Wordt herhaald elke maand op tweede zaterdag 24 keer.
zaterdag 13 april 2019 -
13:30 tot 16:30
Westeinde 1, 2841 BN Moordrecht

OUDHEIDKAMER ‘HET WEESHUIS’

Oudheidkamer ‘Het Weeshuis’ is de thuisbasis van de Historische Vereniging Moordrecht. Het verenigingsbestuur vergadert hier tussen een uitgebreide collectie voorwerpen, kunstwerken, boeken, tijdschriften, kranten en andere documenten uit de geschiedenis van Moordrecht. De collectie wordt beheerd door Jaap Waasdorp, namens het bestuur van de vereniging.

De scholententoonstelling is inmiddels opgeruimd. Maar u kunt nog wel steeds de vaste tentoonstelling en oude foto's bekijken en beleven. Ook worden er altijd weer mooie herinneringen over vroeger met elkaar gedeeld. De laatste aanwinsten van de HVM zijn schilderingen en tekeningen van oud  Moordrecht van Klaas en Jacob Verboom. Jacob Verboom had een kruidenierszaak aan de Kerklaan en kon ook mooie tekeningen maken van het dorp.

Dit voorjaar gaat de Historische Vereniging Moordrecht met diverse sportverenigingen een tentoonstelling over de historie van deze  verenigingen inrichten. In de tussentijd heeft men een aantal levensechte klederdrachtpoppen ten toon gesteld. Niet echt Moordrechts , maar wel prachtig om te zien.

De touwslager is weer aanwezig. Van harte welkom tussen 13.30 en 16.30 uur. Westeinde 1 (achterom).

Bezoekers kunnen de collectie elke tweede zaterdag van de maand van 13:30 uur tot 16:30 uur bezichtigen. De toegang is gratis, maar een gift is uiteraard van harte welkom.