't Blok, IJsermanpad 1 Nieuwerkerk

ProgFrog - 't Blok

Deze zondagmiddag Progmiddag op 10 september staan Unreal City(foto) en Kalisantrope in 't Blok.

Unreal City uit Parma staat bekend om haar moderne Italiaanse retroprog en wordt gevormd door zanger/toetsenist Emanuele Tarasconi, gitariste Francesca Zanetta, bassist Fransesco Orefice en drummer Federico Bedostri. Het viertal is de hoop voor de toekomst van de prog in Italië. In hun muziek staat het virtuoze toetsenspel van Tarasconi centraal. De pur sang Italo-prog van de band hangt vaak in gothic-achtige sferen wat het uniek maakt. De band heeft met Orefice en Bedostri een uitstekende ritmesectie, eentje waardoor de muziek ondanks zijn vele tempo- en sfeerwisselingen als gemakkelijk overkomt. Zanette haar invullingen op gitaar zijn zeer doeltreffend. Zanger Tarasconi met zijn sprankelende vocalen. Zijn stem klinkt hoog als Mark Smith (Knight Area) en romig als Aldo Tagliapietra (Le Orme). En ja, de teksten zijn in het Italiaans, dit op aanraden van Zuffanti, aangezien deze aanvankelijk Engelstalig waren.
Kalisantrope is een trio uit Milan dat progressieve instrumentale muziek maakt.Hun inspiratie komt van 70's prog rock, moderne neo prog en jazz.

't Blok, IJsermanpad 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De deur gaat om 14.00 uur open en de toegang is vv €10,- (via progfrog@telfort.nl) en aan de deur €12,50