Hervormd Kerkelijk Centrum Beijerinkstraat 53

Vrouwen van Nu. Lezing: De publiekslievelingen van het Rijksmuseum

De Vrouwen van Nu in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvangen op de koffieochtend van donderdag 7 februari a.s om 10.00 uur in het Hervormd Kerkelijk Centrum Beijerinkstraat 53 mevrouw Willy Atema. Zij geeft een lezing: De publiekslievelingen van het Rijksmuseum.

Marten en Oopje zijn aangekomen in  " ons Rijks".  De portretten vertegenwoordigen de ongekende status die de Hollandse burgerij begin 17de eeuw had. Rembrandt 28 jaar oud schilderde de huwelijksprotretten in 1634.

Ze pronken beide met hun rijkdom en de nieuwste mode uit Frankrijk. Ze worden druk bezocht dus zie je ook wat met zoveel bezoekers?

Willy Atema laat ze naar ons toekomen, niet alleen deze 2 Rembrandts maar natuurlijk ook de andere publiekslievelingen van "ons Rijks" waaronder de Nachtwacht (het zal u verbazen wat u daar nog niet van weet) o.a. Jan Steen, Vermeer en Frans Hals. Ook de historie van het gebouw komt aan de orde. Een geselecteerde parade trekt bij u langs terwijl u koffie zit te drinken.

De eigen bijdrage voor deze ochtend is €3.00 inclusief 2 koffie of thee, graag met gepast geld betalen. Ook niet leden zijn welkom. http://vrouwenvannu.nl/nieuwerkerk-ad-ijssel