Nationale Open Monumentandag

Monumenten dagen 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Open Monumentendag, Thema: Boeren, burgers en buitenlui.

Op zaterdag 9 september wordt het zilveren jubileum gevierd van de Oudheidkamer in Nieuwerkerk aan den IJssel. Om 15.00 uur wordt aan wethouder Daan de Haas de bijzondere Nieuwsbrief 76 van HVN (Historische Vereniging Nieuwerkerk) aangeboden. Kees Dekker draait paddestoelen uit wilgenhoud en Nel Oudijk spint wol op haar 'Schippertje' Gratis toegang met een hapje en een drankje.

Verder: In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Tot die tijd ben jij van harte welkom op de Open Monumentendag Specials die gedurende het hele jaar door heel Nederland worden georganiseerd.

http://www.openmonumentendag.nl/zoek/  Met het formulier op deze pagina kunt u zoeken op locatie, monumenten en activiteiten. Onder locatie verschijnen automatisch de plaatsnamen waar u Open Monumentendagen kunt bezoeken.

Het huis aan de Kerklaan gesloopt en de ijsselsteentjes zijn aan de stichting gedoneerd. Nu nog afbikken en hergebruiken voor het bouwen van een kleine replica, acties of restauratiedoeleinden. Kom op 9 en 16 september naar de steenovens op Hitland.