfster Anneke Verbraeken  te gast in de pub in Dorpshuis Swanla. De inhoud van haar koffer is aanleiding om op speelse en humoristische wijze te vertellen over Rwanda en Congo die behoren tot een van de gevaarlijkste gebieden ter wereld.Victoire Ingabire spelen een hoofdrol in haar boek. Bwira was de begeleider van Verbraeken als ze in Congo werkte. Hij werd in augustus 2010 ontvoerd en gemarteld door rebellen. Hij woont en werkt tegenwoordig in Den Haag. Hij ontvangt nog steeds bedreigingen.
Ingabire vertrok vlak voor de genocide in 1994 naar Nederland. Na hereniging vestigde het gezin zich in Zevenhuizen. Ingabire keerde terug naar Rwanda om mee te doen met de presidentsverkiezingen. Na de verkiezingen werd ze gearresteerd en veroordeeld tot 15 jaar gevangenschap. Haar man en jongste zoon wonen nog steeds in Zevenhuizen.

Muziek en beeldende kunst

De eerste schets.

Moz-Art, Muziekschool, Schubertstraat, Nieuwerkerk